The Dragon Below

Session VI: The Golden Dragon
Who is this Lucan?

Sessie 6

Na het vinden van de tweede schema in Whiteheart in het verre Mournland kwamen jullie terug in Sharn, daar stond jullie een verassing te wachten. Jullie bediende was vermoord, dit kwam doordat Silver Lens de Warforged banden had met de duistere organizatie Daask, een organisatie bestaande uit mosterlijke wezens, die illigale en zeer verslavende drugs verspreiden over Sharn. Na de aanvaring in de wounded dragon diep beneden sharn, hebben julie hulp gekregen van Castar van de boromar klan. De boromar klan is de revaliserende clan van de Daask en zorgt voor een stabiele zwarte markt in Sharn. Na het doden van Keshta en Cask, twee belangrijke figuren in de Daask organizatie had Castar jullie aangeraden uit Sharn te vertrekken, hij regelde een afspraak met Viorr Maelak. Jullie auditie, het levend gevangen nemen van de reusachtige aap verliep goed. Hoewel jullie niet goed begrepen waarom jullie het moesten doen. Viorr begon net met het uitleggen van wat de bedoeling van de test is en wat er van jullie verwacht wordt:

Ik representeer een element van de citadel van de koning die bekend staat als de Dark Laterns. Wij doen bepaalde missies voor de koning. En wij hebben avonturiers nodig met ervaring om een agent van ons terug te brengen, en liefst levend. Vandaar deze test, ik wou kijken of jullie deze taak zouden aankunnen.

Ik zal jullie meer vetellen als jullie zweren hierover te zwijgen. En hij kijkt jullie aan.

Een van onze beste agenten Lucan Stellos is twee dagen geleden verdwenen. Gisteren is er in een van onze hoogst beveiligde opslagplaatsen binnen gebroken en er is een zeer waardevol en magisch zwaard gestolen. Een zwaard met ongekende krachten.

Deze ochtend is Lucan gezien toen hij aan boord ging van The Golden Dragon, blijkbaar heeft hij enkele machtige vrienden op dat schip waar wij niets vanaf wisten. The golden dragon is het grootste luchtschip van heel Khorvaire dat op dit moment hier in Sharn ligt en klaar is voor zijn eerste grote reis naar Xen’drik. Het probleem is dat de koning van Breland zeer veel geld gestoken heeft in dit project, moesten wij, een organizatie die voor de koning werkt iets mis doen op dit schip zou dit wel eens voor een politieke explosie kunnen zorgen. Er zijn immers zeer bekende mensen aan boord van het schip en de koning mag geen gezichtsverlies lijden. Daarom hebben wij buitenstaanders nodig en dat zijn jullie. Jullie missie is om aan boord te gaan van het schip en Lucan gevangen te nemen zonder voor problemen te zorgen. Het is van uiterst groot belang dat niemand op het schip opmerkt dat dit gebeurd, moest dit wel gebeuren moeten jullie elk contact met de dark laterns verzwijgen. Ik heb daarnet gezien dat jullie snel een sterk wezen tot stilstand kunnen brengen, maar dit was niet geruisloos. Maar ik vertrouw erop dat jullie deze missie tot een goed einde kunnen brengen, zonder het koningshuis tot schande te brengen.

Zoals ik al zei is de Golden Dragon op weg naar Xen’drik, eenmaal het daar aangekomen is vrees ik dat we Lucan en het magische zwaard nooit meer terug zullen zien, en dit zwaard is een belangrijk onderzoeksobject van enorme waarde. Moest Lucan niet te overhalen zijn moet hij gevangen genomen worden, dood of levend. Liefst levend zodat we hem kunnen ondervragen. Jullie missie is: hem terug te brengen tezamen met het zwaard.

We betalen jullie 2000 goudstukken als jullie Lucan levend terug brengen en 2000 extra wanneer jullie het zwaard terug brengen. Als jullie hem dood terugbrengen met bewijs van zijn dood krijgen jullie 1000 goudstukken. Lucan mag ons zeker niet verraden.

Voor jullie vertrekken, er is nog een probleem: Ooggetuigen bij de opslagplaats die de aanval overleefden hebben gezegd dat Lucan krachten had die hij voordien nooit gehad heeft. Blijkbaar kon hij op muren lopen.

Ik heb hier een portret van Lucan geschilderd door iemand aan het hof van de koning. Lucan is een man met blond haar, gespecialiseerd in vechten en spionage.

Hier zijn de ticketen om aan boord te gaan van de Golden Dragon en een brief van 1000 credits, moesten jullie onvoorziene uitgaven hebben, dan kunnen jullie deze omruilen in gelijk welke huis kundarak bank. Maar bewaar deze voor als het echt nodig is, Koning Boranel houd er niet van om zijn geld rijkelijk te zien verdwijnen. Het zwaard dat jullie zoeken heeft een grote paarse edelsteen in het handvat, het straald iets sinister en donkers uit, dus wees voorzichtig

De golden Dragon vertrekt om 7uur deze avond. Het is zijn eerste reis en er zijn veel bekkende en rijke mensen aan boord, zorg ervoor dat jullie gepast gekleed zijn.

Het is ongeveer 4uur als de helden buiten komen, ze moeten zich haasten om op tijd te zijn.

Knowledge history/engineering check dc 20: om te weten dat de Golden Dragon een schip was waar aan gewerkt werd toen the last war bezig was. Het was origineel bedoeld als gevechtsschip, maar de oorlog was voorbij voordat het schip afgeraakte. Alleen het skelet van het schip was klaar. Na vele jaren niet gebruikt te zijn, investeerde Koning Boranel in dit schip en maakte er een luxe cruise schip van dat over de hele wereld gaat reizen.

De helden kunnen hun tijd gebruiken om eerst nog iets te gaan kopen op Tavicks market, daarna naar hun huis te gaan, alles bij elkaar te rapen en daarna te vertrekken naar de Golden dragon. Jullie moeten een skycoach nemen naar Lyrandar toren, waar het grote schip op jullie ligt te wachten.

Als jullie dichter komen met de skycoch zien jullie een reusachtig schip dat honderden meters boven de andere torens uit zweeft. Rond het schip hangen er twee grote gloeiend rode ringen waar er vuur vanaf komt. Het schip zelf is bijna 100 meter lang en 20 meter breed op de dikste plaats. Het schip bestaat uit prachtig hout bewerkt met goud, in de vorm van drakenklauwen en schubben. De voorkant van het schip bestaat uit een enorm gouden drakenhoofd met rijen scherpe tanden. Jullie landen op Lyrander toren, na enkele trappen opgelopen te zijn komen jullie uit op een open plaats, “Er steekt een zware wind op wanneer jullie boven op de toren aankomen” dit is het hoogste punt van de Lyarandar toren. Voor jullie ligt het reusachtige gouden schip, er is een brug gemaakt om naar de ingang van het schip te gaan. De ingang is het reusachtige gouden draken hoofd. Als jullie dichter komen kijken de 2 gouden ogen jullie aan, daarna lopen jullie tussen de rijen gouden tanden. Aan de ingang staan enkele bewakers en een man in een mooi costuum, aan het costuum hangen enkele medailes en aan de strepen op zijn schouderzien jullie dat hij kapitein is. Het is een half elf die zich voorsteld als Alistair d’Lyrandar de kapitein van het schip, hij ontvangt jullie ticket en laat jullie binnen. En zegt nog.: “ morgen om 7uur is het een groot buffet, alle gasten zijn uitgenodigd.” Hij overhandigd jullie ook 3 sleutels voor jullie kamers op het schip (14,15 en 16) En zegt nog, over 3 dagen zijn we in Xen’drik.

Paarden en catboy zijn steed worden weggeleid naar een plaats in het schip.

1.deck, laboratory, bridge, luxury suite, quarterdeck, observation deck

Als jullie verder stappen gaan jullie een kleine trap op en komen dan op het dek terecht. De railing bestaat uit gouden draken die elkaars staart inslikken. Vanop dit dek hebben jullie een prachtig uitzicht over Sharn, zo ver als jullie kunnen zien zijn er toppen van torens. Op het dek staan er twee vierkante torentjes van twee verdiepingen. De achterste toren is hoger dan de eerste en is de brug vanwaaruit het schip bestuurd wordt. Er is een trap die naar beneden gaat en helemaal achteraan het schip is er een verhoging waar drie harpoenen op staan. Een man met kort blond saat naast de harpoenen: “Deze harpoenen kunnen gebruikt worden eenmaal het schip vertrokken is als sport wapen om vogels te vangen.”

Als jullie vragen wat de eerste huisje op het dek is zegt de man. Een laboratorium van de hoogste qualitet, het beste dat er is. Voor 100gp per dag kunnen jullie dat afhuren. De andere verdieping is een luxe suite die momenteel door Torren Blackfingers wordt afgehuurd. Als de helden naar beneden gaan zien ze:

7 Reception hall

Jullie zien een ruimte met allemaal tafeltjes waar overal en mooie lange paarse kaars in het midden op staat. In de tafels en stoelen zijn drakenfiguren ingekerft. De muur en het plafond zijn bedekt met paarse doeken die als watervallen naar beneden glijden. Er is een bar .

8 staterooms

Als jullie naar jullie kamer gaan komen jullie voorbij een kamer vanwaar jullie stoom horen komen. Jullie kamers hebben elk twee bedden die er zeer comfortabel uit zien, een douche en een toilet. Alles ziet eruit alsof het nog nooit gebruik is. Door twee raamjes in de kamer kunnen jullie naarbuitenkijken naar de prachtige en reusachtige stad sharn, waar de zon aan het ondergaan is.

Als de helden teruggaan naar de cafetaria kunnen ze iets eten en drinken, momenteel zit er niemand te eten, maar van de kamer daarnaast horen jullie stemmen. Dit is een gokplaats.

9 House of chance

Als jullie deze kamer binnengaan zien jullie verschillende mensen in mooie kledij die rond verschillende tafels zitten, jullie horen het geluid van dobbelstenen en geld dat op tafel gesmeten word. Aan de muur hangt er een reusachtig wiel in de vorm van een draak die zijn eigen staart achterna zit, vanaf zijn schubben komt er licht in verschillende kleuren. Op het podium staan er drie elfen vrouwen, met lang blond haar die elk de andere in schoonheid overtreffen, ze staan te zingen en te dansen. Achter de bar staat er een halfling met kort haar, bakkebaarden en een grote glimlach (Kilbar Jenks). Goblins in groene pakjes lopen heen en weer en bedienen mensen van drank en eten.

Het draken wiel is een speciaal betting game. En een soort van vogelpik. Je moet met speciale darts naar de drakenbekken gooien AC: 22 coin x 3 AC: 20 coin x 2 AC:18 coin x 1, onder 18ac en je bent je geld kwijt. Je kan tot en met darts gooien die 10gp waard zijn

Er kan 21gen, dice games en poker gespeeld worden.

10 private office van Kilbar jenks

Dit is een klein bureau met een bed een grote houten koffer en een bureau. Search Dc.25 om in de bureau om reporten te vinden van vermoedelijke vijanden van Breland, en ook materiaal om te vervalsen. In de koffer (Dc.20 openlock) zitten er kleren, een dobbelsteen, 20gp en een m. Silver dagger.

11 Kitchen

Dit is een grote keuken die door fire elementals word vewarmd. Jaeden Kovane is de hoofd kok met een slecht humeur.

12 water elementals chamber

De meeste van de bound elemental technologie bevind zich in deze kamer. De deur naar deze kamer is altijd dicht (Dc.30openl, str Dc 18) Alleen de capitein, de eerste matroos en Bosun hebben een sleutel. Aura: Conjuration aura.

Stoom spuit uit de pijpleidingen die doorheen de hele kamer lopen. Er hangt een dichte mist. Centraal in de kamer staat er een ronde ijzeren bal met runes op. Vanboven in de bol zit er een dragonshard die blauw licht afgeeft.

Mensen aan de andere kant van de pijpleiding krijgen +4ac

13 Crews mess

Dit is waar alle mensen van de bemaning eten.

14 crew quarters

Deze kamer is gevuld met 9 dubbele slaapbedden. Doorheen de kamer staan er kleine houten kistjes.

15 storage

Een kamer waar er extra dekens, water, tools liggen. Er is ook een koffer waar 10 m.longswords en heavy crosbows in liggen.

16 sentry above the clouds

Dit is waar Zan voor relaxatie zorgt. Er word massage en meditatie gegeven.

Deze kamer straalt rust uit, op de achtergrond is er een zacht gefluit en de geur van jasmijn zweeft in de lucht. De grond is bedekt met bamboo matten en kussens. Boven een massagetafel vol met kussens hangen er doeken met arcane symbolen op. Zan is een jonge elf met lang lichtbruin haar op een staart. Hij draagt een cape en een monks outfit.

17 Cargo bay

Dit is waar het overgrote deel van de lading word opgeslaan. In de grond zijn valluiken ingebouwd, waardoor de Skiffs naar beneden kunnen gelaten worden (met een hendel). Er is ook een een ander luik waar vroeger de emelental power carts werden ingeladen. Deze is bijna onzichtbaar. Aan het einde van de kamer is er ook een ophaalbare brug, langswaar de goederen naar binnen gedragen worden. Beneden aan de ronde trap staat een Medani sentry ( schildwacht van het huis Medani )

Aan elke kant van kamer zijn er 5 kleine bootjes waar 6 personen in kunnen, aan het einde van deze kleine bootjes ligt er er een groot plat groen kristal (skyboard, kan geactiveerd worden door fly te roepen Dc.14 int, dan kan er mee gevlogen worden. Als iemand speciale manouvers wilt doen of sneller gaan moet die voor Ballance Dc.10 smijten, of valt hij ervan, te pletter in de zee. De skiffs gaan even snel dan the golden dragon. De skyboards kunnen sneller gaan. Schip= 30km/u per balance check gaat de skyboard 10km/u met een maximum van 50 km/u. Dc balance gaat elke keer met 2omhoog.

19 vault

Deze cell van 20cm dik staal werd gemaakt om gevangen op te sluiten. Nu word ze gebruikt als veilige safe voor de kostbaarste bezittingen van de gasten. Het is uitgerust met het beste slot dat er te vinden is en er is een antimagic field dat alleen door de kapitein of de eerste matroos uitgeschakeld kan worden.

In de kluis zitten er diamanten, goudstaven en ander geld ter waarde van 150.000gp + nog wapens en andere dingen ter waarde van 50.000gp.

Hp:240 hardness 20 Break Dc 45, open lock Dc. 40

Part One Dragons Fall.

De helden kunnen die avond niet veel meer doen, ze kunnen op onderzoek uitgaan, maar meestal worden ze tegen gehouden door house medani sentry’s die eenmaal het schip onderweg is niet vriendelijk meer zijn

Deze house medani senty’s hebben een chainmail aan met daarover een paarse doek. Ze dragen een helm die op een punt loopt en die de neus en zijkant van het hoofd bedekt. Aan hun riem hangt er een zwaart waar hun hand op ligt, en aan hun arm hangt er een groot schild waar het wapenschild van het huis medani op staat. Dat is een leguaan draak achtig beest met onder hem goud, daarond versierd met 2zwaarden en ogen.

Die zelfde avond nadat ze hun gerief uitgepakt hebben en in de receptie hal komen (de drinkplaats)

Een grote man met zwart haar die een prachtige gewaad draagt met het teken van de Silver Flame slaat met zijn vuist op de tafel waar een knappe Karnatthi edelman met blond haar zit te genieten van zijn maaltijd van bloedworst en kaas. Oppeens zijn alle ogen gericht op de tafel en wordt het stil. Geen van beide mannen ziet er imposant uit. Maar de man en vrouw in fullplate die naast de Thrane priest staan zien er wel imposant uit.

Achter de Karnathi edelman zetten 5 mannen in uitrusting zich recht, een van de mannen doet het visier van zijn helm open, en jullie zien een schedel met roodgloeiende ogen.

“The Karnathi make their dead fight their wars for them”, de andere lacht. “Better than burning them for some rediculus god” en de discussie gaat verder.

Na de discussie vraagt Kardinaal Avadarn of ze bij hem aan tafel willen komen zitten als de helden zich mengen.

Buiten stormd het en regen vlagen beuken zich tegen het schip.

Om 5uur in de namiddag komt de kapitein beneden van de brug en zegt dat om 7uur iedereen verwacht wordt voor het grote buffet dat om 6uur zal beginnen. Jullie zien dat alles in orde gezet wordt voor het banket, een grote lange rechthoekige tafel word geplaatst in de eetkamer deze tafel word ook versierd. Om 6uur kunnen alle gasten aan tafel gaan. De tafel is helemaal bedekt met lekker uitziend eten.

Reuzachtige gebraden everzwijnen met appel in de mond liggen voor jullie, de schotel rond de everzwijnen is versierd met sla en tomaat, waar een heerlijk romig sausje op ligt. Naast de schotel met everzwijn liggen er schotels die gevult zijn met pastijtjes en andere gebakjes gevuld met allemaal exotische dingen. Bier en wijn word ingeschonken door de drie prachtige elfenvrouwen met lang blond haar die nu in het wit gekleed zijn en bijna over de grond zweven. Rond de tafel zit er al wat volk als jullie gaan zitten en er komen er nog meer bij, tegen dat jullie je bord gevuld hebben zit de tafel bijna volledig vol, alleen recht tegenover jullie zijn er nog 4plaatsen vrij. Als jullie rond kijken zien jullie vele mensen, allemaal gekleed in prachtige kledij. De kapitein zit aan het hoofd van de tafel en bedankt iedereen voor de aanwezigheid op zijn schip, en is de burgemeester van sharn zeer dankbaar dat het schip vanuit Sharn mocht vertrekken. Andere mensen zijn:

Alistair d’Lyrandar de kapitein van het schip, half elf.

Lieutenant Mazzia d’Lyrander, eerste matroos van het schip. Deze mooie half elf vrouw heeft opgestoken bruin haar en draagt een pak waaraan te zien is dat ze een bemaningslid is van de golden dragon. Ze kijkt altijd stiekem naar de half orc die voor haar zit.

Velgram Linntorm, een half orc met kort zwart haar. Als bijna enige aan tafel heeft hij een enorme lach en is vriendelijk tegen iedereen die hem aanspreekt.

Lord Mayor of sharn Cathan ir’Demell, Een van de belangrijkste mensen op het schip, de burgemeester van Sharn. Dit is een dikke man, een burocraat die er verveeld uit ziet. Hij draagd mooie kleren en het zweet druipt van zijn kaal hoofd. Hij heeft felle blauwe ogen die star kijken en in zijn hand draagt hij een zware gouden scepter.

Logar Vericrosst: een huis Orien courier die een belangrijke boodschap heeft voor hun Stormreach enclave, Dit is een half elf met vuur rood kort haar, met een opvliegend karakter, jullie hebben hem al eens in de gokplaats gezien. Hij draagt een pak in dezelfde kleur als zijn haar.

Cardinaal Menasos Bethenade: Thrane’s amassadeur voor Breland, dit is een man van rond de 30 jaar met zwart haar als dat van een raaf, hij gaat gekleed in een wit pak waar het teken van de silver flame op staat

Sir Gedavin Brant en Lady Hollia Keln, veiligheidsagenten van Cardinaal Menasos, Geldavin heeft goudblond haar dat totop zijn schouders rust, hij is gekleed in prachtig blinkende uitrusting waar het teken van de silver flame op staat, hij heeft coole grijze ogen. Hollia is een vrouw met een lang gezicht en kort zwart haar. Ze is breed geschouderd en er is geen lach te zien op haar gezicht. Ze draagt ook een prachtige uitrusting met het teken van de silver flame. Ze zitten elk aan een kant van Menasos.

Halas Martain: legendarische zoeker naar schatten, een egocentrische man die naast de helden zit en de hele tijd over zichzelf aan het praten is, het is een half elf met half lang bruin haar en een spits gezicht. Hij gaat gekleed in een groene leren uitrusting.

Sea Baron Paldrith Malinko, een piraat die aan de macht wil komen in de lhazaar principialities, deze man is een arrogante man, die op de kont slaat van de vrouwen die hem drank brengen. Hij gaat gekleed in een prachtig nieuw capiteins pak in het rood, waar gouden verzieringen op zijn, aan zijn riem heeft hij een rapier. Hij heeft een snorretje en een sik, zijn haar is lang en bruin in een staart die vertrekt vanuit de bovenkant van zijn hoofd. Hij zit niet ver naast de kapitein en geeft altijd sarcastische opmerkingen over het schip. 3 van de 4 mannen naast hem lachen elke keer.

Jackrin, Skrates en Meldin, zijn de lijfwachten van Malinko, ze draggen alledrie hetzelfde pak als Malinko, maar minder versierd, ze hebben alledrie kort zwart haar en lijken wel broers te zijn. Een ervan heeft een lapje voor zijn oog.

Azango, een man volledig gekleed in het zwart, met zwart haar, hij zegt niets en lacht ook nooit, en zit naast Malinko.

Als iedereen neerzit en wanneer de helden een peetje uitgepraat zijn met de gasten, of als er boel op komst is roept de kapitein oppeens “Aha, de heer Avadarrn, ik vreesde al dat u niet zou komen.” Er komen 4 personen naar de tafel die zich op de plaatsen voor jullie zetten. Een nogal onsmakelijk zicht.

Ambassador Sedge Avadarrn, Karnatthi ambassadeur in Breland, Sedge is een grote man met lang blond haar en koude blauwe ogen. Hij heeft een stoppelbaardje en draagt een zwart pak. Aan zijn riem draagt hij een zwaart met een paarse edelsteen in, jullie krijgen een nogal ongemakkelijk gevoel als jullie er naar kijken.

Skarad een karnatthi skelet, voor jullie komt een skelet zitten in een zwarte fullplate, in zijn oogkassen zitten 2 gloeiend rode bollen. Het spreekt met een vrouwelijke stem.

Gunther is lid van de emerald claw, als hij voor jullie komt zitten en eens goed gekeken heeft schrikt deze man een beetje op, Het is een kleine man met grijs haar, hij heeft een smal gezicht en brilletje, en praat met een geitachtige stem. Hij draagt een zwart gewaad.

Lucan, voor jullie komt de persoon zitten waar jullie naar op zoek zijn, Lucan, een man met lang blond haar, die trekt op het schilderijtje dat jullie gezien hebben van hem. Hij gaat gekleed in een zwarte lederen uitrusting.

Voor de rest zijn er nog een stuk of 15 andere mensen die van veel minder belang zijn.

Wat doen de helden? De kans dat er iets verkeerd loopt aan tafel is groot, de Karnatthi gaan in discussie met diegene van de Silver flame. En wat doen de helden. De kapitein.

In totaal zijn er 8 medani senrty’s op het feest.

Op het moment dat de hel losbreekt aan de tafel breekt de hel ook los op het schip, oppeens horen jullie een knal, en hobgoblins en minotaurussen stormen de kamer binnen en nemen mensen gevangen:

Een grote hobgoblin met een rode huid, rost haar en vuur rode ogen staat voor jullie, in zijn hand draagt hij een grote hamer en doorheen zijn neus zit er een rode ring. Naast hem staat een kleinere man met een bleke huid die vol met littekens zit, deze man draagt een leren uitrusting met overal zakjes in zijn ene hand heeft hij een kruisboog, in het andere draagd hij een gereedschapskist. De hobgoblin begint in het ruw common te spreken.

“Iedereen op de grond en wapens laten vallen! (Spot DC.15 om te zien dat het magiscehe wapen waar ze naar opzoek zijn ook afgelegd word) Of die gegijzelden gaan er aan. Wij hebben dit schip overgenomen, in ons bezit is een bom die dit hele schip kan opblazen, hij kijkt naar de man met het bleke gezicht en knikt, deze verdwijnt om de hoek en jullie horen een deur opengaan en het geluid van stoom. Iedereen naar het dek. Als door veel gestuntel iedereen uiteindelijk op het dek is dalen er vanuit de lucht twee walgelijke vrouwelijke wezens. Ze hebben het hoofd van een vrouw en ruw rost haar en het lichaam van een reptiel. Hun magere borsten hangen totaan hun middel. En hun reptielvleugels gaan op en neer. De hobgoblin legt uit dat hij alles van in de kluis wil en dan iedereen zal vrijlaten eenmaal ze in Xen’drik aangekomen zijn.

Op het dek staan nu 12 hobgoblins, 3 minotaurussen 2 harpies en Brimstone bakker. En ongeveer 20 mensen zonder jullie erbij.

De hobgoblins beginnen iedereen hun handen en voeten aan elkaar te binden. De helden kunnen discussieren, de meeste gegijzelden gaan akkoord en overleggen. Terwijl de discussie aan de gang is.

Opeens komt er een hobgoblin de trappen opgelopen naar Bakker “ Telgin is up to somtin, he dont care about no randsom, says you’ll be spendin’ it in Dolurrh. He’s gonna blow up the ship”

De vrouwelijke paladin Lady Hollia Keln springt opeens op. Een fel licht schijnt vanuit haar ene hand en in het andere heeft ze een Zwaard van licht. Ze legt haar hand op één van de hobgoblins die in brand vliegt, achteruit strompeld en in de zee stuikt.

Opeens breekt er paniek uit.

Spot dc 18 om Skarad en Lucan te zien die zich een weg proberen te banen naar beneden terwijl ze de 2 andere personen beschermen. springen naar voren en er breekt een gevecht uit.

Het is aan de helden om de bom tegen te houden. Ze moeten zo snel mogelijk naar beneden gaan naar de kamer. Voor de deur staat er een minotaur

De minotaur gromd luid als de helden aankomen. Nadat ze hem vermoord hebben moeten ze door de deur geraken, deze is gesloten. (sealed door Open lock Dc.30 str DC 18) vallen 2 hobgoblins hun aan.

Telgrin schiet pijlen naar de buizen waar hete stoom uitschiet(Ac.12). 3d6dam Ref 14 half. Als hij gewond geraakt of in de hoek gedreven word drinkt hij een potion of gaseaos form en verdwijnt door een rooster. Naar de cargo bay bij Kray. Als iedereen dood is moeten ze de bom disabelen.

Search DC. 15 om de bom te vinden.

De bom bestaat uit een mithraal paneel met in verschillende gekleurde edelstenen op de lichtjes zijn aan het draaien naar het midden toe. Dc.12 int DC 16 use magic device om te zien dat er nog 6 rondes resten voor het ontploft.

Disable device en knowledge arcana check maakt duidelijk dat als de bom word verplaatst, ze 1 ronde later verdwijnt. Disable device check Dc.25 laat de bom 1d6 rondes langer draaien

Dc 20 knowledge arcana om te weten dat als de bom verplaatst word naar de bound water elemental sphere en op de juiste plaats word gezet. Dan zal de water elemental de klap absorberen.

Als de helden dit doen is er 1 ronde later een wit licht dat flitst en het geluid van een water basin dat openklapt. Alle pijpen in de kamer springen open en er is overal hete stoom. = 1d6fire dam per round.

Als de helden uit de kamer lopen zien ze een dwerg met vurig rood haar op hun aflopen (Dramgrin). “Nice job on’he disarmin fellas. But it wont be lung till te water elemental breaks free. We need to get after them bom planters first and come back for the elemental in a wee bit o time”

De helden moeten nu naar de Cargo bay gaan. Daar staat Kray op hun te wachten. Op de achtergrond zien jullie Telgrin die in één van de bootjes springt en roept “Kray, snap their bones” , daarna trekt hij aan de hendel en vliegt weg. (1ronde om tot bij hem te geraken)

Een menselijke berg van admantine en ijzer staat in het midden van de kamer, zijn ogen branden wild een ijzeren klauw aan zijn arm gaat open en dicht . Met het metalige schreeuw stormd een warforged op jullie af.

Ze kunnen nog achter Telgrin aangaan met de skykiffs: Aan elke kant van kamer zijn er 5 kleine bootjes waar 6 personen in kunnen, aan het einde van deze kleine bootjes ligt er er een groot plat groen kristal (skyboard, kan geactiveerd worden door fly te roepen Dc.14 int, dan kan er mee gevlogen worden. Als iemand speciale manouvers wilt doen of sneller gaan moet die voor Ballance Dc.15 smijten, of valt hij ervan, te pletter in de zee. De skiffs gaan even snel dan the golden dragon. De skyboards kunnen sneller gaan. Schip= 30km/u per balance check gaat de skyboard 10km/u met een maximum van 50 km/u. Dc balance gaat elke keer met 2omhoog.

View
Session V: Whitehearth
What secrets lie beneath the molten earth

whitehearth

Wanneer jullie dichter komen zien jullie een donkere holte. jullie trekken verder de donkere holte in van iets dat Whitehearth zou moeten zijn. Als jullie verder gaan komen jullie in een grot die helemaal donker is. Als jullie verder gaan in de grot zien jullie verschillende ijzeren deuren gemaakt admantine. In een blauwe cirkel in het midden van de deur zit er een opening in de vorm van een ruitje.

Alle deuren gemarkeerd met a op de kaart hebben een val: 3d6 dam shoking grasp. Als ze de deur b openen komen zien ze iets verder in de gang een metalen buis in de grond zitten met een ladder. Deze ladder gaat 10m naar beneden.

W2 Rotator Room One Jullie komen terecht in een 8hoekige kamer, deze is gemaakt uit metaal en ongeveer 2m hoog. In het midden van de kamer staat er een 8 hoekige sokkel met verschillende openingen in 4blauwe langs de zijkant, 1 blauwe van boven,en nog 2groene en 2 bruine langs de zijkant. Als ze de blauwe sleutel in een van de 4 andere gaatjes steken en aan de sleutel draaien begint de kamer te rommelen en te draaien jullie moeten zich stevig vastzetten aan de grond anders vallen jullie omver (Dc5 balance).

W3 Laundry Er komt een opening in de 8hoekige kamer, en jullie zien een gang met aan het einde een deur. Als jullie de deur open doen, zien jullie kasten vol met gewone witte kleren, witte handdoeken, bedovertrekken en dekens. Er ligt geen stof in de kamer en het ruikt er naar vers gewassen kleding. In in de linker hoek zien jullie een basin waaruit er een witte doek komt, die opgevouwen word en aan een droogrek gehangen word.

De basin heeft een permanente prestidigitation en unseen servant spreuk op zich, die alles wat er ingelegd word schoon maakt

W4 Researcher wing Dit kan ook geopend worden met de blauwe keycharm. Het leid naar een plaats waar onderzoekers konden uitrusten en relaxen. Dc.15 Listen om het geluid van sidderend vuur te horen uit de kamer aan het einde van de gang. Het is er pikke donker.

De deur gaat open en jullie ruiken verbrand hout en verbrand vlees. Er ligt overal roet en de metalen deur aan het einde van de gang is gesmolten.

Dc 15 spot om te zien dat er vanuit W5licht komt alsof er een vuur brand. Dc.18 spot om te zien dat er ook versmeulde mensenbotten tussen de as ligt. Als de helden stil zijn kunnen ze tot aan het einde van de gang geraken, als ze niet stil zijn verschijnt er een vuurbal in de opening van de deur die op hun af komt gerold.

W5 Burnt out Barracks Deze hele kamer is bedekt met as en verbrande en halve mensen lijken, alles in de kamer, wat ooit bedden en kastjes waren zijn tot as veranderd.

Een Bal van wit vuur en rood/Oranje likkende vlammen komt op jullie af. Living Flaming sphere

W6 Bath In deze kamer zien jullie een groot vierkant zwembad, dat nog verder gaat naar een kamer daarachter. de hele kamer bestaat uit wit marmer, tegen de muur ligt een vrouw in een wit kleed, aan haar riem hangt er een groote buidel (4gp+ brown keycharm). Ze draagt een ring met het teken van huis Cannith erop. Ze licht daar roerloos alsof ze nog maar net dood is, maar zonder enige wonde.

W7 Emergency stores Deze kamer kunnen ze berijken door de brown keycharm te gebruiken. Als de deur open gaat zien jullie aan het einde van de gang een ijzeren deur (gesloten) Dc.25 open lock. Als de helden binnen gaan zien ze een kamer met rekken waar gewoon alledaags gerief, kleren slaapzakken en touwen liggen. Er staat ook een grote kist in de kamer 3 potions of cure moderate wounds en 3 potions van lesser restoration een zak met precies stenen erin (Blasting pellets: moet in vakje gelegd worden en wanneer iemand erop gaat staan (Dc.15 ref) ontstaat er een chain reaction die 1d6 sonic damage doet) en een rod of metal en miniral detection.

W8 Support wing Dit is berijkbaar men de blauwe keycharm. Listen Dc.15 jullie horen water dat spatcht en gegrom. Als de pc’s teveel geluid maken verschijnt Rosa in de deuropening.

Een gang van gewone grijze steen ligt voor jullie. Door de schemerende everbright laterns kunnen jullie een bloedspoor op de gang zien, alsof iemand weg gesleept is om de hoek van de eerste kamer links. Aan het einde van de gang is er een open zwart gat en aan het einde rechts een gesloten ijzeren deur.

W9 Support barracks Deze kamer diene als barak voor de bedienden er staan 10 bedden in de kamer met elk een kist ervoor. Dit is de den van de wolven.

Rose een awakend dire wolf houd hier de wacht. Als de Pc’s dichter komen en zij hoort hun dan begroet ze hun met common. Als de Pc’s berijd zijn te praten, praat ze met hun.

Ze verteld dat ze voor 4 jaar geleden niet veel meer weet, dan is ze ontwwakt. Alle mensen die ooit om haar gegeven hebben waren dood. Ze heeft ontdekt hoe ze de keycharms kon gebruiken en de rotator room kan laaten draaien, zo kon ze aan vers water en vlees geraken. Ze eten de dode mensen die hier liggen, maar alles wat ze op eten groeid gewoon terug. Rosa wilt over de wereld buiten horen en ze verteld de helden voor die informatie dat er een levende vuurbal in het noord oosten zit en stenen wolven in het zuiden (ze weet niet hoeveel. Ze zegt dat er nog andere wolven zitten in dat gedeelte en dat ze die wilt bevrijden, maar dit niet kan. Als ze die wolven bevrijden zal ze hun de groene keycharm geven en haar pearl of power (lvl2)

In de chests in de kamer zijn er nog masterwork artisants tools, kleren en 40gp te vinden.

W10 Bath Zelfde als andere kamer (W6) Alleen liggen er 2 wolven op de grond. Ze beginnen te huilen en te blaffen als de helden binnen komen en alarmeren Rosa.

W11 Captain of the guard Deze kamer kan open gedaan worden met de brown keycharm. Jullie komen binnen in een kamer waar er een bed staat met een kist ervoor en een massieve houten kast staat (hardness 10, 40hp, break Dc 26, Open Lock Dc25) in een wapen rek staat er een mw greatsword, mw longsword, mw shortsword, mw shield het het huis cannith teken op, en een mw blauwe chainshirt.

Als ze de kast open krijgen zien ze gewone kleren en botten (raar dat er zo een goed slot op zit) Dc.15 search om een losse plank te vinden in de kast waar een kistje zit met 50 pp, two vials of oil of magic weapon en een redkeycharm en een magische ring van Animal friendship)

W12 Office Deze plaats kan berijkt worden met een bleu keysharm, dit is precies een studeer ruimte, er staan boeken in de kasten en er staan 2 bureaus et schuiven. In de schuiven zitten papieren over hoeveel voedsel en components dat er aan gekocht zijn. En wie wat heeft besteld. Maar ook scrolls Dc. 15 search: Er ligt ook een dode vrouw op een scroll van resist energy. Ze draagd ook een ring van het huis Cannith en in haar oog zit een monocule met rare inkervingen erop: Artificers monocule. Als jullie de documenten goed onderzoeken vinden jullie nieuwe artificer spells en feats (players guide to eberron en magic of eberron.

W13 Dinning Hall Deze kamer kan berijkt worden met de brown keycharm en leid naar de eetkamer. Hier is er normaal licht. Er staan twee grote tafels waar 10 mensen rond zitten, 7mannen en 3 vrouwen, allemaal liggen ze op hun bord met eten. De lijken zijn nog warm en het lijkt alsof ze slapen. De kamer verder is de keuken, met vers water en een wijn rek, de keuken is ingelegd met rare runes van mithraal, deze doen allemaal een prestigitation effect: opwarmen, verkouden, kruiden toevoegen.

Bij de mensen vinden jullie 9bleu keycharms, 2 brown keycharms 20sp en 10gp

W14 Rotator room two

Normaal licht.Deze kamer is ook een rotator kamer, maar met andere kleuren.

W15 Kennel wing

Deze kamer kan berijkt worden met de green keycharm. Het licht hier is dim, af en toe flikkert er nog eens een everbright lantaarn aan. Jullie horen het gegrom van wolven verder op de gang.

W16 Kennel

In deze kamer is er ook dim licht van everbright lantaarns die af en toe aanflikkeren. In het midden van de kamer is er een soort van zwembad gevuld met een grijze substantie die bubbeld, af en toe stringt er een belletje open en komt er een kleur uit. (Knowledge arcana Dc.15 of andere knowledge) Dit is Cyrite een magische substantie die opgeslorpt kan worden door andere metalen die die zo magische eigenschappen geeft, normaal gezien komt dit wel niet voor in vloeibare vorm, blijkbaar waren ze hier mee aan het experimenteren. (wapens=magisch en armors+1on all resistances, spells and spell like abilities). Aan de randen van de kamer zijn 11 kooien, 7 zijn er gevuld met 1 wolf. Vanzelf opvullende containers van water en eten hebben de wolven levend gehouden.

Als de helden de kamer binnen komen en de pool onderzocht hebben komen er 2vormen boven “water”.

Uit de pool komen twee wezens even groot als wolven, ze hebben ook de vorm van wolven, alleen zijn hun ledematen bedekt met zwarte ijzeren platen met lichtgevende aders. Als ze hun bek open doen zien jullie een rijen van vlijmscherpe tanden gemaakt van Obsidian.

In de hoek zien jullie een lichaam liggen van een man, hij draagt een orange keycharm bij hem.

W18 Rotator room three Deze kamer zier er hetzelfde uit als de andere, in het midden staat een pedestal waar een red keycharm in gestoken moet worden. Als dit niet gebeurd voor dat de oranje keycharm gebruikt word dan begint de kamer de draaien en de everbright laterns gaan uit, opeens kantelt de kamer en de opening wijst naar een put met water Dc.7balance om recht te blijven. Als ze vallen, belanden ze in een put met water 30ft beneden (3d6dam), de put is 20ft diep en ze moeten dc.5swim maken om niet de verdrinken.

W19 Room of Broken light

Hier geraken jullie door een orange keycharm te gebruiken. Na door een lange gang gewandeld te hebben die naar beneden gaat komen jullie in een kamer die verlicht word door een levende color spray spell. Deze spreuk valt aan als de helden de kamer willen oversteken. De kamer is bedekt met spiegels, en een helder licht word overal weerkaatst, als jullie in de kamer komen word alles stil (jullie zijn deafend)

Living color spray

W20 Scrying room Als de helden binnen komen zien ze wat ze zouden zien moesten ze kamer W22 binnen komen,

Als jullie de kamer open doen, strekt zich voor jullie ogen en grote kamer uit. Twee bewegende vlammen dansen door de kamer een groot de andere klein. In het centrum van de kamer is er een ruesachtige pool gevuld met bubbelend gesmolten glas. Vijf lange slangachtige koppen gemaakt uit ijzer en koper steken er uit, alsof het een ijzeren waterslang is. Tegen de zuidermuur, staat een kristalachtige, door het doorzichtbare materiaal zien jullie dat er verschillende objecten in zitten, waaronder de kristalvormige schema die jullie zoeken. Dan komen de krakende vuuren in beweging en hooren jullie het gesis van vuur.

het duurd een tijdje voor ze door hebben dat ze geen warmte voelen of vlammen ruiken.

Tijdens de illusie kunnen ze met een Dc.18spot de kist met de schema in zien en 2 vials met een vlam erop (Dc.15arcane vials of resist energy resist 10fire dam for 40min)

Als jullie de kamer doorzoeken zien jullie een red keycharm aan de muur hangen

W21 entryway Na door een lange gang gewandeld te hebben die naar beneden loopt, komen jullie aan een deur met een groote stieractige kop op die stoom uit zijn neus blaast, daarboven staat er een aambeeld met een hamer erop, het teken van het huis cannith jullie voelen de hitte van achter de deur komen als jullie dichter komen.

W22 machine chamber

Als jullie de kamer open doen, strekt zich voor jullie ogen en grote kamer uit. Intense hitte schemerd door de lucht. Twee bewegende vlammen dansen door de kamer een groot de andere klein. In het centrum van de kamer is er een ruesachtige pool gevuld met bubbelend gesmolten glas dat een intense hitte afgeeft. Vijf lange slangachtige koppen gemaakt uit ijzer en koper steken er uit, alsof het een ijzeren waterslang is. Tegen de zuidermuur, staat een kristalachtige kist, door het doorzichtbare materiaal zien jullie dat er verschillende objecten in zitten, waaronder de kristalvormige schema die jullie zoeken. Dan komen de krakende vuuren in beweging en hooren jullie het gesis van vuur.

De doorzichtige kist heeft een average slot Dc25 open locks, hardness 10 hp40 break Dc 26 bevat twee diamand vormige schemas (een vals een echt), 2potions of resist energy (10points of fire dam), 2 potions of cure modrate wounds, 1scroll of resist energy en her creation pattern, een grote schijf gevormd uit admantine en versierd met mithraal runes en symbolen.

Als de helden de fire elementals verslaan en terug keren naar buiten, rijden ze terug te paard of met de elemental powerd land cart en geraken ze zonder veel problemen terug in Darguun, Een paar uur na dat de helden in de stad zijn krijgen ze bericht dat ze Elaydren kunnen ontmoeten in de Clenchet Fist. Ze overhandigd jullie 2000gp (+500 als ze binnen de maand terug zijn) En ze zegt met een fonkeling in haar ogen dat als jullie haar veilig terug brengen jullie elk nog 500gp krijgen.

Als jullie vernoemen dat jullie de emerald claw soldiers zijn tegen gekomen zegt ze dat ze gehoord had dat zij op zoek zijn naar de 3de creatie patroon en dat ze die misschien zelf al gevonden zouden kunnen hebben.

De terug reis duurt 6dagen, jullie reizen eerst door de Ghaal rivier naar Kraken Bay, en daarna zo verder langs de kust. Na 5 dagen slecht weer komen jullie aan in de hilt. Het begin van de dagger river. Sharn met zijn reusachtige torens doemt voor jullie uit in de mistige ochtend. Ondertussen is het al wat aan het opklaren. Jullie horen het geschreeuw van mannen dichterbij komen. De half-elven zeelieden van op jullie schip beginnen commando’s terug te roepen. De touwen worden uitgesmeten en de boot word tegen de kade getrokken en vast gemaakt. Jullie stappen af en Elaydren gaat jullie voor. Jullie wandelen over een doolhof van houten constructies. Een booten dorp met vlotten, drijvende huisjes en veel zeelieden. Jullie zien goederen die omhoog en omlaag worden gelaten door magische liften, de lichtgevende kabels schijnen in de ochtend. Elaydren brengt jullie naar een platformpje waar een paar Skycoaches staan.

“Ik dank jullie voor alles wat jullie gedaan hebben. Ik zal dit verder onderzoeken en op zoek gaan naar de lokaties van de andere creatie patronen. Als ik meer weet laat ik jullie iets weten. Maar moesten jullie zelf iets ontdekken geef dan een brief af aan het kleine postkantoor in tavick’s market met Elaydren er op. Ik zal regelmatig kijken en een boezoek brengen aan jullie als dat nodig is na de brief gelezen te hebben. Neem deze skycoach naar jullie huis. Tevoet zijn jullie daar maar over enkele dagen en ze lacht. Huis Cannith is jullie dankbaar en ze overhandigd de rest van het geld en bedaalt de man die op de skycoack staaat om hun naar Tavicl’s market te brengen. Tot ziens” zelf gaat ze naar een andere skycoach en verdwijnt tussen de torens.

Jullie skycoach stijgt op en vliegt omhoog tegen de wand van de klippen, jullie zien allemaal woningen tegen de rotswand gebouwd. Uiteindelijk komen jullie aan bij de torens en de skycoach vliegt er doorheen, het lijkt wel een heel verkeer hier in de lucht, jullie overal vliegen er kleine schipjes rond. Uiteindelijk zet de skycoach jullie af, niet ver van de achterkant van jullie huis waar er een landings platformpje is. Jullie dalen af met de trap die rond een toren zwengelt en gaan over het brugje naar de achterkant van jullie huis waar de letters BA…H P..CE zichtbaar zijn (bath place).

Wat niet normaal is, maar wat jullie wel zien is dat er een groene meten op jullie achterste deur hangen. En een papier waarop staat. “May the owner of this house report as fast as quickly to the watch at travick’s market” De deur was kapot maar is nu verzegeld, met een slot (Dc.25)als jullie dit openkrijgen komen jullie in de badkamer waar het pikke donker is.

Opeens denken jullie er weer aan hoe jullie het huis achtergelaten hadden. Jullie werden aangevallen, door ninja’s en hun lijken hadden jullie ergens versleept naar de kelder. Als jullie binnen zijn en het licht aan doen zien jullie de opgedroogde ploedstrepen die naar de binnenkoer leiden. In het zwembad ligt er ook veel opgedroogd bloed op een plaats.. Als jullie verder gaan naar de koer zien jullie dat de organische fontijn van zwart marmer, met de zilveren draak erop hangt vol met kettingen. Als jullie dichter gaan kijken zien jullie dat er nog restjes verdroogd bloed op de fontijn en de kettingen zitten. Op de plaats waar jullie de andere ninja die in het raam zat gedood hadden en waar hij op de grond gevallen was staan er ook aanwijzingen die ernaar leiden dat de watch overal onderzocht heeft. Jullie denken dat het misschien wel een goed idee zou zijn om naar de watch te gaan. Als jullie langs de voordeur gaan is deze verzegeld met een soort van lint, maar als jullie de sleutel hebben gemakkelijk te verbreken. Op jullie voordeur hangt hetzelfde briefje als op de achterdeur. Op de markt zijn de marktkramers hun kraampjes aan het opzetten en enkele kijken raar op als jullie de verzegelde deur uitkomen. Maar niemand durft blijkbaar iets te zeggen. Jullie begeven zich naar de toren van de watch op de markt. Jullie komen aan een grote grijze toren waar Sharn Watch op een bordje staat. De deuren en ramen zijn verstevigd met ijzeren tralis. Maar jullie kunnen gewoon binnen. Achter een bureau zit een jonge man niet veel ouder dan 20jaar achter een bureau. Als jullie zeggen dat jullie de eigenaars van het huis zijn, slikt hij even en vraagt jullie wapens hier af te leggen.

Hij leid jullie door wat gangetjes en af en toen zien jullie mensen van de wacht in donkergroene outfit. Jullie komen aan een deur waar hij op klopt en een ruwe stem roept “Come inn” achter een bureau zit een sterk gebouwde en kale dwerg met een bruine in vlechten gewoven baard, in een donker groene lederen uitrusting.“Olladra’s bloody nose!” Its you again (kijkt naar catboy en umbragen) “What they do this time?” de jonge guard zegt dat ze de eigenaars zijn van the great bazar.

“I’m Sergant Dolom and i would like you to explain what happend in your house, three dead people in one house explain yourselfs!” Als de helden hun verhaal vertellen, en eerlijk zijn en niet weten wie de derde dode man is vertelt sgt dolom Dat de moeder van een zekere Yelfis Undren bezorgd was toen haar zoon op een dag niet thuis kwam. Dit was ongeveer 2 weeken geleden, na 1week was hij nog niet terug en hebben we een onderzoek ingesteld, we wisten dat hij bij jullie werkten, maar er was niemand thuis. Met een huiszoekingsbevel besloten we het huis te doorzoeken en in het midden van jullie koer vonden we iets verschrikkelijk. Yelfis, de jongen met het lange blonde haar was vastgeketend aan jullie fontijn, zijn ogen waren uitgepikt door vogels en de helfd van zijn lichaam was opgegeten. In de zijn buik stond ingekrast: “PAY” een aan de wonde in zijn hoofd was duidelijk dat hij neergeslaan was en aan de wondes aan zijn armen en benen was duidelijk dat hij nog proberen ontsnappen heeft aan de kettingen. Er zat een prop in zijn mond zodat hij niet kon roepen. De”ze jongen zal zeker enkele dagen geworsteld hebben voor hij dood ging. AND YOU DONT BLOODY KNOW WHAT THATS ALL ABOUT!! Murder is a seriuos crime. SO EXPLAIN YOURSELFS!! De rest hangt af van wat de helden vertellen en hoe ze reageren. Als ze verkeerd reageren vliegen ze in de gevangenis en na 1dag worden ze vrijgelaten. Als ze goed reageren kunnen ze diezelfde dag nog naar huis.

Als ze s’avonds thuis zitten staat Castar aan de deur. Een gnome gekleed in mooie kleren met een zwarte mantel vraagt of hij mag binnen komen. Hij kan jullie wat informatie geven over de moord in hun huis. Hij heeft zwart kort haar en een zwarte sik. Hij ziet er redelijk jong uit.

Ik ben lid van de Boromar clan, een organizatie die zeer veel invloed en macht heeft. Ons familie lid zit in de council of sharn. Moest onze clan verdwijnen zou de hele onderwereld instorten en zou er anarchy heersen. Wij houden alles in hand en regelen alle praktijken die achter de schermen gebeuren. Op het eerste zicht lijkt dit misschien zeer kwaadaardig, maar dat is niet zo. Wij hebben een zwarkte markt maar wij zijn geen moordenaars. Behalve dan als we eerst aangevallen worden. Sinds twee jaar is er de Daask clan, een organizatie bestaande uit monster geimmigreerd vanuit Droaam. Ze zijn een zeer verplaatsbare organizatie die guerillia taktieken gebruiken om onze warenhuizen te vernielen en onze mensen te doden. Zonder enige reden. Wij hebben hun nooit iets verkeerd gedaan en de reden waarom ze dit dan ook doen is onbegrijpelijk. Zij houden hun vooral bezig met geweldadige overvallen, huurmoorden, en het binnen brengen van illegale drugs in Sharn, die zeer schadelijk is en waarvan de gevolgen niet te voorzien zijn. Maar wat heeft dit allemaal te maken met jullie?

Silver lens een arme warforged word door hen gebruikt zonder het zelf te weten. Toen hij hier eerst aankwam hebben ze van zijn ontwetenheid gebruik gemaakt en hem smerige jobs laten doen in de naam van de goden. Dit is informatie die wij verzameld hebben. Enkele weken geleden hebben wij van de Boromar Clan grote sommen geld van Daask in beslag genomen eigenlijk bijna per toeval toen we een vracht onderzochten, ik heb vernomen dat Silver Lens dit huis moet afbetalen aan hun. De reden dat ze dit gedaan hebben met je bediende was waarschijnlijk omdat je niet betaalde. Waarom je niet betaalde weet ik niet zeker, maar ik vermoed dat je gewoon niet in de beurt was, want je bent de laatste weken niet gezien door onze mensen. Wij hebben een gemeenschappelijke vijand zo te zien en kunnen elkaar misschien wel helpen. Silver Lens weet waarschijnlijk een van hun schuilplaatsen zijn. Moesten jullie daar naartoe kunnen gaan, en de man of vrouw uitschakelen die daar de touwtjes in handen heeft zou dit uitstekend zijn. In ruil daarvoor zullen wij mensen op wacht zetten en jullie informatie verschaffen, moesten jullie die nodig hebben. In de toekomst zou onze samenwerking nog van groot belang kunnen zijn.

Ik wil jullie wel waarschuwen, Daask is een ontzettend sterke organizatie waar minotaurs, gnolls, ogers en andere monsterlijke wezens bij horen. Hun leider een vrouwelijke ogre mage is niet te onderschatten. Buiten haar is er nog een vrouwelijke harpy van groot belang haar naam is Cazha. Maar ook een mannelijke medusa Harash, een donkerharige minotaur Torarg, en een mannelijke gnoll Keshta. Hun belangrijke status is te merken aan een rode ring die ze ergens opvallend dragen.

Ik raad jullie wel aan eerst nog te genieten van enkele dagen hier in Sharn eenmaal jullie deze contact persoon hebben uitgeschakeld en ze er achter zijn gekomen wie dat gedaan heeft zullen ze zeker maatregelen nemen. Ik zal een ontsnappingsroute voor jullie regelen. Over 2 dagen laat ik meer weten. Maar jullie moeten iets laten weten aan onze contactpersoon als de job gedaan is.

Onze contact persoon hier in tavick’s market is “Torandro the Great” iemand die op de markt met zijn kraampje van magische goederen staat, julie zullen hem zeker en vast al gezien hebben. Als jullie mij iets willen laten weten, zeg het aan hem. Ik zal hem verwittigen dat jullie boodschappen kunnen doorgeven.

Maar ik zal jullie verder alleen laten, ik kan jullie enkel verzekeren dat een samenwerking met de Boromar clan jullie zeker van pas kan komen en ik kan jullie ook verzekeren dat als jullie binnen de paar dagen geen 14000 goudstukken afgeven dat er enkele ogers aan de deur zullen staan. Moesten ze weten dat wij samen werken zullen ze minder snel iets durven proberen. Maar ik raad jullie zoiezo aan voorzichtig te zijn, ook zij hebben spionen en eenmaal ze weten dat jullie hier zijn zal er snel iemand aan de deur staan. En het is hier niet echt goed beveiligd. Ik raad jullie ook aan de lift in de kelder te vernietigen na jullie aanval op hun schuilplaats. Anders kan dat nog gevaarlijk worden. Ik hoop nog van jullie te horen… goedenacht.

Knowledge local Dc:15 om te weten wat hij zei over daask en boromar dat dit juist is.

The wounded Dragon

Silver lens weet waar de winkel ligt, maar dit is extreem gevaarlijk. Om daar naartoe te gaan. Als hij alles uitlegt komen ze te weten dat de plaats waar ze naartoe moeten de wounded dragon is, vlak naast een bar Shamukaar.

Dc 20 knowledge local Om te weten dat shamukaar een bar is waar daask bij elkaar komen en dat de wounded dragon in een steegje daarachter ligt. Maar ook dat de enigste beetje veilige plek in khyber’s gate Shamukaar is. What to do? Als de helden beslissen deze “opdracht” te aanvaarden kunnen ze best zo snel mogelijk naar de wounded dragon gaan. Best via de lift in de kelder.

Jullie gaan binnen in jullie kelder, ook hier zijn er nog enkele bloedsporen te zien, jullie kunnen niet allemaal tezamen in de lift, maar in twee keer lukt het. De lift daalt eerst recht naar beneden af en dan vrij schuin naar beneden. Het duurd redelijk lang tot hij stopt (ongeveer 20min) het enige wat jullie gezien hebben was steen. Als de lift stopt schuift er iets opzij en een intense hitte komt jullie tegemoet. Jullie zijn in khybers gate, de lift zit goed verstopt om de hoek aan het einde van een steeg. Jullie zijn nu ondergronds, khybers gate is de enige plaats in de cogs waar er huizen zijn, het is een stad onder een stad uitgegraven uit de stenen muren. De straten zijn ier relatief breed, maar het stinkt hier naar ongedierte en vuilnis, en de lucht hangt vol met rook.. Rond jullie zien jullie vooral goblins en andere mosterlijke rassen Jullie haasten jullie naar waar jullie moeten zijn, silver lens weet de weg. Na een 10tal minuten lopen door het doolhof van stratjes met huizen uitgekapt uit de rotsen zien jullie een groot bord tevoorschijn komen boven een groot huis uitgehakt in de rotsmuur. Het plakaat is in de vorm van een minotaur hoofd en er staat Shamukaar (betekend neutral rounds) op. Jullie zien kleine ramen waar ijzeren tralis voor staat en een grote brede houten deur. naastr deze “inn” is er een steegje van iets meer dan een meter breed. Dit is waar jullie moeten zijn. Vanuit de steeg komt het geluid van lachende hyena’s. Voor de deur waar jullie moeten zijn staan twee Gnols, rechtopstaande hyena achtige wezens.

Ja staat voor De wounded Dragon. Het logo van de winkel, een draak met een bloedend been hangt boven je hoofd. Aan de deur is er geen klink, vroeger geraakte je altijd binnen door op de deur te kloppen. Als je dat doet gaat na een tijdje het luikje open. En je ziet de donkere ogen van Cask. “Ah je hebt het bericht duidelijk gekregen, ik hoop voor jou dat je een goede uitleg hebt”

Als de deur opengaat kunnen de helden binnenstormenj jullie komen binnen in een donker hol, overal staan flesjes en drankjes, verschillende experimenten met alchemie worden hier blijkbaar uitgevoerd, in zetels tegen de muur liggen er hyena achtig wezen, een ervan heeft door zijn oor heeft een rode ring.

Tijdens het gevecht zijn er sommige flesjes omver gevallen en dingen zijn in brand gevlogen. Als jullie Cask vermoorden zien jullie als hij op de grond valt dat zijn gezicht veranderd naar een vlak grijs gezicht, het oor van de gnoll kunnen jullie ook afsnijden.

Rond jullie laaien de vlammen hoog op, in een rek dicht tegen de uitgang zien jullie nog potions (12) rool 1st table potions and oils en scrolls (1lvl0, 4lvl1, 2lvl2, 1lvl3, 1lvl4 roll table) liggen die kunnen jullie nog meegrabbelen voor alles in vlammen opgaat.

De helden kunnen best zo snel mogelijk terug keren en de lift vernietigen, dit gaat door de kabels door te snijden, de lift raast dan met zo een snelheid naar beneden dat hij beneden de snenen wand venietigd en een instorting veroorzaakt.

Eeloy the ashworm dragoon

Als Eeloy informatie vraagd aan Castar over een ashworm dragoon in sharn krijgt hij de volgende dag een brief toegestuurd: “Vissit the Clawfoot Inn at little plains around 2p.m tomorrow. Look for Jorasca Halpum”

Als Eeloy de volgende dag naar daar gaat via skycoach (anders weet hij de weg niet) zet deze hem af in little plains.

Op het eerste zicht lijkt het alsof de torens hier van binnen naar buiten zijn gemaakt, ipv grote open centrale plaatsen waar die omringd zijn door gebouwen die aan de buitenkant van de torens hangen. Lopen de straten hier in little plains rond de torens en in de torens bevinden zich kleine deurtjes die leiden naar de grotachtige binnenkant van de huisjes. Halflings lopen op de smalle randjes en veel rijden er op dinosaurussen. In de lucht vliegen gevleugelde reptielen met halflings erop.

Na een tijdje zoeken vind je Clawfoot, de deur is nogal klein en in het kleine interieur lijk je wel een reus. De inn is uitgehakt uit de toren, het lijkt wel alsof je in een grot zit, de tafels en bankjes bestaan ook allemaal uit steen net zoals de bar.

Als je naar Jorasca vraagt weist de kleine barman een beetje raar kijkend naar jou naar een tafeltje waar een vrouwelijke halfling aan zit. Dit is Jorasca Halpum, het is een vrouwelijke halfling met donker bruin haar op een staart, haar huid is een beetje gebruind en ze heeft een mooi smal gezicht. Ze draagt een lederen uitrusting en aan haar riem heeft ze twee dolken.

Als hij de informatie van Castar heeft gekregen is ze in begin vrij vriendelijk, zoniet is ze vrij vijandig. Ze vraagt hem uit waarom hij een ashworm dragoon wilt worden en als ze tevreden is zegt ze. “Ik vraag je alleen maar uit om zeker te weten dat de persoon aan wie ik mijn ashworm haar jongkie geef een goed persoon is” Dan zegt ze dat haar ashworm dit jaar nog gejongerd heeft en dat ze zeer gesteld is op haar jongkies en niet zomaar aan iedereen verkoopt.

Ze zegt dat hij moet meekomen en met de skycoach reizen jullie naar de skyways.

“De skycoach steigt op en begint in rondraaiende beweging naar boven te klimmen, boven je hoofd word een reusachtig vliegend eiland zichtbaar dat tussen de wolken verstopt zit. Jorasca zegt dat skyway de enige plaats is waar exotische rijdieren te koop zijn en dat dit dus ook de beste plaats is om je rijdier te laten verzorgen. Jullie vliegen verder naarboven en vliegen uiteindelijk uit tot boven het vliegend eiland in de lucht. Jullie beginnen langzaam te vertragen en af te dalen, en de skycoach zet jullie af aan een rijkelijk versierd gebouw.

Als je rond je kijkt lijkt dit wel een paradijs, overal liggen perfecte straten met perfect geplante boomjes ernaast. De huisen hieer zijn allemaal reusachtig en prachtig afgewerkt. Met voortuinen waar prachtige fontijnen uit opspringen. Bediendes lopen binnen en buiten uit deze prachtige villas en op de straten zie je veel rijkelijk gekleede mannen en vrouwen die op grifoenen rijden, in de lucht vliegen er vanalle exotische reusachtige dieren, met mensen gekleed in prachtige kledij. Ook lopen de straten vol met wachters gekleed in blinkende uitrusting. Jorasca zegt tegen jou dat het volk hier niet zo aangenaam is, maar dat de verzorging uitstekend is. Ze neemt je mee tussen de rijkelijk versierde straten en jullie komen uiteindelijk uit bij een groot gebouw, het heeft grote zuilen die leiden naar een grote houten poort die openstaan. Het dak bestaat uit glas en er schijnt helder licht door dat gereflecteerd word op alle exotische vogels dat daar rondvliegen. In dit groot gebouw zie je overal grote kooien waar prachtige paarden, grifoenen, pegassusen en groote aarenden in zitten. De kooien zijn zo groot dat de dieren vrij kunnen rondvliegen. Voor elk verschillend dier is er een aanpassing van decor gebeurd, met rotsen beekjes gras en andere dingen. Jullie zien hier veel mensen rondlopen die de dieren te eten geven en ze verzorgen.

Jorasca loopt naar een man met 1 oog en begroet hem als Born, het is een grote brede man in lederen uitrusting, hij heeft een breed gezicht en een kale kop, met een litteken dat door zijn rechter oog loopt, aan zijn riem hangt een zweep en een zwaard. Hij omhelsd de kleine halfling die geplet word. Ze bespreken een paar dingen met elkaar en ze zegt dat eeloy hier een ashworm wilt kopen. “Ha ha, ik waarschuw je de dieren zijn nog niet getrained, maar je ziet er wel een stevige knul uit misschien kun je het zelf wel” hij loopt met jullie door de kooien naar de grote poort vanachter die open staat. Hier vanachter in de tuin lopen er ook veel exotische dieren die blijkbaar beter getrained zijn en al klaar zijn om uit te laten. Vanop een afstand zie je al een grote vierkante ommuring hij lijd jullie daar naartoe, jullie lopen een trap op die tot ongeveer 4 meter boven de grond gaat en daar is er een deur. Hij doet de deur open en je ziet dat jullie uitkomen in een reusachtige zandbak, er is een terasje dat uitsteekt boven het zand en een ladder om naar beneden te gaan. In het zand zie je geen beweging. Jorasco daalt de trap af ze blaast op een fluitje en niet veel later komt er vanuit het zand een grote worm

“Now its Your turn” zegt ze, er zijn twee wilde nog vrij jonge ashworms die hier in het zand zitten, als je een ashworm dragoon wilt worden moet je er 1 vangen. Er is één met een licht paarse en een met een donker paarse huid. Eenmaal je een tijdje hebt kunnen rijden op de ashworm zal hij jouw zien als zijn baasje. Ashworms zijn beesten die normaal in groep leven en er is altijd 1 leider, jij moet gewoon die leider zijn en je ashworm volgt je wel. Born geef hem de haken maar. Uit een houten kast die op het verhoogje staat haalt Born 2 ijzeren haken “gebruik deze om achter de voorenste schubben van de ashworm te slaan, op deze plaats is hij heel gevoelig en hij zal rustigger worden, net zoals het  nekvel van een kat en hij lacht een keer naar jou.

Als eeloy het beest heeft kunnen temmen neemt Born hem tezamen met het dier mee naar de achterkant van de “zandbak, daar staat er een grote ijzeren kooi daar word het beest ingeplaatst om mee te nemen. Dat is dan 150 goudstukken voor dit prachtig exemplaar, zo goedkoop omldat je het zelf gevangen hebt.

Hij neemt je mee terug naar binnen in het grote huis, waar je Jorasca ziet aankomen vanuit de voordeur, deze ben ik voor jou gaan kopen, zorg ervoor dat je ashworm gewoon word aan het geluid zodat hij er op af komt als je hem nodig hebt. Rond je nek hangt ze een belletje.

Gambling De enige gambling place in sharn die Eeloy weet zijn en de enige plaats waar je om veel geld kunt wedden is Chance in Dragoneyes

-Dit district varieert van straat tot straat, sommige straten zijn luidruchtig, andere zijn vol van amuzement en nog andere zorgen ervoor dat al je wensen uitkomen voor de rijkste bezoekers.

Net zoals de changelings (die bijna alle bordelen beziten) veranderd dragoneye van uitzicht naar de wensen van het moment. Dragoneyes is een zware buurt vol met tavernes en gok plaatsen. Maar het westen van het district is meer gericht op de rijkere klanten met handelaars en het genot dat daar verkregen kan worden is veel gespecializeerder. Dragoneyes heeft herbergen, tavernes en restauranten die gericht zijn op reizigers die door Sharn trekken. Maar er is geen enkele reden dat de reiziger alleen zou slapen. De straten staan vol met mensen van alle grotes en rassen die je maar al te graag gezelschap willen houden. De slimste mensen negeren deze, want dit zijn meestal dieven op zoek naar iemand om te bestelen. Het is beter om gewoon naar een bordeel te gaan

Chance Dragoneye heeft enkele ruwe gok tenten maar Chance is de meest gesofisticeerde casino. Buiten de gewone casino spelen, de kans spelen en de races door de stad kan er ook op gelijk wat gegokt worden. Chance staat erom bekent om bijna elke weddenschap te kunnen regelen.

Chance maakt de kansen, neemt de weddenschappen aan en regeld alles zodat de weddenschap door kan gaan. De Casino word geleid door Chance (CN doppelganger adept 12/rouge 2). Bijna niets is bekent over Chance; de doppelganger ziet er elke avond anders uit. De enige manier waarop je hem kunt herkennen is aan de amulet rond zijn nek.

Jullie komen binnen in een plek waar overal volk loopt van alle rassen en soorten, rijke mannen met vrouwen rond hun nek. Overal schijnt er magisch licht in alle kleuren en overal hangt er rook van mannen met dikke sigaren en pijpen in hun mond. Overal zijn er gokspelen, een chaos van ongeordend gokken. Jullie banen zich een weg door het volk naar de lokketen waar je geld kunt wisselen in chance coins en war de grote weddenschappen van vandaag te bekijken zijn. Achter de lokketten zitten er 1 dwarf en 1 gnome.

*Who will accept the bet for a battle with Groum the slasher, the first one one the ground and unable to move is the loser? *place your own bets and we’ll figger out the odds

Izimashu-Groum Orc

Voor jou staat er een grote orc met een groengrijze huid, zijn hele lichaam is bedekt met een oosterse fullplate en aan zijn riem hangt er een katana en wakizachi. Op zijn hoofd staat er een dot haar, zijn gemene ogen doorboren je lichaam.

Gambling thingy’s

Blackjack Passe-dix Threes Pig

Velvet’s Deze luxe herberg is erin gespecializeerd om fantasien te vervullen. Metgezellen van elle rassen kunnen hier gevonden worden (alhoewel meestal doppelgangers en changelings zijn), een bezoeker kan van elk gezelschap dat hij wenst genieten. Een portret word meestal gevraagd, maar Velvet (CN femele doppelganger illusionist 5) kan gedachten uit iemand zijn hoofd halen, om zo de gewenste persoon te creeren. De kamers kunnen van uitzicht veranderd worden naar gelang de wensen van de bezoeker. Maar het kan ook dat de bezoeker geen genot wentst, maar een gewone bruilaft of een avond tezamen eten met de familie. Alhoewel het allemaal maar fantasie is. Het is er zeer duur, maar Velvet’s brengt wel elke fantasie die je maar hebt tot leven.

Warforged birthday Hangt af van hoeveel dagen ze al terug zijn, maar op een van de dagen dat de helden terug komen en op de verjaardag van silver lens staat er een halfling courier aan de deur met een pakje voor silver lens.

In het pakje zit een houten kistje dat rijkelelijk versierd is met zilver. In het kistje zit een briefje en een wand en een wand sheath.

Good job and happy ceation day, Father M

Wand sheath, een ijzeren constructie om rond de arm van een warforged te doen, ent zoals een bracer. Een gedeelte kan opengeschoven worden en dan zie je een blauw doorzichtig scherm, hier kan een wand in gestoken worden. De warforged hoefd dan alleen te denken aan de wand en te wijzen en dan word de wand in actie gezet. Totdat de wand helemaal op is kan hij niet verwijderd worden. Wand: wand of shocking grasp (1d6 dam) 50 charges.

Als je de wand sheath en wand aan doet zie je electriciteit door je zilveren aders stromen. You can now choose the shocking fist feat.

kundarak bank and kundarak tower De kundarak tower bevind zich in uper central plateau in korranath. De helden kunnen hier alleen naartoe met de skycoach de skycoach zet jullie af niet ver van de kundarak tower. Ale mensen die hier rondlopen zijn precies rijk, jullie bevinden zich in het districr van financien, overal horen jullie geld rinkelen. Jullie begeven zich naar de kundarak toren dit is een reusachtige vierkante toren, met op elke hoek een grote gouden draak. Jullie gaan binnen en een dwerg achter een van de kassa’s vraagt waar jullie moeten zijn. Hij verwijst jullie naar verdieping 17 voor det departement beveiliging en de kundarak bank is de hoogste verdieping. Verdieping 17: als jullie de lift uitstappen kommen jullie in een gezellige ruimte overal lopen er dwergen rond en velen zitten achter hun bureau te knutselen aan slopten en magische vallen. Een dwerg achter een bureau vraagt waarmee hij jullie kan helpen. security:500gp per slot=overal goede sloten beveiligd tegen magische opening, +300gp per slot: gevaarlijke val erop,+400gp versteviging van de hele deur op magische manier =+20dc break, Ondoordringbaar magisch veld=1000gp per 10ft

Kundarak bank: Bovenop de kundarak toren staat er een prachtige bank, eenmaal binnen zien jullie een rijkelijk versierd gebouw, er zijn veel loketten waar elke keer een dwerf achter zit. Als jullie de letters of credit afgeven gaat hij even weg en komt na een tijdje terug met het geld.

The new adventure

2 dagen na hun ontmoeting met Castar komt er een brief toe bij de helden s’avonds. Een courier staat aan de deur en zegt dat hij van een zekere Castar dit aan jullie moest geven.

Er zitten 2 papieren in, aan het ene hangen 5platina stukken met was vastgemaakt. Op de andere brief staat een tekst.

“These coins have many friends who would like to meet you. Come to the northeasts stairs of Myriad Tower, upper city next noon. Bring travel gear and those you thrust. Also bring your sense of urgency and knack for discretion. Give this parchment to the guard near the stairs, and he will let you ascend.”

Julie weten deze toren helemaal niet zijn, dus moeten een skycoach nemen, die jullie naar daar zal brengen. Myriad tower bevind zich op Highest tower op central plateau.

Als de skycoach dichter komt reisd deze toren hoog op de rest van van de stad. De skycoach zet jullie af voor de ingang en jullie zien trappen die leiden naar een grote ijzeren poort, achter de poort zien jullie de hoge toren.

Spot Dc.15 om the beggar te zien waar ze het document aan moeten geven. Als de helden een mundstuk in zijn kom leggen zegt hij “Wrong key” met een bruuske stem, als ze het perkament er in leggen staat hij op en doet de poort open.

Via een stijle stenen trap moeten jullie naar boven gaan en komen uiteindelijk aan in een soort van serre. De kamer heeft een glazen dak en het is er vochtig. De hele kamer ziet er uit als een jungle behalve dan de open plaats voor jullie. Waar aan een houten tafel een man zit.

“Een oude man zit aan de tafel, aan de rand van deze jungle. Hij heeft een grijze baard en ziet er bleekjes uit. Hij zit een orchidee te verpotten. De tafel ligt vol met tuingereedschap en met een schorre stille stem zegt hij: Ik ben Viorr Maelak. Welkom in mijn stukje wild”

Als de helden vragen wat dit allemaal betekend zegt hij:

Ik heb een job voor jullie, een die een gewone man rijk maakt en een job die jullie voor een tijdje uit de stad brengt, ik heb gehoord dat dit nodig was. Uit een zak haalt hij 5 potions en zet ze op de rand van de tafel. Maar er is eerst een soort van auditie die jullie moeten doen. Er zit een wilde aap in mijn tuin, ik zou willen dat jullie deze verslaan zonder hem te doden. Maar wees voorzichtig deze aap eet vlees en is hongerig.

Als de helden hem iets vragen zegt hij “Ape first”

In een van de bomen zien jullie een reusachtige aap zitten, ongeveer even groot als een oger, op zijn borst staat er een dikke zwarte huid en zijn lange gespierde armen met scherpe klauwen hangen langs zijn zijde.

Nadat de helden het beest gevangen genomen hebben begint hij zijn uitleg.

View
Session IV: Into the Mournland
Brother Garrow reveals himself

Rose Quary

R3 Cannith Refinery Een van de minder zwaar beschadigde huizen in het dorp. Dit is een grote stenen constuctie, gemaakt uit rode marmer. Boven de deur hangt het symbool van huis Cannith een gorgon en een aanbeeld. Buiten de buitenmuren blijft er bijna niets meer over van het gebouw, het dak, de deur en de andere verdiepingen zijn verwoest door het vuur. En vanuit het deurgat komt er licht.

Als jullie binnen gaan zien jullie een kamer van 15 m breed en muren van 9m hoog bedekt in glas. De grond daarintegen is niet meer bedekt met glas, de grootste stuken zijn hier verwijderd. Doordat het glas verwijderd is van de grond zien jullie rood marmer dat versierd is met een prachtig ontwerp. doen.

In de kamer staan enkele reusachtige grote blokken uit rode steen, dit was waarschijnlijk de plaats waar het marmer werd bewerkt om te verschepen. In de kamer staan drie openhaarden in een verschillende kleur, rood voor het noorden, witte steen voor het zuiden en zwarte steen voor het westen. Naast de openhaard in het noorden staan een draak en een leeuw in het rood,marmer, in het zuiden een wolf en een valk in wit marmer en in het westen een gepanserde soldaat en een griffoen.. Op de vloer staat een gedetailleerde kaart van Khorvair met Aundair, Cyre, Karrnath, Thrane en Breland op. Er staan ook steden ,grote mijnen en belangrijke plaatsen op de kaart.

Als de helden de standbeelden onderzoeken vinden ze vanachter op de hoofden deze zinnetjes (Dc.20search) Rode Draak:”whitehearth, witte zegel, NE 9” Rode Leeuw: “Tallis, zwarte zegel, E 4” Witte wolf:”Cabblen Hall, rode zegel, SW 15” Witte valk:”Blackhearth, zwarte zegel, SE 12” Zwarte Soldaat:”Kronu Hall, witte zegel, N 6” Zwarte griffoen:”Redhearth, rode zegel, SE 7

Bij de openhaard aan de west kant staat een zegel van het huis cannith in het zwart op de grond voor de open haard(dit is bij de andere ook zo maar daar moet er puin opgeruimd worden).

Al deze plaatsen die op de achterkant van de hoofden staan zijn van verborgen huis Cannith onderzoeks plaatsen. Alleen whitehearth is belangrijk voor de helden. Om dit te berijken moeten ze vanuit de witte haard negen stappen naar het Noord oosten doen. Als ze het stof op die plaats weg doen zien ze dat ze uitkomen in de bergen in zuid-west Cyre, er staat daar een tekentje van een schop en pikhouweel (mijn) Dit is zo een 22km achter de grijze mist die Cyre omringt.

Wanneer de helden gevonden hebben waar Whitehearth is stapt er vanuit de schaduw een grote figuur gekleed in een prachtig ingelegde zwarte mantel van zijde. Naast hem staan er nog enkele andere mensen en dwergen. Deze figuur heeft een witte huid, geen haar en puntige oren. Vanuit een van de rood gloeiende ogen naar zijn oor is er een groot litteken. Hij lacht: “And what do we have here?” Sist hij met een strakke blik. Hierna vallen ze jullie aan

Brother Garrow

R4 The ruined church

In het kerkof achter de kerk zien julle 2 glasdwarfs die het glas aan het weghakken zijn boven een graf, 4 andere graven zijn al opengebroken en de resten van de doden liggen er naast.. Garrow zit verschuild onder de boom bedekt met een glaslaag (Dc.18 spot om hem te zien als ze hem nog niet eerder tegengekomen zijn) De glasdwarfs zijn niet opgedragen de helden aan te vallen dus doen ze gewoon verder, als de helden aanvallen laten ze hun gereedschap vallen en verdedigen ze zich.

Terug bij Failin zullen ze hem moeten overtuigen om hun naar whitehearth te brengen. Met meer geld of een Dc.20 diplomacy

Jullie zijn veilig weg geraakt uit Rose Quarry, de reis naar Whitehearth zal ongeveer 4uur duren, maar jullie zijn eigenlijk niet zo zeker naar wat jullie op zoek zijn en naar waar jullie gaan: Dc.10 history: Cyre/Mournlands, Dc.15:bardic knowledge Whitehearth:

Cyran vroeger bekend als het land van de magische dromen was een natie waar schoonheid en magie heerste, maar tijdens de Last war werd het volledig geplunderd en bestolen, en alsof dat al niet erg genoeg was eindigde de pracht en praal van Cyre met The day of The mourning. Het enige wat hierover bekend is, is dat er die dag iets gebeurde in the city of making wat zich nu in het centrum van het Glass plateau bevond en dat zich verder uitbereide en zo de hele natie vernietigde. Nu is Cyre the mournland, een gemuteerd land omringd door de dead grey mist. Niemand weet wat er die dag gebeurd is en velen zijn op zoek naar antwoorden. Het land van Cyre is nu gemuteerd, planten zijn giftig geworden, beesten zijn moordlustig, het water straalt een ongezond licht uit. Het land is vervormd, en spreuken die genezen werken niet meer

Whitehearth was een plaats waar House Cannith tijdens de Last War magische wapens creeerde om te verkopen aan de andere naties. Magische wapens die te krachtig waren om dicht bij veel mensen te gebruiken werden daar getest. Niemand weet of Whitehearth verandwoordelijk was voor de Day of The mourning, maar Whitehearth is allesinds veranderd na dat dit gebeurde. Er word gezegd dat er recente expedities gezonden zijn naar whitehearth en geen daarvan zijn veilig terug gekeerd.

The Mournland The dead grey mist Op jullie hele reis naar de Mournland zien jullie de dode grijze mist, naarmate jullie dichter komen zien jullie een grijze kolkende massa die er gelijkertijd ook zeer stevig uit ziet. Eenmaal jullie in de grijze massa terechtgekomen zijjn lijkt het wel alsof jullie op een andere planeet zijn, al het licht word gedemt en geluid word hol en doods alsof jullie in een andere tijd zijn. Hoe dieper jullie gaan hoe meer jullie zich geisoleerd en slecht voelen. Uiteindelijk rijden jullie uit de mist en voor jullie opent zich een verlaten en kaal landschap. Overal zitten er barsten in de grond en er zijn bijna geen planten. Alles lijkt hier grijs alsof er mist in jullie ogen zit en soms zien jullie dezelfde gesmolten glazen substantie uit barsten komen, net zoals in Rose Quarry. Jullie reizen verder in in de verte zien jullie kolkende massa’s van zwarte rook waar electriciteit uit schiet, gelukkig moeten jullie niet die kant uit. Het is hier precies een wonde die nooit geneest en naarmate jullie vorderen zien jullie een reusachtig slagveld dichterbij komen, de landcart beweegt zich tussen iets wat een open begraafplaats lijkt, overal liggen lijken die er nog liggen zoals 4jaar geleden tijdens de Day of the Mourning, alsof de tijd hier stil staat. Alleen hangt de dood hier niet in de lucht, wat dit nog angstvalliger maakt. Jullie zien soldaten met open wondes en afgehakte ledenmaten nog vers naast de landcart liggen. De landcart komt tercht op iets wat ooit een weg geweest moet zijn vol met lijken.

Iets verder op de weg zien jullie dode paarden, halflings en valenar elfen liggen, en naast de weg op een grote hoop liggen er nog meer. (Spot Dc.19) het lijkt wel alsof deze hoop van lijken zes crabachtige poten heeft.. En voor je goed weet wat er gebeurd vliegt de hoop omhoog, lijken vliegen in het rond en voor jullie staat een reusachtige crab bedekt met lijken. Zijn meerdere flubberige ogen kijken jullie aan en haken vliegen uit zijn mond waar bubeltjes uitkomen.

(insert epic song)

Op de rug van de crab zien jullie allerhande dingen liggen een prachtig zwaart fonkelt hier in dit gedempte licht. -Talean Kara:+1 valenar double scimitar: CG;int 10 wis:12, Cha 12, emphaty, 30ft vision and hearing EGo score:5. Lesser power: Bless 3x/Day, additional +1 enchantment bonus when on horseback. Personality: De naam Talean Kara staat erin gegraveerd, het wapen is intelligent, het heeft de gedachte van een paard en kan pure emoties doorgeven aan de drager: geluk, schrik, kwaadheid, verdachtheid. Allebei de Scimitar zijn kanten zijn gegraveerd, aan de ene kant staat het hoofd van een paard en aan de andere kant een staart het handvat bestaat uit zwart leer met zilveren draad en is een beetje in de vorm van een paardenlichaam. Wanneer het wapen word gebruikt in een gevecht beginnen de symbolen van het hoofd en de staart te gloeien in een zilveren licht.(4925gp)

Dit zwaard vinden jullie op een elf die een half plate armor draagt. Voor zijn mond heeft hij een doekje en in zijn voorhoofd zit een steentje (tim weet dat dit een Zaelshin Tu is, een relikwie die verwijst naar de voorvader van de elf. Hieruit kan Tim afleiden dat deze man een Revnant Blade is, een van de doodelijkste krijgers die Valenar heeft. Deze krijgers gebruiken de krachten van hun voorvaderen om hun te helpen in de strijd, ze zijn meesters van de double scimitar. (new prestige class)

Het duurd 2uur om al dit gerief te verzamelen

Jullie zetten de reis door door dit vreemde magische land en reizen verder op de weg in de richting van de plaats waar jullie denken dat whitehearth zich bevind. Een lage berg komt dichter naarmate jullie vorderen en uiteindelijk komen jullie aan bij een plaats dat op een verlaten mijnschacht trekt. die gegraven is in de lage berg. Boven de mijnschacht staat het teken van het huis Cannith.

View
Session III: Rose Quarry
first encounter with the Emerald Claw

The Clenched Fist

De clenched fist ligt ongeveer 1 blok verder van de markt, als jullie daar aankomen zien jullie een stenen gebouw dat uitgebreid is met een tent gemaakt van dierenvellen. Op een bordje boven de deur staat een gemumificeerde oger hand dat vastgehouden word door een hand dat aan de muur genageld is.

Als jullie binnenkomen zien jullie 1tallen goblin ogen naar jullie keren en dan weer verder drinken. Er hangt veel rook en het stikt er verschrikkelijk. Sommige goblins zijn gekleed in vodden andere dragen uitrustingen en wapens. Als jullie aan iemand vragen waar Failin te vinden is wijzen ze jullie de weg naar een hook waar een man alleen aan een tafel zit..

Als jullie dichter komen zien jullie een man met rost gekruld haar en blauwe ogen met wallen eronder. Zijn afgesleten gezicht contrasteerd zeer erg met zijn moeie kleding. Jullie denken dat deze man al redelijk oud moet zijn. Hij kijkt naar jullie als jullie dichter komen maar spreekt niet. Zelf spreekt hij bijna niet maar als jullie uitleggen dat jullie naar Rose Quarry willen gaan zegt hij snel:

Rose Quarry? Zeer ver weg, tegen de grenzen van de grijze mist. Mijn dorp. Ik kan jullie brengen, 60gp per persoon, 40 op voorrand en jullie brengen jullie eigen voorraden mee.

Als alles afgesproken is word het oppeens donker. En al het bloed in het gezicht van Failin trekt weg.

Een reusachtige bugbear staat in het licht. Zijn gezicht ziet er een mengeling van een beer en een vleermuis uit. en staat vol met kleine littekens en de helfd van zijn rechter oor is er af. Zijn hele lichaam is bedekt met een zwarte breast plate waar er veel deuken in zitten en waar pinnen op staan. In allebei zijn handen draagd hij schilden met pinnen erop. Een andere bugbear staat achter hem. Deze heeft 2 grote littekens die vanuit zijn mondhoeken vertrekken en dicht genaaid zijn. Het haar in zijn gezicht is voor de helfd verbrand waardoor hij er zeer raar uitziet deze draagt een zwarte breastplate. Met beide handen heeft hij een zeis vast die met doodskoppen versierd is.

Spot Dc: 10 om te zien dat er nog een paar andere bugbears met zwarte uitrustingen in de herberg staan.

LEIDER MORGRAATH VAN DE KALKOR CLAN EIST EEN SCHADE VERGOEDING. schreeuwd de grote bugbear met zijn twee schilden.

De oppeens is het doodstil in de herberg, met daarna het geluid van metaal dat word opgeraapt of uit de schede word getrokken. De hele herberg vol met goblins zet zich recht.

Geen goed idee om deze naam in een Ghaal’dar herberg te noemen…

Let the party begin… 3 tribes: Ghaal’dar clans of the lowlands volgelingen van Haruuc, the Dhakaani clans who rule the mountain depts (deze hebben zwaarden ingebrand in hun voorarmen) and the highlandclans of the Marguul (vb: kalkor: bugbears: leider Mograath: veel scars in het gezicht)

Tijdens het gevecht vraagd Failin aan jullie om hem te redden en dan zal hij jullie gratis brengen.

Als jullie levend buiten geraken loopt Failin snel naar de Bloody Market slaat daar een paar steegjes in en komt uiteindelijk aan bij een ruinie van een oud huis. waar er in het midden een grote rare rotsblok ligt. Failin rolt zijn mouw op en zijn dragonmark word zichtbaar (house orien Dc:15 nobility) (Dc15 arcana: least dragonmark of passage). Hij raakt de steen aan en zegt een woord dat jullie niet verstaan (travel:draconic). De steen begint te schudden en er komt een raar ding tevoorschijn. Een machine die eruit ziet als een kleine ships kajuit met een plat dak van 9m lang en 4,5m breed, voor de opening vanvoor staat er een ijzeren tralis, vanachter is er een open ruimte. Jullie zien twee hendels aan het besturringsspaneel. “Mijn land wagen, werkt met een earth elemental. Kommaan ga binnen, we hebben niet veel tijd en het is een lange weg.

Knowledge history Dc.15. Je weet dat deze earth sleds tijdens de Last War werden gebruikt om troepen die op moeilijk berijkbare plaatsen zaten te bevoorraden.

De land wagen begint met bulderend geluid te bewegen, de wielen glijden voor de helfd in de grond en de land wagen gaat vooruit. Zo te zien kan elke hindernis zonder veel moeite genomen worden. Jullie zweven precies over de grond. De land wagen zijn wielen vermengen zich met alle objecten onder hun. Het gaat niet echt snel, maar sneller dan tevoet (10km /uur)

Failin kan hun dit zeggen over Rose Quarry: Het dorpje Rose Quarry behoorde tot Cyre voor de oorlog. Nu ligt het in het rijk van de goblins. Het dorpje werd gesticht toen er een ader van rood marmer werd ontdekt op die plaats. Overal waar er Cannith architectuur te vinden is is er ook rode marmer, in Sharn, Flamekeep, Korth zelf Rhukaan draal, waarschijnlijk komen zelf de helfd van die rode stenen uit Rose Quarry.

3 dagen later en zonder problemen komen jullie aan in Rose Quarry

De zon gaat naar beneden in het land van Darguun wanneer de land wagen aankomt bij Rose Quarry. De muur van grijze mist is vanaf hier te zien. Failin beweegt zich nogal nerveus en er is een droevige blik op zijn gezicht te zien. Jullie rijden op een kleine heuvel top en failin vraagt of jullie gezelschap verwachte. Jullie zien dat deze steengroeve strekt zich zeer ver uit en op het bovenliggende plateau staat het dorpje met aan de Oost kant grote bergen. Of wat er van overschiet, alles wat van hout was is verbrand waardoor er alleen nog maar half afgebrokkelde stenen gebouwen rechtstaan. Olhoewel het warm is buiten is de hele stad bedekt met een laag ijs waarop de opkomende maan weerspiegeld. Jullie zien ook dat in het zuiden van de steengroeve een groot vuur in een put brand en rond het vuur staan 4 tenten en bewegende figuuren zijn te zien.

Listen Dc:12: je hoord een schrapend rinkelend geluid uit het noorden van het dorpje komen. Alsof er met pickhoiwelen op steen en ijs word geslaan.

Failin zegt dat hij daar een dag zal wachten op de helden, maar dat hij na een dag terug gaan naar Rhukaan Draal.

R1. Emerald Claw Camp Het kamp staat op een recht stuk grond, de gedeeltelijk ingevallen muren geven een beetje bescherming. 9soldaten staan in het kamp tussen de 4 tenten die opgezet zijn rond het vuur (Bright light 30ft), Een necromancer een cleric en 4skeletten zijn er ook nog. Listen Dc 16: je hoort iemand die aan het bidden is DC 15 Religion: Rite of the blood of vol. Knowledeg religion Dc 15: The blood of vol: Deze cultus trekt mensen aan geintereseerd in de dood en de ondode. Deze mensen aanbidden een Lich die haar Vol noem, Koningin van de doden. Vol en haar volgelingen zien de ondooden als een pad naar het goddelijke. Door middel van bloed proberen ze te achterhalen wat de dood is.

Order Of the emerald claw. (Dc.15 History): Ooit was the order of the emerald claw een groep van Ridders die de koning van Karrnath plechtig zweerden. Maar door verraad werden ze weg gejaagd, en er word gezegd dat ze Karrnath willen overnemen door middel van terroristische aanslagen. Als een van de helden onopgemerkt tot aan het kamp kan komen:

Van hieruit zie je het kamp goed, Zes mensen staan rond het vuur en vier skeleten met zijsen staan bij de tenten. De mensen dragen een chainmail met een groene klauw erop (order of the emerald claw). In het noord westen staat er een man met een baard en een chainmail gebukt met een dolk in zaijn hand en zingt of bid. R2. Molten Glass Ruins Als jullie dichter komen bij de stad zien jullie dat alleen de stenen muren nog overeind staan, alles van hout buiten een paar afgeblekerde bomen is blijkbaar verbrand. Wat vanop een afstand ijs leek blijkt gesmoten en verhard glas te zijn dat helemaal versprijd is over het dorp soms in rare vormen verhard. Het maanlicht shijnt helder op het glas.. Dc 10 listen: de helden horen geschraap op het glas. Listen Dc 18: Iets dat op regelmatige basis op het glas staat en het komt van R4.

Als de helden bij vakjes waar R2 staat komen: Het helle dorp is bedekt met het gesmolten glas, jullie zien hoe dichter naar het centrum van het dorp, dat de gebouwen intacter zijn. Onder het gesmolten glas zien jullie dode dwergen die het precies uitschreeuwen van schrik en pijn bij sommige is het vel verschroeid van de hitte. Ook zien jullie overal gebroken glas, alsof iemand aan het graven was naar iets.

Dc.10 balance smijten als de helden aan het vechten zijn op het glas. Fail:fall prone.

R2: Jullie horen geschraap van glas dat tegen glas wrijft en 2 afschuwelijke wezens, dwergen waarvan het vlees verschrooid is en de oogballen verwijderd zijn, compleet bedekt met een glas laag, kijken jullie aan met holle ogen en vallen dan aan.

View
Session II: Travel to Darguun
The real adventure begins

Op eigenaardige manier zijn jullie allemaal tezamen gekomen, de centraale persoon hierin was Elaydren d’Vownvan van het huis Cannith Van haar hebben jullie vernomen dat het huis Cannith en verschillende fracties ervan op zoek zijn naar oude creatie patroonen. En zij heeft jullie ingehuurd om het 2de creatie patroon te vinden. Het eerste hadden jullie gevonden in het dagboek dat jullie bij een dode man hadden gevonden. Een van de reden dat jullie in dit avontuur verzeild zijn geraakt. Elaydren heeft jullie opgedragen om naar Rhuhkaan Draal te gaan en een man op de Bloody market te vinden die luisterd naar de naam Failin. Hij kan jullie naar Rose Quarry brengen. Van daaruit moeten jullie reizen naar de Mournlands om Whitehearth en de tweede schema te vinden. Dit zou een adamantine plaatje in de vorm van een diamand moeten zijn, ongeveer de grote van een palm.

Na het vernemen van deze missie zijn jullie naar het huis gegaan van de warforged silver lens een huis dat net gelegen is voor Tavick’s Marketplace, een groote ronde open plaats waar er elke dag een markt is met versse groenten en nieuwe magische en niet magische voorwerpen.

De lightning rail trein die jullie moeten nemen vertrekt deze nacht om midder nacht en jullie zitten eigenlijk een beetje te wachten tot wanneer het tijd is.

Het is nu 9 uur s’avonds

Jack intro Je zit gezellig te genieten van je bad. Het is heerlijk. Lavendel geur overwelmd je helemaal en het warme water laat je wat indommelen. De witte muren zijn gedekoreerd mer blauwe organische vormen die je aan golven doen denken. De witte marmeren vloer is helemaal bedamd.

In het water tussen je benen voel je iets glibberen… en oppeens komt er een glibberig doorzichtig paars wezen boven water en grijpt je met zijn tentacels. Octopus:

2 rondes later komt er een man in een zwarte mantel naar je toe met een krom zwaard in de hand. Je ziet dat het een half elf is in een lederen uitrusting.

Als Jack hard roept Listen 10 hoord de warforged hem en kan hij gaan helpen.

Voor de rest is er niemand in het huis.

Jullie gaan s’nachts naar buiten en Khyber schijnt helder aan de hemel. De markt is afgebroken en jullie zien een groot leeg plein jullie gaan door straatjes en over bruggetjes wat jullie ondertussen al zeer gewoon beginnen worden( als ze te voet gaan). Jullie kunnen ook met de skycoach gaan 1sp per man.

Jullie dalen af naar de lower districts en komen uiteindelijk aan bij Terminus. Dit district is net een bijenkorf vol met activiteit ondangs het late uur. Een Orien lightning trein staat klaar om te vertrekken en handelaars en werkers zijn de hele tijd bezig met het af- en aan vullen van kratten. Skycoaches en magische liften zijn de hele tijd in beweging.

Terminus is bekend omwille van zijn Terminus station, de reusachtige House Orien enclave dat dient als eindpunt van de Orien lightning trein. Daardoor komen meer Brelish reizigers door Wroann’s gate, terwijl reizigers uit andere landen vian Terminus gaan. Het is een plaats vol met activiteit en ondangs de Guardians of the Gate en de City Watch word er hier veel gestolen.

Jullie worden nagekeken door de Guardians of the Gate en zijn ze vrij om rond te wandelen. Jullie wapens zijn hier verboden om te gebruiken. Er zijn hier herbergen, tavernes en andere basis servises voor reizigers die Sharn niet willen in gaan.

House Sivis heeft hier een klein Message station en er s een kleine House Deneith plaats waar mensen bodyguards en andere bewaking kunnen kopen.Er is een grote House Lyrander Enclave die er vooral is om de handelen met House Orien, maar zorgt er ook voor dat er via de lucht kan gehandeld worden. House Vadalis heeft een grote stal en hotel waar bezoekers hun paard kunnen achterlaten terwijl ze door de stad reizen.

De lightning train staat in het midden van deze bijenkorf, het is een reusachtig ding uit metaal, het zweeft meer dan 1meter boven de grond en blauwe golven van electriciteit verbinden de wagons met de grond. (Knowledge arcana Dc.10 om te weten dat dit conducter stones zijn: stenen die electriciteit gelijden).De wagons zijn gemaakt uit stevig ijzer en hebben een beetje een ronde vorm langs de bovenkant. Er zitten verschillende ramen in de wagons die de verschillende soorten van wagons aanduiden. Van de voorenste wagon die de Coach word genoemd komt er een sterk licht vandaan. Er hangt een ronde ring van electriciteit rond.

Er is maar 1 plaats waar je kunt opstappen op de trein en daar moeten jullie je letter of passage laten tonen. Zonder problemen worden jullie doorgelaten, maar er word gevraagd jullie wapens weg te steken een maal jullie in de trein zijn.

En de reis begint…

jullie kunnen gewoon slapen

7uur later komen jullie aan in Wroat de hoofdstad van Breland.
  • Wroat: Het is nog maar net licht en in de verte doemt een reuzachtige stenen omwalde stad op. Hoog boven de muur steekt Brokenblade Castle uit. Dit is het paleis waar de koning Boranel verblijft. Het kasteel is gemaakt uit grijszwarte stenen die door de lucht snijden als een zwaard. De lightnight train begint trager te gaan en komt aan in een klein ommuurd stationionetje, dat aan de stadsrand ligt.

De trein rijd door Yedan’s expanse, het centrum van Breland. Yedan’s expanse is een groote open vlakte met boerengemeenschappen op die ongeveer 1 derde van van de natie inneemt. Het bestaat vooral uit ongetemde wildernis met daartussen groote groene vlaktes met af en toe een klein dorje of boerderijtje op. Eigenlijk is het vrij saai op de trein en jullie pokeren nog een beetje. Ooppeens gaat de deur open een man in een blauw jasje vraagt jullie vervoerbewijs. Wat in orde is en dan vertrekt hij weer.

1 day 9.5 hours komen jullie aan in nog een stad (Dc.10 geography: Starilaskur) Vanop een afstand zien jullie een aarde omwalde stad en de trein begint weer trager te gaan. Er zijn geen grote gebouwen die boven de aarde omwalling uitsteken en het enige wat jullie te zien krijgen van deze stad is het kleine sttionetje aan de rand van de stad. De trein maakt een bocht naar Sterngate en gaat weer verder door het landschap van Yedan’s expanse.

13.20 uur later zien jullie sterngate in de verte opreizen.

Sterngate is een reusachtig ommuurt fort dat zich bevind aan het einde van de Marguul pass. Dit fort staat hier vooral om aanvallende goblins tegen te houden. En is ontzettend indrukwekkend. De trein begint te vertragen maar oppeens versneld hij weer. Hij gaat als maar sneller. Stergate komt als maar diechter en de trein gaat altijd maar sneller. Wat doen jullie?

De trein word gekaapt door een groep gnomes die tessamen werken met een van de goblin clans. De bedoeling is de trein voor bij stergate te laden rijden en daar verder tot stilstand te brengen zodat een goblin clan vandaaruit de inzittenden tot slaven kan maken om in hun kerkers te werken.

Een half leger van kleine mannetjes met moss achtige huid donker haar en bruine ogen met in het ene hand een morningsstar en in het andere een schild valt jullie aan op commando van een nog groter mensachtig beest dat achter hun staat. Deze kleine mennetjes hebben een vleermuisachtige kop en dragen een lederen uitrusting.

Hoe gaat alles te werk? Helden lopen uit de cabine en zien mensen in andere kotjes die schrik hebben. De trein begint weer op te trekken en langs de voorkant van de trein hooren jullie geschreeuw. 3/4 rondes om tot daar te lopen, onderweg zien jullie mensen die verschrikt hun hoofden uit de wagons steken. Als jullie in de steerage cart komen zien jullie mensen die tegen de muuren geplakt zijn en schreeuwend kijken naar wat er allemaal gebeurt verder in de trein. De helden zien een half orc die net iets lostrekt en dan verdwijntverder kunnen jullie wel nog 2 gnomes zien vechten met één bewaker die net doodvalt.

Ruthgar. Een Groote en zeer gespierde half orc staat boven jullie op het dak, een van zijn tanden steekt uit zijn mond, zijn neus is een beetje plater en zijn huid is een beetje grijs/bruin. Zijn haar is lang zwart en gevlochten en hij draagt een lederen uitrusting. In zijn hand heeft hij een stok met aan elk uiteinde een bijl. Wild en kwijlend staat hij te zwaaien van boven op de trein.

(insert epic music)

Twee kleine manetjes in malien uitrusting staan voor jullie in de andere wagon, Hun schouderbladen blinken mooi alhoewel er al een beetje bloed op zit, net zoals hun helm. Deze helm is niet volledig dicht, de voorkant van hun gezicht is nog te zien, een dikke neus, groote kwaad kijkende ogen en een blond sikje. Ze dragen een groen gestreepte broek en lederen botten.In hun een hand hebben ze een groot zwaard met bloed eraan en in hun ander hand een klein schild. Naast hun zie je nog twee van deze mannetjes op de grond liggen en voor hun liggen er drie dode wachters die deze trein bewaakten.

What to do?

Eenmaal dat ze hier voorbij geraaken en verder gaan zien ze dat er geen gang is naar het voorenste deel en komen tot de coclusie dat dit alleen berijkt kan worden via de buitenkant. Ze moeten terug lopen naar de lader daar op klimmen en langs de buitenkant de deur openen en naar binnen gaan.

Als alles goed gaat overleeft iedereen het en brengt de overlevende treinbestuurder de trein naar Stergate het grote fort.

Jullie komen aan in een stationetje dat aan de rand van stergate ligt. Het ziet er net hetzelfde uit als dat van Wroat.

Een half peleton van manenen in blinkende harnassen staat jullie op te wachten met een bezorgd gezicht. De passagiers worden af geladen en de trein kapitein waar jullie bij zijn neemt jullie mee naar de Kapitein van de wacht. Er heerst grote chaos want niemand weet waar hij eerst mee moet beginnen.

De kapitein van de trein (Skip) brengt jullie naar een reusachtige brede man in een harnas die bevelen aan het geven is. Hij tikt op de schouder van de man en legt uit wat er allemaal gebeurd is, de kapitein luiserd geboied en geeft ondertussen af en toe nog wat bevelen.

De kapitein van de wacht is een reusachtige brede man, hij heeft een breed gezicht met ronde kaken, een grote zwarte snor en kort zwart haar en hij heeft bruine ogen. Hij draagt een ijzeren uitrusting van uitstekende kwaliteit en er hangt een lang zwaard aan zijn riem.

“Ik breng jullie direckt naar kapitein Toris.” en hij begint zich een weg maken door al het volk. “Ze zal dit zeker willen horen want er heerst een beetje chaos omdat niemand goed weet wat er gebeurd is.”

Jullie komen buiten het station in een drukke winkelstraat, de zon brand op jullie voorhoofd en jullie zien dat er heel druk heen en weer word gelopen. Iedereen is precies aan het praten over wat er net gebeurd is. Deze stad bestaat uit een groot fort dat in het midden van de stad op een heuvel staat. Rond het reusachtige fort zijn er overal huisjes, maar niet zoveel. Jullie denken dat deze waarschijnlijk vooral dienen om de soldaten te huisvesten. De reusachtige man wenkt jullie om verder te lopen en hij gaat richting het grote fort.

Het fort word als maar groter naarmate jullie dichter gaan en uiteindelijk doemt een reusachtige constructie voor jullie op (Knowledge architecture Dc. 10 om te weten dat Breland speciaal voor dit fort Dwergen uit Mror Holds naar hier heeft laten komen om dit ijzersterke bouwwerk te maken. De stenen zijn bovendien van Dwergse makelij, dit is te zien aan de perfecte hoekige afsnijding van de steen.) Hij neemt jullie mee door een grote poort en in het fort. Hij brengt jullie naar een kamer waar drie mannen met lang bruin haar en een bruine cape staan die met kruiden bezig zijn.

“Ik zal Skip eerst zijn verhaal laten den aan de kapitein, daarna kunnen jullie binnen gaan. Ondertussen zullen deze wijsheren julie genezen.”

De grote man komt terug binnen en na deze genezing worden ze verder geleid door een paar gangen in een kantoor.

Achter een groot bureau zit een menselijk vrouw die er nog zeer jong uit ziet , ze verwachte jullie precies. Haar bureau ziet er nogal slordig uit en ze verzoekt jullie te gaan zitten. Ze heeft lang blond loshangend haar en kort neusje en heldere groene ogen. Ze draagt een blinkende zilveren borstplaat en praat met een zachte maar toch krachtige stem.

Weer een tragisch ongeluk dat zich voordoet, het gebeurd meer en meer dat de Orien treinen worden overvallen en soms zelf gestolen. Waarschijnlijk was het de bedoeling om iedereen op die trein tot slaaf te maken. Ik dank jullie voor het redden van van de vracht die aanwezig was op de trein maar vooral omdat jullie al deze passagiers van een verschrikkelijk einde hebben gered. Er zouden meer van deze helden moeten oprijzen in deze verschrikkelijke tijden. Mag ik vragen waar jullie naar op weg zijn en wat jullie naam is? Als jullie naar Rhukaal draal gaan kan ik jullie alleen maar de tip geven om zo weinig mogelijk op te vallen. Ze houden daar helemaal niet van Valenar elfen (kijkt naar tim) dus ik raad je aan je gezicht niet teveel te tonen. In dat land van woestelingen en ongedierte gelden geen deftige wetten of regels, ik hoop dat jullie daar veilig door geraken. Ik zal een vlag laten klaarmaken die jullie zal vergezelen. Dan is er minder kans dat jullie worden aangevallen onderweg, maar zoals ik al zij deze woestelingen deinzen nergens voor terug. Ze hebben geen hersenen maar komen wel in grote getallen. Spijtig dat ze 3000jaar geleden niet uitgeroeid zijn. Het is een zeer lange weg, ik denk dat het ongeveer 12 dagen reizen is naar Rhukaan draal, maar eenmaal jullie voorbij de Marguul pass zijn word het veiliger. Haruuc (Knowledge history Dc:15) probeert het toch zo veilig mogelijk te houden in zijn land maar sommige stammen herkennen zijn macht ook niet. Houd jullie wapens en geld verborgen en probeer vooral niet te lang in die stad te blijven. Hier is een beloning van 500 goud stukken voor het redden van de trein. Nog eens 500 goud stukken wachten op jullie in de Kundarak bank in Sharn. Momenteel hebben we hier niet genoeg geld over maar we zullen ervoor zorgen dat het geld klaar ligt. Als ik jullie achternamen ook mag hebben zet ik ze op dit papier en dat moeten jullie dan maar afgeven tezamen met jullie identiteitspapieren in de bank.

Ze schrijft de namen op en met een harde dreun drukt ze een stempel op het papier. Nogmaals bedankt, ik zal ervoor zorgen dat jullie genoeg eten meehebben voor de reis. De caravaan vertrekt morgen vroeg aan de Oost poort. Ik zal ze daar verwittigen van jullie komst. Als jullie willen kunnen jullie in dit fort overnachten maar er is ook een herberg in de stad, The gathering, niet ver van het station.

Ik heb nog veel werkt te doen dus als jullie mij nu kunnen excuseren.

De helden gaan naar buiten en kunnen nog wat rond lopen in de stad of naar de gezelige knusse herberg gaan waar er vooral veel soldaten zijn. Die met de helden beginnen te praten over de overval op de trein. Ze mogen er gratis overnachten van de waard. (Improvise)

De volgende ochtend moeten jullie vroeg opstaan. Er hangt veel mist in de lucht en jullie begeven zich naar de Oost poort. Het geluid van paardengetrappel en mensenstemmen komt jullie tegemoet aan de Oostpoort. Tientallen caravaans, sommige overdekt andere niet staan voor jullie volgeladen met goederen. In houten kisten en vaten. Er komt iemand naar jullie toe en stelt zich voor als “Bore” een breede dikke man met lang bruin haar op een staart en bruine baard met wat grijze haren. Hij draagt een lederen uitrusting.

“Wat ben ik blij avonturiers als jullie mee te hebben op deze reis. hij slaat een van jullie op de rug. De berg goblin klans gedragen zich nogal raar de laatste tijd, we kunnen wel wat extra staal en spieren gebruiken om veilig aan te komen in de goblin stad. Ik geef jullie elk 25gp als we er veilig aankomen.” Zijn adem ruikt naar bier, zelfs al op dit uur van de dag.

Jullie vertrekken niet veel later door de Oost poort van de reuzachtige vestiging.. Na enkele uuren reizen begint de mist op te trekken en zien jullie dat jullie aan het rijden zijn op een breed pad dat over het laagste deel van twee reuzachtige bergen loop. Rond jullie zijn er allemaal rotsen en stenen, niets meer behalve af en toe eens een boom . De uuren verstrekken en het word als maar kouder naarmate jullie hoger gaan. Na 2 dagen beginnen julie weer af te dalen en word het weer warmer. 5 dagen na het vertrekken uit Sterngate zijn jullie over de reuzachte berg heen en komen jullie het goblin rijk binnen

(Dc. 15 history: Darguun. Lord Cail of House Deneith leide honderden jaren geleden expedities naar de Seawall Mountains en hij bracht goblins en hobgoblins mee vanuit die bergen die hij gebruikte om uit te huuren als lijfwachten. Toen begon de laatste oorlog en Breland en Cyre hadden troepen nodig, het huis Deneith gaf hun duizenden bewapende goblins en hobgoblins en dit was het begin van een nieuw rijk. Haruuc een charismatische en sterke leider bracht in het geheim andere goblin leiders bij elkaar en tezamen spraken ze af om de mensen legers aan te vallen en een nieuw land te stichten. Dit gebeurde en ze noemde dit nieuw lanf Darguun. The high Warlord Haruuc of the Scarlet Blade zit nog altijd op zijn troon.)

Eigenlijk is het gewoon een reuzachtige open vlakte, nergens zijn er dorpen te zien. Jullie passeren af en toe wel patrouilles van Goblin rijders op wolven die jullie doorlaten. In totaal na 10 dagen reizen doemt er in de verte voor het eerst een dicht bevolkt gebied op. Jullie zijn al een paar heel kleine dorpjes van een paar huizen tegengekomen, maar dit is veel anders..

Het is midden op de dag wanneer jullie aankomen in Rhukaan draal. De stad is gebouwd rond wat ooit een Cyran voorpost was en is gegroid tot een indrukwekkende goblin stad. De stad is een allegaartje van verschillende architectuur stijlen: houten en modder hutten die gebouwd zijn rond de oude huizen van steen, overdekt met tentdoeken. In van alle vormen. De wegen zijn van gewone aarde, helemaal niet te vergelijken met sharn. Er is een gebouw dat jullie aantrekt en dat is een toren die ver uitsteekt boven alle andere gebouwtjes. Deze toren bestaat uit rode steenen die oprijzen in het midden van de stad. (Dc.15 architecture Dit is het koninklijk paleis. ook het Rode huis genoemd en het paleis van de Goblin Koning Haruuc.)

Jullie komen langs honderderden kleine grijsgroene wezens die jullie bekend zijn als Goblins, Maar ook grotere Bugbears en hobgoblins lopen hier rond. Buiten deze griezels zijn er niet veel andere rassen te zien.

Jullie nemen afscheid van Bore en hij weist jullie de weg naar de Bloody market.. Jullie wandelen verder door de modderige straatjes en langs de honderden goblins en goblin tentjes en komen uiteindelijk aan bij een grote modderige plaats ergens in de stad. Rond deze open plaats staan overal tentjes waar goblin rassen hun goederen verkopen. Jullie zien dat er hier op de markt ook nog andere rassen rondlopen. En nu op zoek naar Failin.

Vragen naar failin of goblins omkopen: dit lukt niet, als ze de goblins omkopen sturen ze hun gewoon de verkeerde kant op.

Gather info Dc.10: jullie komen aan bij een goblin handelaar (Skakan), hij heeft lange ooren en een lange neus. Op zijn hoofd draagd hij een bril en er staat een bos roste haren op zijn kop, voor zijn mond draagt hij een doekje en hij draagd afgesleten kleren, als je hem vraagt waar Failin is negeert hij jullie en wijst naar zijn goederen:

“Ik heb zeep, maar gedeeltelijk gebruikt., voor maar 60 koper of misschien moet je wel dit prachtig wollen deken hebben. Maar 39 koper. Of een stoofpot van geklookte rat voor maar 5 zilver? Maar ik heb ook iets zeer speciaals goodberry wine for only 250 gold, it is said that it is the only healing that works beyond the grey mist. I have 5 bottles only 1200 for all of them.

Op jullie weg naar de Clenched fist komt een vrouw met reusachtige borsten uit een van de steegjes, “Hey Pussycat, want some sweet lovin!” Ze heeft redelijk scherpe tanden, een breed gezecht en wilde haren, een beetje een kruising van een bugbear en een mens.

View
Session I: The heroes meet
the beginning

Adventure Death in the middle city

Introduction Valenar Elf and Umbragen

Jullie zijn aan het wandelen van Wroanns’s gate naar Cornerstone wat een serieuze klim is. Jullie moesten nog wat papieren in orde brengen om hier in Sharn te kunnen verblijven. Jullie kennen elkaar nog niet zo lang maar jullie zelfde bloed smeede direckt een sterke band tussen jullie. Voor de Valenar elf is het zeer indrukwekkend om een elf uit Xen’drik tegen te komen, want al hun liederen gaan over de oude helden van Xen’drik die tegen de reuzen vochten. Deze elfen uit Xen’drik zijn hun helden.

Het is de 1ste Sul van Dravargo, de late lente. Siberys de draak van boven geeft een gouden schijn in de hemel en de herders maan schijnt helder. Het is aan het regenen wat het zicht een beetje vermoeilijkt maar toch zien jullie de goude schijn in de hemel. Alhoewel het aan het regenen is is het toch stikkend heet, water en zweet vermengt zich onder jullie kleren.

Gordijnen van water druipen vanuit de lucht wanneer jullie zich begeven door het labyrint van steegjes, stenen en houten bruggetjes en wegen die de hoge torens van Sharn omwikkelen. Het is een netwerk van bruggetjes en gangetjes, heel gevaarlijk als je de weg niet weet.. De regen valt hard naar beneden en stroomd in golven van de honderden balkonnen die zich boven jullie bevinden. Het is moeilijk om verder te zien dan een paar meter voor de Valenar elf, maar de umbragen ziet zonder moeite in het donker. Maar verder op de weg komt het vage doorweekte licht van everbright lantaarens dichterbij, maar veel meer dan alleen de paden verlichten doet het niet. Jullie zijn op weg naar de Tooth and nail een herberg waar jullie op dit moment verblijven.

Links op een van de luchtbruggen zien jullie een figuur in een mantel die zich bijna geruisloos door de regen begeeft. De figuur staat voorover gebogen en probeerd de zwakke licht te ontwijken en in de schaduw te blijven. Een donderslag verlicht de luchtbrug voor een seconde en jullie zien een tweede figuur op de grond liggen. De figuur in de mantel grijpt snel naar de railing van de luchtbrug, springt erover en verdwijnd in duisternis en de regen. Wanneer jullie dichter komen zien jullie dat de luchtbrug twee verschillende torens met elkaar verbind . Op de brug zien jullie een lichaam liggen in een plas van bloed vermengd met regen. In zijn hand houd hij een lederen tas.

Wanneer jullie het lichaam onderzoeken zien jullie een figuur dichter komen, zijn benen zijn een beetje gebogen en het lijkt wel alsof hij aan het sluipen is. De figuur heeft het gezicht van een panter (beschrijving fabian) jullie hebben hem al eerder gezien in de tooth and nail aan de pokertafel.

Introduction Eeloy

Je komt net van Dragoneyes een district hier niet al te ver vandaan waar zich een van de beste gokhuizen van Sharn bevint genaamd Chance. Je heb zo goed als al je geld opgespeeld en de Orc samurai buitensmijter heeft je gewaarschuwd maar pas terug te komen nadat je weer geld hebt. Ja bent op weg naar de Tooth and Nail een herberg waar je op dit moment verblijft en je kijkt er al naar uit om een wedstrijdje poker te spelen als je daar aankomt.

Het is de 1ste Sul van Dravargo, de late lente. Siberys de draak van boven geeft een gouden schijn in de hemel en de herders maan schijnt helder. Het is aan het regenen wat het zicht een beetje vermoeilijkt maar toch zie je de goude schijn in de hemel. Alhoewel het aan het regenen is is het toch stikkend heet, water en zweet vermengt zich onder je kleren.

Gordijnen van water druipen vanuit de lucht wanneer ge u begeeft door het labyrint van steegjes, stenen en houten bruggetjes en wegen die de hoge torens van Sharn omwikkelen. Het is een netwerk van bruggetjes en gangetjes, heel gevaarlijk als je de weg niet weet.. De regen valt hard naar beneden en stroomd in golven van de honderden balkonnen die zich boven je bevinden. Het is moeilijk om verder te zien dan een paar meter zelf voor je getrainde oog. Maar verder op de weg komt het vage doorweekte licht van everbright lantaarens dichterbij, maar veel meer dan alleen de paden verlichten doet het niet. Als ge dichter komt komde aan bij een luchtbrug die twee torens verbind met elkaar.

Een donderslag verlicht de luchtbrug en voor een seconde zie je twee figuuren op de brug die voorover gebogen staan en kijken naar een figuur die op de grond ligt. Als je dichter komt draaien de figuuren zich naar je toe (beschrijving van tim en wiet) je hebt deze elfen al eerder gezien in de tooth en nail en op de brug zie je een lichaam liggen in een plas van bloed vermengd met regen. In zijn hand houd hij een lederen tas.

Ze praten een beetje met elkaar maar voor jullie het lijk kunnen onderzoeken horen jullie

“Weak fleshed creatures” op een monotoone ruwe toon, een metalen mens (bekend als warforged) stormd op jullie af met een bijl in de hand.

Tijdens het gevecht horen jullie vanuit de dichtstbijgelegen torens: “Hey, stop that!” “Murder! They murdring that man!” Na 3rondes horen jullie de stadswacht dichter komen. 4rondes daarna staan ze aan de brug. Als de warforged dood is ontvouwd er zich een vliegend ding dat verdwijnd in de regen. Als de wacht er nog niet is kunnen ze het lijk verder onderzoeken. En vinden ze misschien het dagboekje.

Het lichaam: Als jullie zijn identificatie papieren bekijken zien jullie dat die van Bonal Geldem zijn, zijn positie op de universiteit is Provoost en zijn verwantschap de school Pre-Galifar Studies aan de Morgrave University (Knowledge Local Dc.10 om meer te weten). In een kleine buidel aan zijn riem zitten 10 zilverstukken en 2goudstukken. In de mooie en goed gemaakte schoudertas zitten pen en inkt, 6 lege bladeren van Karrnathi papier, een appel en een boekje.

In de tas vinden jullie een klein boekje van ongeveer 7,5cm op 15cm en 2,5cm dik, de kaft bestaat uit donker bruin leer en er is een patroon ingeweven met mithraal draad. Er staat geen titel op alleen het patroon. In het boekje zelf staat er niets, maar de papieren voelen raar aan, geen leder en ook geen gewoon papier, iets niet identificeerbaar.

Het dagboek is zeer bastand tegen vanalles, als iemand er met gewoone inkt probeerd in te schrijven lukt dit niet. Detect magic: toont aan dat er een sterk aura van universal magic is en ook van conjuration magic. Een Dc.15 knowlegde (nobility,royality) check toont aan dat het icoon vanvoor een primitieve versie is van het House Cannith hun zegel, een aanbeeld en een hamer in een cirkel.

The city watch

Jullie horen en zien de wacht aankomen, het zijn twee mannen en een vrouw, ze dragen een groen zwarte lederen uitrusting van Sharn’s city watch. ze zijn helemaal doorweekt. De leider, een sterk gebouwde en kale dwerg met een bruine in vlechten gewoven baard stapt naar voren terwijl hij zijn kruisboog op jullie richt. Boven achter zijn linker schouder zweeft er een kleine bal van magisch licht dat de omgeving verlicht en dat een mannelijke en vrouwelijke menselijke wachters achter hem met hun halbert in de aanslag toont.

“Olladra’s bloody nose!” (knowledge religion check Dc.5) vloekt de dwerg. “Laat jullie wapens vallen en verklaar wat er hier aan de hand is!”

Als ze proberen vluchten worden ze aangevallen door de wacht, hij vraagd of ze hun verhaal willen doen. Zolang ze beleeft blijven horen ze vanuit ramen en balkons van mensen dingen roepen zoals: “Thats right!” “It was the warforgeds fault. Pc’s krijgen +4 diplomacy als ze eerlijk zijn en Sergant Dolom zegt dan “Calm down, nothing to see here”

Als de helden van de luchtbrug gaan komt er nog een andere figuur in een cape hun tegemoet. En toont hun een ring met het teken van the House Cannith erop.

“Als jullie de waarheid willen weten over Bonal Geldem zijn moord en geld willen verdienen ga dan naar de Broken Anvil taverne morgen vroeg. En breng zeker het boekje mee.”

Jack’s introduction

Jack zit rustig aan een tafeltje zijn ochtend pint te drinken, en is klaar voor een dag vol avontuur. Hij zit in een taverne ergens in cornerstone. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam bediend hem. In zijn oren zitten er gouden ringen. De naam van de taverne is the broken anvil, het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het betsaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar.

Er is nog niet veel volk, buiten een twee figuuren in een cape en de halfling zie je niemand. Oppeens zet een van de figuuren zich recht en komt naar je toe. Je ziet een mensenvrouw met een donker blauwe cape donker blauwe ogen en een strak mooi gezicht. Haar glad zwart haar is samengebonden met een turquoise versiering. Ze gaat zitten en toont haar ring van het huis Cannith aan haar rechter ring vinger en spraat met een zacte duidelijke toon. Terwijl ze aan het praten is kijkt ze heen en weer, alsof ze schrik heeft dat iemand haar hoord.

“Je ziet er een getrainde avonturier uit. Ik heb een jobje voor jou, als je deze klus klaart zal er nog een job volgen. Mijn contacten zijn deze morgen niet gekomen, ik vrees dat er iets aan de hand is. Een grote kat mens en twee elfen zouden mij helpen en ik had hier afgesproken. Maar ze zijn hier niet. Ze verblijven in de Tooth and Nail een herberg hier niet al te ver vandaan. Ik zou je willen vragen hun te gaan halen als ze nog leven en hun naar hier te brengen. Ik betaal je nu 25gp en nog eens 50 gp als je ze levend terug brengt”

Knowledge nobility and royality Dc.5: Dit huis staat bekend om zijn Artificers, forgers en magewrites. Bij de distructie van Cyre zijn de lijders van diet huis gesneuveld en het huis is nu verdeeld. Huis cannith is een van de machtigste en grootste huizen, zeker in Sharn waar ze veel geholpen hebben met het bouwen van de torens.

De straten zijn nog vol met geluiden en gelach alhoewel het al zeer vroeg is, de lucht is helder blauw en de regen van gisteren is voorbij. Het is de 2e mol van Dravargo, de late lente en het is al stikkend heet aan het worden. Je kleren plakken aan je lichaam en je komt langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone.

Je vraagt een beetje in het rond Gather info Dc.5 mensen weten de Tooth and nail zijn.

Je komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de tooth and nail die zich net naast een andere kleinere arena bevind.

Knowledge engineering Dc.15: je ziet dat dze arena alleen maar in stand gehouden kan worden door magie. Anders zijn er niet genoeg steun pilaren.

Een bordje buiten aan de inn met een groot hand met scherpe nagels en een bek vol met scherpe tannden toont aan dat je bent aangekomen, Tooth and Nail staat er, een stoere naam voor een inn die er realtief rustig uit ziet.

De geur van rook, gebakken eten en drank komt je tegemoet wanneer je binnentreed in de herberg. Maar boven al deze geuren zweeft de geur van rozenhout een zoete geur die alle andere geuren overstijgt en die je op je gemak stelt.

Er zitten een paar mensen hun ontbijt te eten. De herberg bestaat uit drie delen, een deel waar de inkom is waar een paar tafeltjes staan en het podium, een lager gelegen deel dat toegankelijk is via een trapje waar nog meer tafeltjes, het haarvuur en de bar staat. En dan is er nog een hoger gelegen deel, waar ook een haarvuur en een paar tafeltjes staan. (Op dat hoger gelegen deel is er nog een wenteltrap die verder naar boven naar de kamers gaat.). De herberg heeft een achthoekige vorm en voor elke hoek een raam dat bestaat uit rood en groen glas in lood.

De herberg is gedecoreerd met kleurrijke taferelen, vogelvederen van alle kleuren worden gebruikt als lampekap zodat de everbright laterns in de herberg verschillende kleuren afgeven die de muren en de herberg in tientallenkleuren verlicht en die regenbogen creert in de lucht. Dit geeft een rustige sfeer. Het plafond word gedecoreerd door een bewegende sterrenhemel waarbij de 12 manen veel sterker schijnen dan de andere sterren. De herders maan schijnt extra hard want deze maand is die van hem. Door het gekleurde licht van de sterrenhemel, en de gekleurde lampen lijkt het wel alsof de lucht in deze herberg voortdurend van kleur veranderd.

Achter de toog staat een shifter met net naar achter gekamde bruine haren en bakebaarden en een baard die net geknipt zijn en een breed gezicht die Past bij zijn brede lichaam. Hij draagt een wit overhemt dat duidelijk zijn buik niet wegsteekt en een groene broek met bretellen. In zijn riem zit er een handdoek. Je kunt met Boz gaan praten die vraagt wat voor zaken je hebt met de andere spelers. Maar die er geen probleem van maakt om te zeggen dat ze op de eerste verdieping slapen.

Je gaat naar boven langs de wenteltrap en als je op de 2de verdieping komt zie je 2 tafels waar er stoelen rond staan. in een van de stoelen zit een kobolt (je weet dit door je kennis over monsters) naar achter geleunt met met in zijn beide handen een grote Sap. Hij verschiet wanneer hij je ziet en valt bijna omver met zijn stoel. Pakt zijn sap stevig vast en valt je aan.

Als de kobolt dood is en je binnen gaat in de kamers zie je dat de andere helden net wakker worden met een grote buil op hun hoofd.

Warforged introduction

Je bent in Khyber’s gate een stinkende plaats vol ongedierte, goblins en andere mosterlijke rassen. Ja staat voor De wounded Dragon een winkel die in een dun gangetje net achter Shamukaar ligt.. Het logo van de winkel, een draak met een bloedend been hangt boven je hoofd. Shamukaar is de grootste taverne in deze regio. Je bent er al een paar keer gepasseerd maar wou zeker niet binnen gaan het enige wat je zag waren monsterlijke beesten met horens en vleugels, rechtstaande hondachtige harige wezens en stieren op twee poten. En ook heel veel kleine groen/grijze wezens die goblins genoemd worden.

Je voelt je hier niet op je gemak maar het is de enige plaats waar je je goden opelijk kunt aanbidden. Cask de priester van de Dark Six heeft je naar hem geroepen voor een jobje. Achter in zijn winkeltje is er een klein tempeltje waar je kunt bidden. Maar het is zeer gevaarlijk om hier rond te lopen, overal zijn er wezens die uit zijn op geld en macht.

Je klopt op de deur en er gaat een luikje open, iemant kijkt erdoor en de deur gaat open. Je gaat binnen. Het voor jou al redelijk bekende gezicht van Cask komt vanachter de deur, het is een redelijk oude man met donker zwart sluik vettig haar en een zwarte baard. Hij draagt een lang zwart gewaad en nodigt je binnen in zijn winkeltje uit. Het is hier zeer warm en het enige licht dat er is is dat van het hardvuur. Rond jou zie je allemaal glazen flesjes en borrelde bekertjes met vloeistoffen in van alle kleuren van de regenboog die borrelen op kleine vuurtjes. Voor jou is het duidelijk dat hij bezig is met alchemie.

“Ahh.. hello, ik had een vraagje. Zou jij dit kistje naar een man willen brengen in Cornerstone? Het bevat iets zeer waardevols. Kijk er niet in want dat zou het misschien kunnen beschadigen. De man bevind zich in de Broken Anvil een herberg niet zo ver van The Cornerstone, je weet wel, de grote arena. De man zijn naam is Rik, een nobele man die iets van mij wou kopen. Breng dit naar hem en de Donkere zes zullen je gunstig zijn. Als je wil kun je nog even bidden in het temepltje hierachter.

Als je naar achter gaat kom je in een tempeltje gemaakt uit donker grijze steen, er staat en altaar met het teken van de dark six boven op. Een schaal met geld staat voor het altaar. Als je klaar bent staat Cask klaar om de deur voor je open te doen, hij wenst je geluk . “En vergeet zeker het pakje niet”.

Je gaat weer op weg naar huis. Khybers gate is precies een stod onder de stad met winkeltjes en huizen, het is hier wel heel erg donker en het stinkt hier. Het is een doolhof van ondergrondse gangetjes maar jij weet de kortste weg naar je huis. Twee groene mannetjes kijken je vanuit de schaduw na en roepen “Hold it, you gives us that gold you have or we’ll kill you” Als je je geld niet afgeeft valt één je aan met een morningstar en de andere loopt weg

Voor de rest geraak je zonder problemen door deze donkere hel en kom je uiteindelijk aan in de kelder van je huis. Vandaaruit baan je je een weg door tavicks market.

De lucht is helder blauw en de regen van gisteren is voorbij. Het is de 2e mol van Dravargo, de late lente en het is al stikkend heet aan het worden. Alle marktkramers en handelaars op Tavicks market zijn net all hun standjes aan het opzetten wanneer jij langs komt. Er is nog niet veel volk en je baand je een weg naar Cornerstone. Na enkele 10tallen minuten kom je langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone, Je gaat naar The Bronken Anvil en komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de The Broken Anvil

Een bordje buiten aan de inn toon een hamer die een aanbeeld in twee hakt en je denkt “How original” en gaat naar binnen. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam komt naar je toe. In zijn oren zitten er gouden ringen. “wat kan ik voor je doen?” het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het betsaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar.

Aan een tafeltje in de rechter hoek zit er nog iemand met een cape… Misschien is deze man het wel. Je gaat naar de man toe en ziet iemand die mooi gekleed is onder zijn cape. Hij ziet er zeer zenuwachtig uit en buit voordurend op zijn vingers.

Achter hem zie je dat er een mens met een grote rugzak, een katmens en twee elfen binbnenkomen.

“Heb je het spul?” Hij neemt het direct uit je handen en kijkt er even in. “Dank de goden… ik zal de rest wel met je baas regelen… voor je nog iets kunt zeggen staat er een schreeuwende warforged in het deurgat en staan er 6 rare wezens in de herberg. De warforged schreeuwt:

“Weak fleshed errand boys. The lord of blades shall rip the flesh of your bones and feed it to the dogs. Saber shall crush you all!” met een monotoon wild gebrul schiet hij een kruisboog bolt af naar de vrouw. Het is een zwaar gebouwde met grote ijzeren platen bezette warforged. En je word verschrikkelijk woedend. Je hebt al een paar dingen gehoord over deze Lord of blades en hij beweert een god te zijn. De dark six zijn de enige goden en de lord of blades is maar speelgoed voor de goden.

2nd introduction Valenar, Umbragen, Catboy

De persoon verdwijnt in het donker. Je weet echt niet goed wat er net allemaal gebeurd is maar jullie ruiken geld en veel geld want het huis Cannith is een van de machtigste huizen van ze allemaal.

Maar ja, jullie gaan gewoon verder naar de tooth and nail die hier nu niet ver meer vandaan is.

Na enkele minuten kom je langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone, en af en toe is er een luid gejuich te horen vanuit een herberg. Je gaat naar tooth and nail en komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de tooth en nail dat vlak bij een andere kleinere arena ligt.

Een bordje buiten aan de inn met een groot hand met scherpe nagels en een bek vol met scherpe tannden toont aan dat jullie zijn aangekomen, Tooth and Nail staat er, een stoere naam voor een inn die realtief rustig is.

De geur van rook, gebakken eten en drank komt jullie tegemoet wanneer jullie binnentreden in de herberg. Maar boven al deze geuren zweeft de geur van rozenhout een zoete geur die alle andere geuren overstijgt en die iedereen op zijn gemak stelt. Net zoals de geuren komt de warmte en droogte jullie tegemoet.

De inn zit vol met volk, alhoewel er niemand aan het optreden is op het podium links van de deuropening. De herberg bestaat uit drie delen, een deel waar de inkom is waar een paar tafeltjes staan en het podium, een lager gelegen deel dat toegankelijk is via een trapje waar nog meer tafeltjes, het haarvuur en de bar staat. En dan is er nog een hoger gelegen deel, waar ook een haarvuur en een paar tafeltjes staan. Op dit deel is er nog een wenteltrap die verder naar boven naar de kamers gaat. De herberg heeft een achthoekige vorm en voor elke hoek een raam dat bestaat uit rood en groen glas en lood.

De in is gedecoreerd met kleurrijke taferelen, vogelvederen van alle kleuren worden gebruikt als lampekap zodat de everbright laterns in de herberg verschillende kleuren afgeven die de muren en de herberg in tientallenkleuren verlicht en die regenbogen creeert in de lucht. Dit geeft een rustige sfeer. Het plafond word gedecoreerd door een bewegende sterrenhemel waarbij de 12 manen veel sterker schijnen dan de andere sterren. De herders maan schijnt extra hard want deze maand is die van hem. Ze zeggen dat deze sterrenhemel een cadeau is van de guilde van Sterrenlicht en shaduw, maar niemand weet het zeker. Door het gekleurde licht van de sterrenhemel, de wolken van uitgeblazen tabak en de sterrenhemel lijkt het wel alsof de lucht in deze herberg voortdurend van kleur en vorm veranderd.

Aan de toog zitten een groepje shifter met Boz de eigenaar te praten over de laatste Hrazhak wedstrijd van de dag ervoor. Boz is een shifter met net naar achter gekamde bruine haren en bakebaarden en een baard die net geknipt zijn en een breed gezicht die bast bij zijn brede lichaam. Hij draagt een wit overhemt dat duidelijk zijn buik niet wegsteekt en een groene broek met bretellen. In zijn riem zit er een handdoek. Zijn bulderende lach gaat doorheen heel de herberg wanneer een van de andere shifters zegt dat The Growl volgende keer wel zullen winnen.”Not in my lifetime” roept hij en veegt de tranen uit zijn ogen.

-Beneden dicht tegen het haardvuur zit een man die uitstekend gekleed is met een reusachtig rechtstaand stierenbeest achter hem dat waarschijnlijk ingehuurd is bij Huis Deneith. Het is de eerste keer dat je die man hier ziet. Hij heeft lange grijze haren op een staart grijze ogen en een nors gezicht. Zijn kleurrijk nobels outfit past niet bij zijn stemming. Hij is duidelijk bezig met iets op te schrijven en te kijken naar de shifters die aan het praten zijn aan de bar.

Als de helden bij deze man gaan is het enige wat hij zegt dat ze moeten weggaan. Dat hij druk bezig is en geen tijd heeft om te praten, maar hij zegt dit wel op vriendelijke toon. *Als jullie kijken naar wat hij aan het schrijven is spot Dc.15 zien jullie dat hij van alles over Hzahak aan het opschrijven is.

-Ook beneden zit er een shifter in lederen uitrusting, achter hem tegen de muur staat een grote stok met een herten gewij erop. En naast hem ligt er een hond te slapen, maar wel met één oog open. De shifter heeft kort naar achter gestroken haar, en aan het uiteindes van zijn haar zijn tanden gebonden die alles op zijn plaats houden. Hij heeft harige puntige oren met een gouden ring erdoor, borstelige wenkbrouwen, bakkebaarden en een halve baard. Hij ziet er al iets ouder uit, maar zijn ogen staan nog heel helder, alhoewel hij een groot litteken heeft boven zijn rechter oog.

Als iemand met hem gaat praten zegt hij dat hij een druide is uit de Eldeen reaches geboren in greenheart. Hij zegt dat hij een warderer of the wood is, dit is een druide secte uit de eldeen reaches die de planten en de bomen over heel khorvaire proberen te beschermen. En dat hij op reis is om even groots te worden als Oalian zijn hoeder en wijze vriend. Oalian is een heel oude reusachtige denneboom die tot leven gekomen is.

Hij zegt ook dat hij een tijdje in Sharn zal blijven en dat hij in deze inn verblijft

-Ook beneden zit er een klein wezentje met schubbige huid, een naakte staart zoals die van een rat en een kop net als dat van een hond met kleine horentjes. Hij of zij drinkt een paarse drank en draagt een zwarte mantel en er hangt een zwaardje aan zijn riem.

Deze kobolt wilt wel met de helden praten en probeert teweten te komen in welke kamer ze juist slapen.

Voor de rest zitten er in de herberg nog gewone mensen, maar niemand die je opvalt. De helden kunnen nog iets eten en drinken en daarna kunnen ze naar boven gaan.

Als ze boven komen zien ze dat er mensen aan het pokeren zijn, wat bijna elke avond het geval is. Er zijn twee tafels, maar er word deze avond alleen gespeeld aan de tafel waar er met goud gewed wordt.

Na het pokeren vallen jullie in slaap Fortitude save Dc.20 als die lukt schieten ze wakker in het donker en krijgen ze nog een slag op hun hoofd Jullie worden wakker en weten niet hoe laat het is. Waarschijnlijk te laat voor de afspraak. Een man met een grote rugzak (beschrijving jack) staat voor het bed.

Julie praten een beetje en volgen deze man die jullie naar de Broken Anvil brengt, Een bordje buiten aan de inn toon een hamer die een aanbeeld in twee hakt en je denkt “How original” en gaat naar binnen. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam komt naar jullie toe. In zijn oren zitten er gouden ringen. “wat kan ik voor jullie doen?” het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het bestaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar. De vrouw die jullie gisteren gezien hebben kijkt opgelucht op “Gelukkig”

Aan een tafeltje in de rechter hoek zit er nog iemand met een cape en een warforged. Voor jullie veel kunnen praten springen 5 kleine wezens met een schubbige huid, een naakte staart zoals die van een rat en een kop net als dat van een hond met kleine hoorentjes de herberg binnen , ze dragen allemaal een lederen uitrusting en een lang zwaard op hun grote gemaakt. In de deur opening blijft er een Warforged met cape staan met een kruisboog in de hand.

“Weak fleshed errand boys. The lord of blades shall rip the flesh of your bones and feed it to the dogs. Saber shall crush you all!” met een monotoon wild gebrul schiet hij een kruisboog bolt af naar de vrouw. Hij is een zwaar gebouwde met grote ijzeren platen bezette warforged.

Na het gevecht legt ze uit wat jullie job is.

Mijn naam is Elaydren d’Vownvan het huis Cannith. Ik ga je dit zo snel mogelijk proberen uitleggen, als jullie deze job aanvaarden zullen jullie rijkelijk beloond worden en zul je altijd terecht kunnen bij het huis Cannith. Gisteren nacht is Provost Bonal Geldem vermoord. Hij was op onderzoek uit voor het huis Cannith. Hij moest een oude erfenis van ons terug vinden, of het hem gelukt is of niet weet ik niet. Al zijn aantekeningen zaten in dat dagboekje van hem, hebben jullie het nog? Het boekje? Als jullie het nog hebben geef het dan dan kan ik het onderzoeken.

Als ze het boekje aanneemt beginnen haar ring en de mithraal draad te gloeien. Wanneer ze het boekje opend verschijnen er oppeens leters en tekeningen. Ze begint te lezen. Met de tijd dat ze verder leest beginnen haar ogen groter te worden.

Hij heeft een shifter genaamd Glim achter de schema gestuurd. 57 levels beneden de Dorasharn tower riool systeem. Zijn laatste aanwijzing is….

They are many and one, They wave and they drum, Used to cover a stare, They go with you everywhere.* (Your hands) Het dagboek veranderd in een gloeiende rode bol en lost dan op.

Oppeens is er een kaart in iemand zijn handen waar cryptische symbolen op staan verspreid over een eeuwen oud territorium. Het lijkt wel op het territorium dat nu tussen Darguun en the Mournlands ligt. Tussen de map zit een klein adamantine plaatje gevormd in een zeven puntige ster en staat vol met raare inkervingen. Het is ongeveer 15cm groot en breed. Detect magic: Er komt een sterk transmutation aura vandaan. De identify spell toont aan dat het een stuk is van een grooter geheel. Ze geeft elk 250gp aan de helden “Dit was normaal gezien voor Geldam”

Ik dank jullie, maar dit is niet de enige creatie patroon. Het object dat jullie hier zien is een stuk van een patroon dat werd gebruikt om gewone en magische voorwerpen te maken. Ik heb vernomen dat een andere schema die verbonden is aan het patroon werd bestudeerd in een geheime Cannith werplaats in Cyre, Withhearth genaamd. Ik vraag mij af of dit onderzoek in verband staat met the Day of Mourning?. Delen van mijn eigen huis zijn hier naar opzoek om de krachten van de schema te misbruiken en ik weet niet wie ik moet vertrouwen. Daarom vraag ik aan jullie om naar Cyre te reizen, de geheime werkplaats te vinden en de tweede schema terug te vinden.

De lokatie van de werkplaats was zeer goed bewaard, maar verloren toen de patriarch van het huis Cannith stierf in de vernietiging van Cyre. Jullie moeten naar de voorpost van het huis Cannith in Rose Quarry in Darguun gaan. Daar ligt alle informatie over de geheime werkplaats.

Ga naar Rhuhkaan Draal en vind een man op de Bloody market die luisterd naar de naam Failin. Hij kan jullie naar Rose Quarry brengen. Van daaruit moeten jullie reizen naar de Mournlands om Whitehearth en de tweede schema te vinden. Dit zou een adamantine plaatje in de vorm van een diamand moeten zijn, ongeveer de grote van een palm. Als dit jullie lukt ga dan terug naar Rhukaan Draal, daar zal ik op jullie wachten met een grote beloning van 2000gp per persoon. Als jullie binnen deze maand nog terug zijn in Rhukaal draal waar ik op jullie zal wachten dan krijgen jullie nog 500gp extra. Maar de reis alleen al naar Cyre zal bijna 20 dagen duuren en met al die tussenstoppen.

Ik stel voor dat jullie zich zo snel mogelijk klaarmaken. vanacht vertrekt the lightning rail train, misschien zijn er wel nog meer agenten van the Lord of Blades in de stad. In deze rugzak zit alles wat jullie nodig hebben. Ik zal onderduiken en ik zie jullie wel terug in Rhukaan Draal.

Ze pakt een van de zwaarden van de kobolts en loopt vervolgens weg als de helden uitgepraat zijn

The Bag (Heward’s handy haversack) De zak voelt alsof hij bijna helemaal leeg is. Maar als een van de characters hem open doet is hij verbaast. De zak zit helemaal vol met gerief.

Jullie gaan weer naar buiten en zien The cornerstone weer opdoemen, het is bijna onmogelijk om deze te missen. Weer over alle bruggetjes en gangetjes tot jullie aan Tavicks market komen.

-Handelaars en reizigers vullen de open markt, ze bieden eten, en allerhande andere dingen aan van over heel Khorvaire overal staan er kleine kraampjes en grotere open caravaans waaruit mensen leunen die hun goederen verkopen. De mensen zijn er luidruchtig en bruut, maar de Stadswacht houd ze kalm. Van overal horen jullie handelaars die zitten te schreeuwen om hun goederen te verkopen. Van alle soorten lopen er hier rond, halflings die rijden op dinosaurussen, gnomes die trucjes vertonen, zowel avonturiers op zoek naar betere goederen en gewone mensen op zoek naar alledaagse dingen of eten.

Terminus ligt juist onder Tavick’s market en goederen van over heel Khorvaire komen aan met de lightning rail en worden direckt naar de markt gevoerd. Een uitstekende plaats om goederen vanover heel Khorvaire te kopen. Veel boeren verkopen hun goederen hier omdat the Bazaar in Dura te gevaarlijk is en North market te duur is. De meeste boeren komen op Mar en Sar elke week en dit is een goede tijd om goederen aan te kopen. Er zijn veel handelaars die voor 1sp gewoon op de markt gaan staan om hun goederen te verkopen, maar er zijn ook vaste winkels, de meeste zijn gewoontjes, maar er zijn ook een paar juweeltjes.

“Pots at low prices here!” Schreeuwt een man in een een gewone alledaagse outfit wijzend naar zijn potten die opgestelt staan in rijtjes van klein naar groot. (van 1cp tot 1sp in potten)

“Armors and weapons, lowest prices on the market at Bills openair craftshop!.”= deze man verkoopt alle gewone wapens simple en martial ook masterwork. Het is een man die tussen rekken met wapens staat en in het midden staat hij met een smeedijzer wapens te maken.

“All an adventurer needs, to explore Eberron you can buy in Uthars marketshop”= hier verkopen ze alles van rope tot spyglas, en het word verkocht in een open woonwapen.

“Best magical equipment at Torandro the Greats, magical shop, best on the hole market and the smile is for free.” Blinkende witte tanden reflecteren de zon, deze charismatische gnome is de beste en enigste goede plaats waar je magische voorwerpen kunt kopen op de markt. Hij draagt een lang gekleurd gewaad met paars en goud en hij heeft een standje net buiten zijn huis op de beneden verdieping van een toren. Zijn winkel noemt Torando the great’s magical shop. Een kleurrijke winkel waar allerhande magische voorwerpen gewoon aan de muur hangen, van magische zwaarden tot hoeden.

*Muh Bar= Half orc shamaan, who tells words of wisdom Muh bar zit voor zijn overdekte kar als iemand zijn toekomst wilt weten neemt hij hem mee naar binnen.

“For messa dont now if this answer is in the futures the pasts or the presents, but its a answer to one of your paralel friends or yourself in the same universe or in the other multiverse.”

Het is hier een straffe geur waarvan je direct al een beetje bedwelmt geraakt. Jullie nemen plaats achter een tafeltje waar er twee schedels opliggen. Hij zegt je je je volledig in rust moet brengen: Concentration check. Dan zet hij een van de schedels op en begint te zingen, na een tijdje vliegt de kleinere schedel omhoog met roodgloeiende ogen en draait rond de persoon. Uit de schedel met de rode ogen komen deze woorden. Het huis van de helden is net gelegen voor Tavick’s Marketplace, een groote ronde open plaats waar er elke dag een markt is met versse groenten en nieuwe magische en niet magische voorwerpen.

Hero’s Home

De buitenkant van het huis zit aan het begin van een reusachtige toren toren die een honderd meter erboven eindigt. Als jullie naar boven kijken zien jullie balkonnetjes en raampjes in de toren.Ook zijn er liften die op en neer gaan naar upper. Jullie stuk van de toren ziet er zeer goed verzorgd uit.

De buitenkant van het huis is ongeveer 10m breed en een paar meter hoger, en is net herplakt met een wit/beige plaksel. op de bovenste verdieping springen twee bolle ramen ingelegd met groen en blauw glas uit de muur en de benden verdieping bestaat uit een poort afgewisseld door een groot vlak raam, nog een deurpoort en nog een raam.De twee poorten zijn rondbogig één is een groote verstevigde poort, de andere is een deur die veel weg heeft van een poort, alleen zit er groen met blauw glas in. En allebij zijn ze verstevigt met zilver ijzer. En versierd met de torens van Sharn ook in het zilver. Achter de twee grote vlakke ramen van ongeveer 3 op 2m die beschermd zijn door een zilveren ijzeren constructie die draken voorstellen is er een winkel te zien. en tussen de boven en de beneden verdieping hangt er een groote houten plaat met “THE GREAT BAZAR” op.

1. Als binnenkomt in de winkel is er voor jullie een grote toonbank te zien gemaakt uit prachtig hout. Net zoals de kasten die tegen de linker muur staan en de rekken die voor de grote ramen staan. De muuren zijn beplakt en overschilderd met een warm en gezellig rood dat versierd is met gouden organischetekeningen. Het plafond word gestut door prachtige houten balken en op de vloer licht er een blinkend parket. Alle kasten en rekken zijn leeg en het ziet ernaar uit dat er niets word verkocht in deze winkel. Aan de noordkant van de kamer is een deur.

2.Achter die deur kom je uit in een kamer die precies als opslagplaats dient overal staan er hoge houten rekken die beneden in kasten vervormen, maar waar er op dit moment niets opgeslagen is. Een klein ladertje staat tegen een van de kasten. De muren bestaan hier gewoon uit steen die goed verzorgd is en de vloer bestaat uit hetzelfde blinkende parket als in de vorige kamer. Aan de noordkant is er een brede poort net zoals aan de westkant. De kamer word verlicht door fakels.

3. Als je door de westpoort gaat kom je uit in een klein kamertje dat een inkomhalletje is. Langs de noordkant is er een blinkende houten trap met organische houten versieringen erop en net zoals in de andere kamers is er een blinkende houten parket en een dak dat verstevigt is door houten balken. De muur is van gewone steenen zonder decoratie. In de hoek staat een zilveren organische kapstok met er vanboven op een everbright latern dat de hele kamer verlicht. En aan de westerkant is er nog een poort.

4. Hier kom je uit op een gang waar in elke richting een poort is, N-O-Z-W. Jullie vinden het raar dat er in het westen nog een deur is want het huis leek helemaal niet zo breed. de muuren zijn van gewone steen en op de grond ligt er een zwart graniet achtig marmer. de plafonds zijn net zoals overal in het huis verstevigd met houten balken. Het is hier redelijk donker en verlicht door fakels. De poort aan het zuiden is de poort die jullie vanvoor aan het huis gezien hebben.

5. Als je nog verder naar het westen gaat komen jullie in een stal met drie hokken. Er is geen paard te zien maar er ligt wel gerief om paarden te verzorgen en ook stro. Het is een driehoekige kamer met gewone stenen muren en verligt door fakels. Deze kamer gaat nog voor meer dan 10m verder door naar het westen waar de breete van het huis eindigd voor zover jullie kunnen zien. In het noorden van de kamer is er nog een poort. 6. Als jullie door de poort in het noorden gaan komen jullie uit op een grote binnenkoer van wel meer dan 20m lang en breeder dan 10m in het midden staat een organische fontein gemaakt uit prachtig zwart marmer met vanboven een zilveren draakachtig wezen. De fontein spuit wel geen water, maar is goed onderhouden. 6 pilaren langs elke kant ondersteunen de uitstekende kamers erboven die vol met kleine rondbogige raampjes zitten. beneden zien jullie langs de wester en de ooster kant 2 deuren 1poort en 4 grote bolle ramen die uit groen en wit glas bestaan. Aan de noordkant is er nog een poort met daarboven en terras met bomen op, afgesloten door een stenen organische ballustrade uit een beige stenen. De muuren zijn hier allemaal uit beige stenen. Beneden hangen er langst elke kant onder de afdaking een everbright latern. De vloer bestaat uit zwart graniet marmer met in het nooden twee luiken. Als jullie naar boven kijken zien jullie muren die honderd meter boven jullie eindigen en de blauwe lucht tonen. Raampjes en balkons komen uit op deze holte in het midden van de toren en zwart/ grijze rook dwermt naar boven door de buizen die uitkomen op de holte.

7. Dit is de kamer aan de westkant van het huis. In het midden staat er een reusachtige tafel met stoelen errond aan de oostkant van de kamer zijn er 2 vuuren die de plaats verwarmen en die voor licht zorgen. Maar er is ook een everbright latern in het midden van de tafel die de kamer velicht. Maar goed ook want anders waren de prachtige muurschilderingen van helden en koninkrijken niet te bezichtigen waarmee de hele kamer versierd is. Dc.15 knowledge royality om te zien dat het verhalen zijn over Galifar I die de vereniging van de vijf naties in het jaar -1012. alle deuren en poorten in deze kamer zijn rijkelijk versiert met zilver, en Blinkent parket ligt op de vloer. Hier is het plafond niet onderstut door houten balken maar staat er een orachtige trompe leoi geschilderd die gaat over de goden. In het Noorden van de kamer is er nog een deur en aan de oostkant vier ramen één poort en één deur.

8. Deze reusachtige kamer bevind zich aan de oostkant van de binnenkoer. in deze kamer zijn er aan de westkant vier ramen, twee deuren en één poort. Aan de noord- en zuid kant elk één haard en aan de oostkant nog twee haarden. de kamer word onderstud door houten balken, de muur bestaat uit gewone steen en de vloer uit zwart graniet marmer dat ook op de binnenkoer te zien was. Net zoals in de adere kamer bestaan de ramen hier ook uit bolle glazen met witte en groene decoratie. In het midden van de kamer staan twee stenen tafels uit zwart graniet die vol liggen met gerief om te smeden en te timmeren. naast de vuuren staan smeedijzers en liggen er tangen op de grond. Het is hier verschrikkelijk heet en het lijkt hier wel op de Cogs. Aan de noordkant van de kamer staat er een trap en naast de trap een zetel die precies al veel gebruikt is.

9.Dit is de keuken die bestaat uit wasbakken, houten panelen kookvuren en wasbakken. Overal liggen er messen en kookgerief. Het lijkt wel of er hier nog niet veel opgeruimd is. Aan de oostkant van de kamer is er een deur die leid naar de binnenkoer en een trap met luik naarboven.

10. Deze kamer is aan het noorden van de binnenkoer, op de vloer ligt er een wit marmer. De witte muren zijn gedekoreerd mer blauwe organische vormen die je aan golven doen denken. Wat niet zo raar is want in de oostkant van de kamer ligt er een zwembad van ongeveer 8 op 5m in het witte marmer er zit wel geen water in. Recht tegenover de deur is er in het noorden van de kamer een holle kuil in de grond waar er 2 zilveren draakachtige kopen boven zweven, deze koppen komen uit een raare zilveren kist die totaan het plafond rijkt en die een zeer licht zoemend geluid maakt dat bijna niet te horen is. Er zitten verscheidene bol uitstekende vormen uit de kist waar er precies een vloeibare vloeistof in zit. 3bollen met daar onder nog eens 2 maal 3 bollen, m.a.w. negen bollen in totaal. bol 1=geen geur bol 2=lavendel geur en bol 3= geur die vervangen kan worden (momenteel geen geur) bol 1 daaronder koud water, bol 2 warm water bol 3 lauw water. En daaronder bol 1= wasbak, bol 2=bad en bol 3=zwembad. Het vullen van de baden gaat tewerk door een wisdom check Dc15 te maken en te communiceren met de elementals die zich in de zilveren kist zitten. De Dc gaat elke keer met 2 naar omlaag als het de persoon lukt om met de elemental te communiceren tot de Dc op 1 valt. Aan de linker kant van de kamer staan er marmeren kasten waar handdoeken en ander gerief in zit. Ook er staat ook een wasbak met een spiegel boven. Ook aan deze kant van de kamer is een brede trap die naar boven gaat. En in het Noorden van de kamer is er een Poort die als je ze open doet uitkomt aan de andere kant van de toren op een brugje. Aan de andere kant van het brugje is er een trap die rond een andere toren zwenkt met er iets boven aan de andere toren een groot balkon waar je skycroaches kunt summonen. Boven deze poort zijn er nog vaag de letters te bespeuren van ba.pl..ts

11. Dit is de kamer boven de winkel, in het zuiden van de kamer staat er een open haard en 2 bolle ramen die uitkijken op de marktplaats. Buiten hoor je mensen schreeuwen om hun dingen te kunnen verkopen. Er ligt een groot tapijt op de zwarte marmeren vloer en aan de oostkant staat er een hemelbed. het plafond is ondersteunt door mooie houten balken net zoals de hele boven verdieping en de muren bestaan uit steen, net zoals op de hele boven verdieping. Belicht door fakels net zoals elke kamer op deze verdieping.

12. halletje met trap en everbright latern

13. Zithoek met groot haardvuur.

14. Donkere kamer waar niets in staat

15. Hal met 4 deuren en trap

16,17 en 18: slaapkamers, net zoals nummer 11 behalve dat ze kleine raampjes hebben waar geen glas in zit

19. donkere kamer waar niets in staat.

20. Terras met prachtige exotische bomen en een organische stenen ballustrade. 21. Hal met trap en 2 deuren.

22. hal met veel deuren enluik waar trap uit keuken op uit komt.

23.Eetruimte voor de bedienden.

24. slaapkamer voor de bedienden, één kamer is in gebruik.

25. Ondergrondtse kelder vol met wijnrekken waar geen wijn in zit. En ook met een reusachtige stapel hout en kolen om op te branden.

Yelfis: Een jonge mens bediende die rondloopt in het huis en alles in orde houd. Hij heeft lang blond haar en draagt mooie kleedij (pag 11 five nations book)hij is vriendelijk en staat altijd klaar om de helden te helpen. In zijn vrije tijd studeert hij om bard te worden.

De trein vertrekt al om middernacht dus echt veel valt er niet meer te doen. Buiten misschien een bad te nemen of eens een duik te nemen in het zwenbad.

View
Introduction
Where the world of Eberron is first revealed

Indroductie

Figuurlijk en letterlijk is Eberron een wereld in drie stukken. Volgens de mythologie komen de drie stukken overeen met drie machtige en legendarische draken Siberys de draak boven, Khyber de draak beneden en Eberron de draak ertussen.

In het verre verleden werd Khorvaire geregeerd door Goblins. Maar die Goblin naties waren al vernietigd toen de mensen 3000 jaar geleden arriveerde. De mensen vestigden zicht snel en het gebied werd bekend als De Vijf Naties (Aundair, Breland, Cyre, Karrnath en Thrane). Toen de dragonmarks begonen te verschijnen groeide de macht van de Dragonmarked Houses, het menselijk ras strekte zich ook uit en begon met andere rassen samen te werken. Ze vormde handelsovereenkomsten met Dwergen, Gnomes en Halflings. De mensen kwamen ook in konflikt met de Goblins en andere monsterlijke rassen, die ze weg jaagden. Elfen immigreerde vanuit Aerenal en zochten een nieuw leven op Khorvaire, en al snel vormde ze een alliantie met de menselijke rassen. Expedities werden gedaan en nieuw land werd veroverd en de vijf naties werden het Koninkrijk van Galifar.

Tijdens de 900 jarige heerschappij van Galifar koningen en koninginnen, vestige de mensen zich en werd het land als maar groter. De machtige Dragonmarked houses wortelden zich dieper in de beschaving. De wonderbaarlijke Korranberg bibliotheek en Sharn, de stad van de torens werden gebouwd en groeide in reputatie. Het koninkrijk van Galifar strekte zich uit van de Barren Zee tot aan de Lhazaar zee, en elke kilometer van het land behoorde tot het koninkrijk, alhoewel de regering alleen de centrale punten van het land goed kon regeren. Hoe verder men van het centraal punt weg ging hoe ongecivilarizeerder en on ontwikkelder de mensen en het land werden. Deze voorposten zorgden voor de opkomst van missionarisen, profiteerders en ontdekkers.

In 894 YK (YK=het jaar sinds het stichten van de natie), stierf King Jarot de laatste Galifar koning. Met zijn dood storte het Galifar koninkrijk in elkaar en een volksoorlog begon. Dit verschrikkelijk conflict werd bekend als The Last War, de oorlog duurde net iets langer dan een eeuw en kwam tot een einde met het tekenen van The Treaty of Thronehold door de twaalf overblijvende naties: Aundair, Breland, Darguun, de Eldeen reaches, Karrnath, de Lhazaar Principalities, Mhror Holds, Q’barra, de Talenta Plains, Thrane, Valenar en Zilargo. Andere regios die zich hadden ontwikkeld tijdens de laatste oorlog zoals Droaam, de Shadow Marches, de Demon wastes en de Mournland (wat vroeger Cyre was) werden herkent.

Het verhaalspeelt zich af net na de verschrikkelijke oorlog die 102 jaar duurde. De naties van het continent Khorvaire waren ooit een deel van een reuzachtig legendarisch koninkrijk, het machtige koninkrijk van Galifar. Wanneer Koning Jarot stierf wouden zijn vijf opvolgers die elk een land regeerde niet buigen voor de traditie, in plaats dat de oudste zoon de troon overnam bewapende ze hun troepen en vochten voor de controle van het koninkrijk. Met de tijd werd deze oorlog bekent als The Last war, toen de oorlog eindigde hoopte iedereen dat de smaak van bloedvergieten en vechten weg was.

Vandaag de dag willen de naties van Khorvaire hun land heropbouwen met de vrede die nu over het land heerst. Maar alhoewel de naties technisch gezien in vrede zijn met elkaar, bevechten ze elkaar nog op economisch en politiek vlak. Kleine gevechtjes zijn alledaags en sabotage en spionage zijn veel voorkomende manieren van onderhandelen.

De dertien dragonmarked houses vormen een aristocracy van commerce en idustrie over heel Khorvaire. De bloedleden van elke familie hebben rijkdom en een sociale status wat hun vestigd in de bovenste klasse van de Khorvaire samenleving. De nobelen van het huis hebben de hooste status van het land die even groot is als koningen en de hoogst gerankte geestelijken.

Het verhaal begint in Sharn de grootste stad op heel het continent van Khorvaire. Sharn bevind zich in Breland aan de onvriendelijke uitstekende rotsen van de Dolken rivier. De stad van de torens rijst hoog uit boven de hemel vol met wolken. De stad reist omhoog tot zo ver er plaats is op het plateau. Het westen en zuiden van de stad zijn afgesneden door de dolken rivier en het Oosten en Noorden door de Hilt, dit zijn scherpe rotsen die de grenzen van de stad aanduiden. Terwijl diepe grachten van volkanische activiteit borrelen onder het plateau en de stad verdelen in vijf regios. Dura in het westen, Tavick’s Landing in het Oosten, Northedge in het Noorden en Central plateau en Menthis plateau in het midden. Naast de dolken rivier en in het westen van de stad heeft de buurt van Cliffside zich gevestigd. Deze is gebouwd in de inhammen van de riviercliffen. En boven de hooste torens van Sharn vliegen de Skyway’s. De stad berijd zich ook uit naar beneden, in de riolen en lang vergeten ruines en nog dieper zijn de hete vuuren en smederijen van de Cogs. Vanop een afstand ziet sharn eruit als een reusachtig kasteel met ontelbaar veel torens. De buitenste torens zijn klein en worden als maar groter naarmate ze naar het midden gaan.

Sharn is een stad die zoch zowel horizontaal als verticaal uitstrekt en ze is verdeelt in Quarters (stadswijken), wards (wijken) en districts(arrondisementen). Sharn is een stad gebouwd en gegroeid uit oude ruines, hoe meer je naar beneden gaat hoe donkerder en vuiler het word. Beneden zijn de grootste en breedste torens die elk allemaal nog kleine torentjes hebben, hoe verder dat men naar boeven gaat hoe smaller de torens worden, ze smelten in elkaar en vormen plateau’s en nieuwe torens, overal zijn er bruggetjes, van de ene naar de andere toren en Skycroaches vliegen door de lucht. Dit zijn kleine vliegende schepen die als taxi’s dienen. Liften die verbonden zijn aan groene koorden van energie gaan op en neer. Paarden mensen en koetsen klimmen torens op door ronddraaiende paden te volgen die slingeren tussen de torens.

Sharn bevint zich in de manifest zone Deze manifest zone verhoogt de kracht van het vliegen en het zweven. Waardoor vliegen in Sharn veel gemakkelijker gaat. Dit verklaart de vliegende bootjes en de hoge torens.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.