The Dragon Below

Session I: The heroes meet

the beginning

Adventure Death in the middle city

Introduction Valenar Elf and Umbragen

Jullie zijn aan het wandelen van Wroanns’s gate naar Cornerstone wat een serieuze klim is. Jullie moesten nog wat papieren in orde brengen om hier in Sharn te kunnen verblijven. Jullie kennen elkaar nog niet zo lang maar jullie zelfde bloed smeede direckt een sterke band tussen jullie. Voor de Valenar elf is het zeer indrukwekkend om een elf uit Xen’drik tegen te komen, want al hun liederen gaan over de oude helden van Xen’drik die tegen de reuzen vochten. Deze elfen uit Xen’drik zijn hun helden.

Het is de 1ste Sul van Dravargo, de late lente. Siberys de draak van boven geeft een gouden schijn in de hemel en de herders maan schijnt helder. Het is aan het regenen wat het zicht een beetje vermoeilijkt maar toch zien jullie de goude schijn in de hemel. Alhoewel het aan het regenen is is het toch stikkend heet, water en zweet vermengt zich onder jullie kleren.

Gordijnen van water druipen vanuit de lucht wanneer jullie zich begeven door het labyrint van steegjes, stenen en houten bruggetjes en wegen die de hoge torens van Sharn omwikkelen. Het is een netwerk van bruggetjes en gangetjes, heel gevaarlijk als je de weg niet weet.. De regen valt hard naar beneden en stroomd in golven van de honderden balkonnen die zich boven jullie bevinden. Het is moeilijk om verder te zien dan een paar meter voor de Valenar elf, maar de umbragen ziet zonder moeite in het donker. Maar verder op de weg komt het vage doorweekte licht van everbright lantaarens dichterbij, maar veel meer dan alleen de paden verlichten doet het niet. Jullie zijn op weg naar de Tooth and nail een herberg waar jullie op dit moment verblijven.

Links op een van de luchtbruggen zien jullie een figuur in een mantel die zich bijna geruisloos door de regen begeeft. De figuur staat voorover gebogen en probeerd de zwakke licht te ontwijken en in de schaduw te blijven. Een donderslag verlicht de luchtbrug voor een seconde en jullie zien een tweede figuur op de grond liggen. De figuur in de mantel grijpt snel naar de railing van de luchtbrug, springt erover en verdwijnd in duisternis en de regen. Wanneer jullie dichter komen zien jullie dat de luchtbrug twee verschillende torens met elkaar verbind . Op de brug zien jullie een lichaam liggen in een plas van bloed vermengd met regen. In zijn hand houd hij een lederen tas.

Wanneer jullie het lichaam onderzoeken zien jullie een figuur dichter komen, zijn benen zijn een beetje gebogen en het lijkt wel alsof hij aan het sluipen is. De figuur heeft het gezicht van een panter (beschrijving fabian) jullie hebben hem al eerder gezien in de tooth and nail aan de pokertafel.

Introduction Eeloy

Je komt net van Dragoneyes een district hier niet al te ver vandaan waar zich een van de beste gokhuizen van Sharn bevint genaamd Chance. Je heb zo goed als al je geld opgespeeld en de Orc samurai buitensmijter heeft je gewaarschuwd maar pas terug te komen nadat je weer geld hebt. Ja bent op weg naar de Tooth and Nail een herberg waar je op dit moment verblijft en je kijkt er al naar uit om een wedstrijdje poker te spelen als je daar aankomt.

Het is de 1ste Sul van Dravargo, de late lente. Siberys de draak van boven geeft een gouden schijn in de hemel en de herders maan schijnt helder. Het is aan het regenen wat het zicht een beetje vermoeilijkt maar toch zie je de goude schijn in de hemel. Alhoewel het aan het regenen is is het toch stikkend heet, water en zweet vermengt zich onder je kleren.

Gordijnen van water druipen vanuit de lucht wanneer ge u begeeft door het labyrint van steegjes, stenen en houten bruggetjes en wegen die de hoge torens van Sharn omwikkelen. Het is een netwerk van bruggetjes en gangetjes, heel gevaarlijk als je de weg niet weet.. De regen valt hard naar beneden en stroomd in golven van de honderden balkonnen die zich boven je bevinden. Het is moeilijk om verder te zien dan een paar meter zelf voor je getrainde oog. Maar verder op de weg komt het vage doorweekte licht van everbright lantaarens dichterbij, maar veel meer dan alleen de paden verlichten doet het niet. Als ge dichter komt komde aan bij een luchtbrug die twee torens verbind met elkaar.

Een donderslag verlicht de luchtbrug en voor een seconde zie je twee figuuren op de brug die voorover gebogen staan en kijken naar een figuur die op de grond ligt. Als je dichter komt draaien de figuuren zich naar je toe (beschrijving van tim en wiet) je hebt deze elfen al eerder gezien in de tooth en nail en op de brug zie je een lichaam liggen in een plas van bloed vermengd met regen. In zijn hand houd hij een lederen tas.

Ze praten een beetje met elkaar maar voor jullie het lijk kunnen onderzoeken horen jullie

“Weak fleshed creatures” op een monotoone ruwe toon, een metalen mens (bekend als warforged) stormd op jullie af met een bijl in de hand.

Tijdens het gevecht horen jullie vanuit de dichtstbijgelegen torens: “Hey, stop that!” “Murder! They murdring that man!” Na 3rondes horen jullie de stadswacht dichter komen. 4rondes daarna staan ze aan de brug. Als de warforged dood is ontvouwd er zich een vliegend ding dat verdwijnd in de regen. Als de wacht er nog niet is kunnen ze het lijk verder onderzoeken. En vinden ze misschien het dagboekje.

Het lichaam: Als jullie zijn identificatie papieren bekijken zien jullie dat die van Bonal Geldem zijn, zijn positie op de universiteit is Provoost en zijn verwantschap de school Pre-Galifar Studies aan de Morgrave University (Knowledge Local Dc.10 om meer te weten). In een kleine buidel aan zijn riem zitten 10 zilverstukken en 2goudstukken. In de mooie en goed gemaakte schoudertas zitten pen en inkt, 6 lege bladeren van Karrnathi papier, een appel en een boekje.

In de tas vinden jullie een klein boekje van ongeveer 7,5cm op 15cm en 2,5cm dik, de kaft bestaat uit donker bruin leer en er is een patroon ingeweven met mithraal draad. Er staat geen titel op alleen het patroon. In het boekje zelf staat er niets, maar de papieren voelen raar aan, geen leder en ook geen gewoon papier, iets niet identificeerbaar.

Het dagboek is zeer bastand tegen vanalles, als iemand er met gewoone inkt probeerd in te schrijven lukt dit niet. Detect magic: toont aan dat er een sterk aura van universal magic is en ook van conjuration magic. Een Dc.15 knowlegde (nobility,royality) check toont aan dat het icoon vanvoor een primitieve versie is van het House Cannith hun zegel, een aanbeeld en een hamer in een cirkel.

The city watch

Jullie horen en zien de wacht aankomen, het zijn twee mannen en een vrouw, ze dragen een groen zwarte lederen uitrusting van Sharn’s city watch. ze zijn helemaal doorweekt. De leider, een sterk gebouwde en kale dwerg met een bruine in vlechten gewoven baard stapt naar voren terwijl hij zijn kruisboog op jullie richt. Boven achter zijn linker schouder zweeft er een kleine bal van magisch licht dat de omgeving verlicht en dat een mannelijke en vrouwelijke menselijke wachters achter hem met hun halbert in de aanslag toont.

“Olladra’s bloody nose!” (knowledge religion check Dc.5) vloekt de dwerg. “Laat jullie wapens vallen en verklaar wat er hier aan de hand is!”

Als ze proberen vluchten worden ze aangevallen door de wacht, hij vraagd of ze hun verhaal willen doen. Zolang ze beleeft blijven horen ze vanuit ramen en balkons van mensen dingen roepen zoals: “Thats right!” “It was the warforgeds fault. Pc’s krijgen +4 diplomacy als ze eerlijk zijn en Sergant Dolom zegt dan “Calm down, nothing to see here”

Als de helden van de luchtbrug gaan komt er nog een andere figuur in een cape hun tegemoet. En toont hun een ring met het teken van the House Cannith erop.

“Als jullie de waarheid willen weten over Bonal Geldem zijn moord en geld willen verdienen ga dan naar de Broken Anvil taverne morgen vroeg. En breng zeker het boekje mee.”

Jack’s introduction

Jack zit rustig aan een tafeltje zijn ochtend pint te drinken, en is klaar voor een dag vol avontuur. Hij zit in een taverne ergens in cornerstone. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam bediend hem. In zijn oren zitten er gouden ringen. De naam van de taverne is the broken anvil, het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het betsaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar.

Er is nog niet veel volk, buiten een twee figuuren in een cape en de halfling zie je niemand. Oppeens zet een van de figuuren zich recht en komt naar je toe. Je ziet een mensenvrouw met een donker blauwe cape donker blauwe ogen en een strak mooi gezicht. Haar glad zwart haar is samengebonden met een turquoise versiering. Ze gaat zitten en toont haar ring van het huis Cannith aan haar rechter ring vinger en spraat met een zacte duidelijke toon. Terwijl ze aan het praten is kijkt ze heen en weer, alsof ze schrik heeft dat iemand haar hoord.

“Je ziet er een getrainde avonturier uit. Ik heb een jobje voor jou, als je deze klus klaart zal er nog een job volgen. Mijn contacten zijn deze morgen niet gekomen, ik vrees dat er iets aan de hand is. Een grote kat mens en twee elfen zouden mij helpen en ik had hier afgesproken. Maar ze zijn hier niet. Ze verblijven in de Tooth and Nail een herberg hier niet al te ver vandaan. Ik zou je willen vragen hun te gaan halen als ze nog leven en hun naar hier te brengen. Ik betaal je nu 25gp en nog eens 50 gp als je ze levend terug brengt”

Knowledge nobility and royality Dc.5: Dit huis staat bekend om zijn Artificers, forgers en magewrites. Bij de distructie van Cyre zijn de lijders van diet huis gesneuveld en het huis is nu verdeeld. Huis cannith is een van de machtigste en grootste huizen, zeker in Sharn waar ze veel geholpen hebben met het bouwen van de torens.

De straten zijn nog vol met geluiden en gelach alhoewel het al zeer vroeg is, de lucht is helder blauw en de regen van gisteren is voorbij. Het is de 2e mol van Dravargo, de late lente en het is al stikkend heet aan het worden. Je kleren plakken aan je lichaam en je komt langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone.

Je vraagt een beetje in het rond Gather info Dc.5 mensen weten de Tooth and nail zijn.

Je komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de tooth and nail die zich net naast een andere kleinere arena bevind.

Knowledge engineering Dc.15: je ziet dat dze arena alleen maar in stand gehouden kan worden door magie. Anders zijn er niet genoeg steun pilaren.

Een bordje buiten aan de inn met een groot hand met scherpe nagels en een bek vol met scherpe tannden toont aan dat je bent aangekomen, Tooth and Nail staat er, een stoere naam voor een inn die er realtief rustig uit ziet.

De geur van rook, gebakken eten en drank komt je tegemoet wanneer je binnentreed in de herberg. Maar boven al deze geuren zweeft de geur van rozenhout een zoete geur die alle andere geuren overstijgt en die je op je gemak stelt.

Er zitten een paar mensen hun ontbijt te eten. De herberg bestaat uit drie delen, een deel waar de inkom is waar een paar tafeltjes staan en het podium, een lager gelegen deel dat toegankelijk is via een trapje waar nog meer tafeltjes, het haarvuur en de bar staat. En dan is er nog een hoger gelegen deel, waar ook een haarvuur en een paar tafeltjes staan. (Op dat hoger gelegen deel is er nog een wenteltrap die verder naar boven naar de kamers gaat.). De herberg heeft een achthoekige vorm en voor elke hoek een raam dat bestaat uit rood en groen glas in lood.

De herberg is gedecoreerd met kleurrijke taferelen, vogelvederen van alle kleuren worden gebruikt als lampekap zodat de everbright laterns in de herberg verschillende kleuren afgeven die de muren en de herberg in tientallenkleuren verlicht en die regenbogen creert in de lucht. Dit geeft een rustige sfeer. Het plafond word gedecoreerd door een bewegende sterrenhemel waarbij de 12 manen veel sterker schijnen dan de andere sterren. De herders maan schijnt extra hard want deze maand is die van hem. Door het gekleurde licht van de sterrenhemel, en de gekleurde lampen lijkt het wel alsof de lucht in deze herberg voortdurend van kleur veranderd.

Achter de toog staat een shifter met net naar achter gekamde bruine haren en bakebaarden en een baard die net geknipt zijn en een breed gezicht die Past bij zijn brede lichaam. Hij draagt een wit overhemt dat duidelijk zijn buik niet wegsteekt en een groene broek met bretellen. In zijn riem zit er een handdoek. Je kunt met Boz gaan praten die vraagt wat voor zaken je hebt met de andere spelers. Maar die er geen probleem van maakt om te zeggen dat ze op de eerste verdieping slapen.

Je gaat naar boven langs de wenteltrap en als je op de 2de verdieping komt zie je 2 tafels waar er stoelen rond staan. in een van de stoelen zit een kobolt (je weet dit door je kennis over monsters) naar achter geleunt met met in zijn beide handen een grote Sap. Hij verschiet wanneer hij je ziet en valt bijna omver met zijn stoel. Pakt zijn sap stevig vast en valt je aan.

Als de kobolt dood is en je binnen gaat in de kamers zie je dat de andere helden net wakker worden met een grote buil op hun hoofd.

Warforged introduction

Je bent in Khyber’s gate een stinkende plaats vol ongedierte, goblins en andere mosterlijke rassen. Ja staat voor De wounded Dragon een winkel die in een dun gangetje net achter Shamukaar ligt.. Het logo van de winkel, een draak met een bloedend been hangt boven je hoofd. Shamukaar is de grootste taverne in deze regio. Je bent er al een paar keer gepasseerd maar wou zeker niet binnen gaan het enige wat je zag waren monsterlijke beesten met horens en vleugels, rechtstaande hondachtige harige wezens en stieren op twee poten. En ook heel veel kleine groen/grijze wezens die goblins genoemd worden.

Je voelt je hier niet op je gemak maar het is de enige plaats waar je je goden opelijk kunt aanbidden. Cask de priester van de Dark Six heeft je naar hem geroepen voor een jobje. Achter in zijn winkeltje is er een klein tempeltje waar je kunt bidden. Maar het is zeer gevaarlijk om hier rond te lopen, overal zijn er wezens die uit zijn op geld en macht.

Je klopt op de deur en er gaat een luikje open, iemant kijkt erdoor en de deur gaat open. Je gaat binnen. Het voor jou al redelijk bekende gezicht van Cask komt vanachter de deur, het is een redelijk oude man met donker zwart sluik vettig haar en een zwarte baard. Hij draagt een lang zwart gewaad en nodigt je binnen in zijn winkeltje uit. Het is hier zeer warm en het enige licht dat er is is dat van het hardvuur. Rond jou zie je allemaal glazen flesjes en borrelde bekertjes met vloeistoffen in van alle kleuren van de regenboog die borrelen op kleine vuurtjes. Voor jou is het duidelijk dat hij bezig is met alchemie.

“Ahh.. hello, ik had een vraagje. Zou jij dit kistje naar een man willen brengen in Cornerstone? Het bevat iets zeer waardevols. Kijk er niet in want dat zou het misschien kunnen beschadigen. De man bevind zich in de Broken Anvil een herberg niet zo ver van The Cornerstone, je weet wel, de grote arena. De man zijn naam is Rik, een nobele man die iets van mij wou kopen. Breng dit naar hem en de Donkere zes zullen je gunstig zijn. Als je wil kun je nog even bidden in het temepltje hierachter.

Als je naar achter gaat kom je in een tempeltje gemaakt uit donker grijze steen, er staat en altaar met het teken van de dark six boven op. Een schaal met geld staat voor het altaar. Als je klaar bent staat Cask klaar om de deur voor je open te doen, hij wenst je geluk . “En vergeet zeker het pakje niet”.

Je gaat weer op weg naar huis. Khybers gate is precies een stod onder de stad met winkeltjes en huizen, het is hier wel heel erg donker en het stinkt hier. Het is een doolhof van ondergrondse gangetjes maar jij weet de kortste weg naar je huis. Twee groene mannetjes kijken je vanuit de schaduw na en roepen “Hold it, you gives us that gold you have or we’ll kill you” Als je je geld niet afgeeft valt één je aan met een morningstar en de andere loopt weg

Voor de rest geraak je zonder problemen door deze donkere hel en kom je uiteindelijk aan in de kelder van je huis. Vandaaruit baan je je een weg door tavicks market.

De lucht is helder blauw en de regen van gisteren is voorbij. Het is de 2e mol van Dravargo, de late lente en het is al stikkend heet aan het worden. Alle marktkramers en handelaars op Tavicks market zijn net all hun standjes aan het opzetten wanneer jij langs komt. Er is nog niet veel volk en je baand je een weg naar Cornerstone. Na enkele 10tallen minuten kom je langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone, Je gaat naar The Bronken Anvil en komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de The Broken Anvil

Een bordje buiten aan de inn toon een hamer die een aanbeeld in twee hakt en je denkt “How original” en gaat naar binnen. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam komt naar je toe. In zijn oren zitten er gouden ringen. “wat kan ik voor je doen?” het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het betsaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar.

Aan een tafeltje in de rechter hoek zit er nog iemand met een cape… Misschien is deze man het wel. Je gaat naar de man toe en ziet iemand die mooi gekleed is onder zijn cape. Hij ziet er zeer zenuwachtig uit en buit voordurend op zijn vingers.

Achter hem zie je dat er een mens met een grote rugzak, een katmens en twee elfen binbnenkomen.

“Heb je het spul?” Hij neemt het direct uit je handen en kijkt er even in. “Dank de goden… ik zal de rest wel met je baas regelen… voor je nog iets kunt zeggen staat er een schreeuwende warforged in het deurgat en staan er 6 rare wezens in de herberg. De warforged schreeuwt:

“Weak fleshed errand boys. The lord of blades shall rip the flesh of your bones and feed it to the dogs. Saber shall crush you all!” met een monotoon wild gebrul schiet hij een kruisboog bolt af naar de vrouw. Het is een zwaar gebouwde met grote ijzeren platen bezette warforged. En je word verschrikkelijk woedend. Je hebt al een paar dingen gehoord over deze Lord of blades en hij beweert een god te zijn. De dark six zijn de enige goden en de lord of blades is maar speelgoed voor de goden.

2nd introduction Valenar, Umbragen, Catboy

De persoon verdwijnt in het donker. Je weet echt niet goed wat er net allemaal gebeurd is maar jullie ruiken geld en veel geld want het huis Cannith is een van de machtigste huizen van ze allemaal.

Maar ja, jullie gaan gewoon verder naar de tooth and nail die hier nu niet ver meer vandaan is.

Na enkele minuten kom je langs mensen die binnen en buiten komen uit de vele herbergen en tavernes. Een grote arena bezet het centrum van Cornerstone, en af en toe is er een luid gejuich te horen vanuit een herberg. Je gaat naar tooth and nail en komt langs The Cornerstone dit is een reuzachtige arena in dit district. Een prachtig staaltje bouwwerk gebouwd uit stenen van Mhror holds. Ze hebben daar een grote variatie aan sporten van voetracen, steekwetstrijden tot luchtgevechten. Na het op en af gaan van trappen en het overlopen van tientallen bruggetjes kom je aan bij de tooth en nail dat vlak bij een andere kleinere arena ligt.

Een bordje buiten aan de inn met een groot hand met scherpe nagels en een bek vol met scherpe tannden toont aan dat jullie zijn aangekomen, Tooth and Nail staat er, een stoere naam voor een inn die realtief rustig is.

De geur van rook, gebakken eten en drank komt jullie tegemoet wanneer jullie binnentreden in de herberg. Maar boven al deze geuren zweeft de geur van rozenhout een zoete geur die alle andere geuren overstijgt en die iedereen op zijn gemak stelt. Net zoals de geuren komt de warmte en droogte jullie tegemoet.

De inn zit vol met volk, alhoewel er niemand aan het optreden is op het podium links van de deuropening. De herberg bestaat uit drie delen, een deel waar de inkom is waar een paar tafeltjes staan en het podium, een lager gelegen deel dat toegankelijk is via een trapje waar nog meer tafeltjes, het haarvuur en de bar staat. En dan is er nog een hoger gelegen deel, waar ook een haarvuur en een paar tafeltjes staan. Op dit deel is er nog een wenteltrap die verder naar boven naar de kamers gaat. De herberg heeft een achthoekige vorm en voor elke hoek een raam dat bestaat uit rood en groen glas en lood.

De in is gedecoreerd met kleurrijke taferelen, vogelvederen van alle kleuren worden gebruikt als lampekap zodat de everbright laterns in de herberg verschillende kleuren afgeven die de muren en de herberg in tientallenkleuren verlicht en die regenbogen creeert in de lucht. Dit geeft een rustige sfeer. Het plafond word gedecoreerd door een bewegende sterrenhemel waarbij de 12 manen veel sterker schijnen dan de andere sterren. De herders maan schijnt extra hard want deze maand is die van hem. Ze zeggen dat deze sterrenhemel een cadeau is van de guilde van Sterrenlicht en shaduw, maar niemand weet het zeker. Door het gekleurde licht van de sterrenhemel, de wolken van uitgeblazen tabak en de sterrenhemel lijkt het wel alsof de lucht in deze herberg voortdurend van kleur en vorm veranderd.

Aan de toog zitten een groepje shifter met Boz de eigenaar te praten over de laatste Hrazhak wedstrijd van de dag ervoor. Boz is een shifter met net naar achter gekamde bruine haren en bakebaarden en een baard die net geknipt zijn en een breed gezicht die bast bij zijn brede lichaam. Hij draagt een wit overhemt dat duidelijk zijn buik niet wegsteekt en een groene broek met bretellen. In zijn riem zit er een handdoek. Zijn bulderende lach gaat doorheen heel de herberg wanneer een van de andere shifters zegt dat The Growl volgende keer wel zullen winnen.”Not in my lifetime” roept hij en veegt de tranen uit zijn ogen.

-Beneden dicht tegen het haardvuur zit een man die uitstekend gekleed is met een reusachtig rechtstaand stierenbeest achter hem dat waarschijnlijk ingehuurd is bij Huis Deneith. Het is de eerste keer dat je die man hier ziet. Hij heeft lange grijze haren op een staart grijze ogen en een nors gezicht. Zijn kleurrijk nobels outfit past niet bij zijn stemming. Hij is duidelijk bezig met iets op te schrijven en te kijken naar de shifters die aan het praten zijn aan de bar.

Als de helden bij deze man gaan is het enige wat hij zegt dat ze moeten weggaan. Dat hij druk bezig is en geen tijd heeft om te praten, maar hij zegt dit wel op vriendelijke toon. *Als jullie kijken naar wat hij aan het schrijven is spot Dc.15 zien jullie dat hij van alles over Hzahak aan het opschrijven is.

-Ook beneden zit er een shifter in lederen uitrusting, achter hem tegen de muur staat een grote stok met een herten gewij erop. En naast hem ligt er een hond te slapen, maar wel met één oog open. De shifter heeft kort naar achter gestroken haar, en aan het uiteindes van zijn haar zijn tanden gebonden die alles op zijn plaats houden. Hij heeft harige puntige oren met een gouden ring erdoor, borstelige wenkbrouwen, bakkebaarden en een halve baard. Hij ziet er al iets ouder uit, maar zijn ogen staan nog heel helder, alhoewel hij een groot litteken heeft boven zijn rechter oog.

Als iemand met hem gaat praten zegt hij dat hij een druide is uit de Eldeen reaches geboren in greenheart. Hij zegt dat hij een warderer of the wood is, dit is een druide secte uit de eldeen reaches die de planten en de bomen over heel khorvaire proberen te beschermen. En dat hij op reis is om even groots te worden als Oalian zijn hoeder en wijze vriend. Oalian is een heel oude reusachtige denneboom die tot leven gekomen is.

Hij zegt ook dat hij een tijdje in Sharn zal blijven en dat hij in deze inn verblijft

-Ook beneden zit er een klein wezentje met schubbige huid, een naakte staart zoals die van een rat en een kop net als dat van een hond met kleine horentjes. Hij of zij drinkt een paarse drank en draagt een zwarte mantel en er hangt een zwaardje aan zijn riem.

Deze kobolt wilt wel met de helden praten en probeert teweten te komen in welke kamer ze juist slapen.

Voor de rest zitten er in de herberg nog gewone mensen, maar niemand die je opvalt. De helden kunnen nog iets eten en drinken en daarna kunnen ze naar boven gaan.

Als ze boven komen zien ze dat er mensen aan het pokeren zijn, wat bijna elke avond het geval is. Er zijn twee tafels, maar er word deze avond alleen gespeeld aan de tafel waar er met goud gewed wordt.

Na het pokeren vallen jullie in slaap Fortitude save Dc.20 als die lukt schieten ze wakker in het donker en krijgen ze nog een slag op hun hoofd Jullie worden wakker en weten niet hoe laat het is. Waarschijnlijk te laat voor de afspraak. Een man met een grote rugzak (beschrijving jack) staat voor het bed.

Julie praten een beetje en volgen deze man die jullie naar de Broken Anvil brengt, Een bordje buiten aan de inn toon een hamer die een aanbeeld in twee hakt en je denkt “How original” en gaat naar binnen. De taverne behoord tot het huis Ghallanda. Een halfling met blote voeten een groene korte broek en geruit groen overhemd met een vriendelijk gezicht en een blond haar op een hannenkam komt naar jullie toe. In zijn oren zitten er gouden ringen. “wat kan ik voor jullie doen?” het is een vrije saaie taverne die er gewoontjes uitziet het bestaat uit een dirhoekige vorm met voor de deur een klein podium en links de bar. De vrouw die jullie gisteren gezien hebben kijkt opgelucht op “Gelukkig”

Aan een tafeltje in de rechter hoek zit er nog iemand met een cape en een warforged. Voor jullie veel kunnen praten springen 5 kleine wezens met een schubbige huid, een naakte staart zoals die van een rat en een kop net als dat van een hond met kleine hoorentjes de herberg binnen , ze dragen allemaal een lederen uitrusting en een lang zwaard op hun grote gemaakt. In de deur opening blijft er een Warforged met cape staan met een kruisboog in de hand.

“Weak fleshed errand boys. The lord of blades shall rip the flesh of your bones and feed it to the dogs. Saber shall crush you all!” met een monotoon wild gebrul schiet hij een kruisboog bolt af naar de vrouw. Hij is een zwaar gebouwde met grote ijzeren platen bezette warforged.

Na het gevecht legt ze uit wat jullie job is.

Mijn naam is Elaydren d’Vownvan het huis Cannith. Ik ga je dit zo snel mogelijk proberen uitleggen, als jullie deze job aanvaarden zullen jullie rijkelijk beloond worden en zul je altijd terecht kunnen bij het huis Cannith. Gisteren nacht is Provost Bonal Geldem vermoord. Hij was op onderzoek uit voor het huis Cannith. Hij moest een oude erfenis van ons terug vinden, of het hem gelukt is of niet weet ik niet. Al zijn aantekeningen zaten in dat dagboekje van hem, hebben jullie het nog? Het boekje? Als jullie het nog hebben geef het dan dan kan ik het onderzoeken.

Als ze het boekje aanneemt beginnen haar ring en de mithraal draad te gloeien. Wanneer ze het boekje opend verschijnen er oppeens leters en tekeningen. Ze begint te lezen. Met de tijd dat ze verder leest beginnen haar ogen groter te worden.

Hij heeft een shifter genaamd Glim achter de schema gestuurd. 57 levels beneden de Dorasharn tower riool systeem. Zijn laatste aanwijzing is….

They are many and one, They wave and they drum, Used to cover a stare, They go with you everywhere.* (Your hands) Het dagboek veranderd in een gloeiende rode bol en lost dan op.

Oppeens is er een kaart in iemand zijn handen waar cryptische symbolen op staan verspreid over een eeuwen oud territorium. Het lijkt wel op het territorium dat nu tussen Darguun en the Mournlands ligt. Tussen de map zit een klein adamantine plaatje gevormd in een zeven puntige ster en staat vol met raare inkervingen. Het is ongeveer 15cm groot en breed. Detect magic: Er komt een sterk transmutation aura vandaan. De identify spell toont aan dat het een stuk is van een grooter geheel. Ze geeft elk 250gp aan de helden “Dit was normaal gezien voor Geldam”

Ik dank jullie, maar dit is niet de enige creatie patroon. Het object dat jullie hier zien is een stuk van een patroon dat werd gebruikt om gewone en magische voorwerpen te maken. Ik heb vernomen dat een andere schema die verbonden is aan het patroon werd bestudeerd in een geheime Cannith werplaats in Cyre, Withhearth genaamd. Ik vraag mij af of dit onderzoek in verband staat met the Day of Mourning?. Delen van mijn eigen huis zijn hier naar opzoek om de krachten van de schema te misbruiken en ik weet niet wie ik moet vertrouwen. Daarom vraag ik aan jullie om naar Cyre te reizen, de geheime werkplaats te vinden en de tweede schema terug te vinden.

De lokatie van de werkplaats was zeer goed bewaard, maar verloren toen de patriarch van het huis Cannith stierf in de vernietiging van Cyre. Jullie moeten naar de voorpost van het huis Cannith in Rose Quarry in Darguun gaan. Daar ligt alle informatie over de geheime werkplaats.

Ga naar Rhuhkaan Draal en vind een man op de Bloody market die luisterd naar de naam Failin. Hij kan jullie naar Rose Quarry brengen. Van daaruit moeten jullie reizen naar de Mournlands om Whitehearth en de tweede schema te vinden. Dit zou een adamantine plaatje in de vorm van een diamand moeten zijn, ongeveer de grote van een palm. Als dit jullie lukt ga dan terug naar Rhukaan Draal, daar zal ik op jullie wachten met een grote beloning van 2000gp per persoon. Als jullie binnen deze maand nog terug zijn in Rhukaal draal waar ik op jullie zal wachten dan krijgen jullie nog 500gp extra. Maar de reis alleen al naar Cyre zal bijna 20 dagen duuren en met al die tussenstoppen.

Ik stel voor dat jullie zich zo snel mogelijk klaarmaken. vanacht vertrekt the lightning rail train, misschien zijn er wel nog meer agenten van the Lord of Blades in de stad. In deze rugzak zit alles wat jullie nodig hebben. Ik zal onderduiken en ik zie jullie wel terug in Rhukaan Draal.

Ze pakt een van de zwaarden van de kobolts en loopt vervolgens weg als de helden uitgepraat zijn

The Bag (Heward’s handy haversack) De zak voelt alsof hij bijna helemaal leeg is. Maar als een van de characters hem open doet is hij verbaast. De zak zit helemaal vol met gerief.

Jullie gaan weer naar buiten en zien The cornerstone weer opdoemen, het is bijna onmogelijk om deze te missen. Weer over alle bruggetjes en gangetjes tot jullie aan Tavicks market komen.

-Handelaars en reizigers vullen de open markt, ze bieden eten, en allerhande andere dingen aan van over heel Khorvaire overal staan er kleine kraampjes en grotere open caravaans waaruit mensen leunen die hun goederen verkopen. De mensen zijn er luidruchtig en bruut, maar de Stadswacht houd ze kalm. Van overal horen jullie handelaars die zitten te schreeuwen om hun goederen te verkopen. Van alle soorten lopen er hier rond, halflings die rijden op dinosaurussen, gnomes die trucjes vertonen, zowel avonturiers op zoek naar betere goederen en gewone mensen op zoek naar alledaagse dingen of eten.

Terminus ligt juist onder Tavick’s market en goederen van over heel Khorvaire komen aan met de lightning rail en worden direckt naar de markt gevoerd. Een uitstekende plaats om goederen vanover heel Khorvaire te kopen. Veel boeren verkopen hun goederen hier omdat the Bazaar in Dura te gevaarlijk is en North market te duur is. De meeste boeren komen op Mar en Sar elke week en dit is een goede tijd om goederen aan te kopen. Er zijn veel handelaars die voor 1sp gewoon op de markt gaan staan om hun goederen te verkopen, maar er zijn ook vaste winkels, de meeste zijn gewoontjes, maar er zijn ook een paar juweeltjes.

“Pots at low prices here!” Schreeuwt een man in een een gewone alledaagse outfit wijzend naar zijn potten die opgestelt staan in rijtjes van klein naar groot. (van 1cp tot 1sp in potten)

“Armors and weapons, lowest prices on the market at Bills openair craftshop!.”= deze man verkoopt alle gewone wapens simple en martial ook masterwork. Het is een man die tussen rekken met wapens staat en in het midden staat hij met een smeedijzer wapens te maken.

“All an adventurer needs, to explore Eberron you can buy in Uthars marketshop”= hier verkopen ze alles van rope tot spyglas, en het word verkocht in een open woonwapen.

“Best magical equipment at Torandro the Greats, magical shop, best on the hole market and the smile is for free.” Blinkende witte tanden reflecteren de zon, deze charismatische gnome is de beste en enigste goede plaats waar je magische voorwerpen kunt kopen op de markt. Hij draagt een lang gekleurd gewaad met paars en goud en hij heeft een standje net buiten zijn huis op de beneden verdieping van een toren. Zijn winkel noemt Torando the great’s magical shop. Een kleurrijke winkel waar allerhande magische voorwerpen gewoon aan de muur hangen, van magische zwaarden tot hoeden.

*Muh Bar= Half orc shamaan, who tells words of wisdom Muh bar zit voor zijn overdekte kar als iemand zijn toekomst wilt weten neemt hij hem mee naar binnen.

“For messa dont now if this answer is in the futures the pasts or the presents, but its a answer to one of your paralel friends or yourself in the same universe or in the other multiverse.”

Het is hier een straffe geur waarvan je direct al een beetje bedwelmt geraakt. Jullie nemen plaats achter een tafeltje waar er twee schedels opliggen. Hij zegt je je je volledig in rust moet brengen: Concentration check. Dan zet hij een van de schedels op en begint te zingen, na een tijdje vliegt de kleinere schedel omhoog met roodgloeiende ogen en draait rond de persoon. Uit de schedel met de rode ogen komen deze woorden. Het huis van de helden is net gelegen voor Tavick’s Marketplace, een groote ronde open plaats waar er elke dag een markt is met versse groenten en nieuwe magische en niet magische voorwerpen.

Hero’s Home

De buitenkant van het huis zit aan het begin van een reusachtige toren toren die een honderd meter erboven eindigt. Als jullie naar boven kijken zien jullie balkonnetjes en raampjes in de toren.Ook zijn er liften die op en neer gaan naar upper. Jullie stuk van de toren ziet er zeer goed verzorgd uit.

De buitenkant van het huis is ongeveer 10m breed en een paar meter hoger, en is net herplakt met een wit/beige plaksel. op de bovenste verdieping springen twee bolle ramen ingelegd met groen en blauw glas uit de muur en de benden verdieping bestaat uit een poort afgewisseld door een groot vlak raam, nog een deurpoort en nog een raam.De twee poorten zijn rondbogig één is een groote verstevigde poort, de andere is een deur die veel weg heeft van een poort, alleen zit er groen met blauw glas in. En allebij zijn ze verstevigt met zilver ijzer. En versierd met de torens van Sharn ook in het zilver. Achter de twee grote vlakke ramen van ongeveer 3 op 2m die beschermd zijn door een zilveren ijzeren constructie die draken voorstellen is er een winkel te zien. en tussen de boven en de beneden verdieping hangt er een groote houten plaat met “THE GREAT BAZAR” op.

1. Als binnenkomt in de winkel is er voor jullie een grote toonbank te zien gemaakt uit prachtig hout. Net zoals de kasten die tegen de linker muur staan en de rekken die voor de grote ramen staan. De muuren zijn beplakt en overschilderd met een warm en gezellig rood dat versierd is met gouden organischetekeningen. Het plafond word gestut door prachtige houten balken en op de vloer licht er een blinkend parket. Alle kasten en rekken zijn leeg en het ziet ernaar uit dat er niets word verkocht in deze winkel. Aan de noordkant van de kamer is een deur.

2.Achter die deur kom je uit in een kamer die precies als opslagplaats dient overal staan er hoge houten rekken die beneden in kasten vervormen, maar waar er op dit moment niets opgeslagen is. Een klein ladertje staat tegen een van de kasten. De muren bestaan hier gewoon uit steen die goed verzorgd is en de vloer bestaat uit hetzelfde blinkende parket als in de vorige kamer. Aan de noordkant is er een brede poort net zoals aan de westkant. De kamer word verlicht door fakels.

3. Als je door de westpoort gaat kom je uit in een klein kamertje dat een inkomhalletje is. Langs de noordkant is er een blinkende houten trap met organische houten versieringen erop en net zoals in de andere kamers is er een blinkende houten parket en een dak dat verstevigt is door houten balken. De muur is van gewone steenen zonder decoratie. In de hoek staat een zilveren organische kapstok met er vanboven op een everbright latern dat de hele kamer verlicht. En aan de westerkant is er nog een poort.

4. Hier kom je uit op een gang waar in elke richting een poort is, N-O-Z-W. Jullie vinden het raar dat er in het westen nog een deur is want het huis leek helemaal niet zo breed. de muuren zijn van gewone steen en op de grond ligt er een zwart graniet achtig marmer. de plafonds zijn net zoals overal in het huis verstevigd met houten balken. Het is hier redelijk donker en verlicht door fakels. De poort aan het zuiden is de poort die jullie vanvoor aan het huis gezien hebben.

5. Als je nog verder naar het westen gaat komen jullie in een stal met drie hokken. Er is geen paard te zien maar er ligt wel gerief om paarden te verzorgen en ook stro. Het is een driehoekige kamer met gewone stenen muren en verligt door fakels. Deze kamer gaat nog voor meer dan 10m verder door naar het westen waar de breete van het huis eindigd voor zover jullie kunnen zien. In het noorden van de kamer is er nog een poort. 6. Als jullie door de poort in het noorden gaan komen jullie uit op een grote binnenkoer van wel meer dan 20m lang en breeder dan 10m in het midden staat een organische fontein gemaakt uit prachtig zwart marmer met vanboven een zilveren draakachtig wezen. De fontein spuit wel geen water, maar is goed onderhouden. 6 pilaren langs elke kant ondersteunen de uitstekende kamers erboven die vol met kleine rondbogige raampjes zitten. beneden zien jullie langs de wester en de ooster kant 2 deuren 1poort en 4 grote bolle ramen die uit groen en wit glas bestaan. Aan de noordkant is er nog een poort met daarboven en terras met bomen op, afgesloten door een stenen organische ballustrade uit een beige stenen. De muuren zijn hier allemaal uit beige stenen. Beneden hangen er langst elke kant onder de afdaking een everbright latern. De vloer bestaat uit zwart graniet marmer met in het nooden twee luiken. Als jullie naar boven kijken zien jullie muren die honderd meter boven jullie eindigen en de blauwe lucht tonen. Raampjes en balkons komen uit op deze holte in het midden van de toren en zwart/ grijze rook dwermt naar boven door de buizen die uitkomen op de holte.

7. Dit is de kamer aan de westkant van het huis. In het midden staat er een reusachtige tafel met stoelen errond aan de oostkant van de kamer zijn er 2 vuuren die de plaats verwarmen en die voor licht zorgen. Maar er is ook een everbright latern in het midden van de tafel die de kamer velicht. Maar goed ook want anders waren de prachtige muurschilderingen van helden en koninkrijken niet te bezichtigen waarmee de hele kamer versierd is. Dc.15 knowledge royality om te zien dat het verhalen zijn over Galifar I die de vereniging van de vijf naties in het jaar -1012. alle deuren en poorten in deze kamer zijn rijkelijk versiert met zilver, en Blinkent parket ligt op de vloer. Hier is het plafond niet onderstut door houten balken maar staat er een orachtige trompe leoi geschilderd die gaat over de goden. In het Noorden van de kamer is er nog een deur en aan de oostkant vier ramen één poort en één deur.

8. Deze reusachtige kamer bevind zich aan de oostkant van de binnenkoer. in deze kamer zijn er aan de westkant vier ramen, twee deuren en één poort. Aan de noord- en zuid kant elk één haard en aan de oostkant nog twee haarden. de kamer word onderstud door houten balken, de muur bestaat uit gewone steen en de vloer uit zwart graniet marmer dat ook op de binnenkoer te zien was. Net zoals in de adere kamer bestaan de ramen hier ook uit bolle glazen met witte en groene decoratie. In het midden van de kamer staan twee stenen tafels uit zwart graniet die vol liggen met gerief om te smeden en te timmeren. naast de vuuren staan smeedijzers en liggen er tangen op de grond. Het is hier verschrikkelijk heet en het lijkt hier wel op de Cogs. Aan de noordkant van de kamer staat er een trap en naast de trap een zetel die precies al veel gebruikt is.

9.Dit is de keuken die bestaat uit wasbakken, houten panelen kookvuren en wasbakken. Overal liggen er messen en kookgerief. Het lijkt wel of er hier nog niet veel opgeruimd is. Aan de oostkant van de kamer is er een deur die leid naar de binnenkoer en een trap met luik naarboven.

10. Deze kamer is aan het noorden van de binnenkoer, op de vloer ligt er een wit marmer. De witte muren zijn gedekoreerd mer blauwe organische vormen die je aan golven doen denken. Wat niet zo raar is want in de oostkant van de kamer ligt er een zwembad van ongeveer 8 op 5m in het witte marmer er zit wel geen water in. Recht tegenover de deur is er in het noorden van de kamer een holle kuil in de grond waar er 2 zilveren draakachtige kopen boven zweven, deze koppen komen uit een raare zilveren kist die totaan het plafond rijkt en die een zeer licht zoemend geluid maakt dat bijna niet te horen is. Er zitten verscheidene bol uitstekende vormen uit de kist waar er precies een vloeibare vloeistof in zit. 3bollen met daar onder nog eens 2 maal 3 bollen, m.a.w. negen bollen in totaal. bol 1=geen geur bol 2=lavendel geur en bol 3= geur die vervangen kan worden (momenteel geen geur) bol 1 daaronder koud water, bol 2 warm water bol 3 lauw water. En daaronder bol 1= wasbak, bol 2=bad en bol 3=zwembad. Het vullen van de baden gaat tewerk door een wisdom check Dc15 te maken en te communiceren met de elementals die zich in de zilveren kist zitten. De Dc gaat elke keer met 2 naar omlaag als het de persoon lukt om met de elemental te communiceren tot de Dc op 1 valt. Aan de linker kant van de kamer staan er marmeren kasten waar handdoeken en ander gerief in zit. Ook er staat ook een wasbak met een spiegel boven. Ook aan deze kant van de kamer is een brede trap die naar boven gaat. En in het Noorden van de kamer is er een Poort die als je ze open doet uitkomt aan de andere kant van de toren op een brugje. Aan de andere kant van het brugje is er een trap die rond een andere toren zwenkt met er iets boven aan de andere toren een groot balkon waar je skycroaches kunt summonen. Boven deze poort zijn er nog vaag de letters te bespeuren van ba.pl..ts

11. Dit is de kamer boven de winkel, in het zuiden van de kamer staat er een open haard en 2 bolle ramen die uitkijken op de marktplaats. Buiten hoor je mensen schreeuwen om hun dingen te kunnen verkopen. Er ligt een groot tapijt op de zwarte marmeren vloer en aan de oostkant staat er een hemelbed. het plafond is ondersteunt door mooie houten balken net zoals de hele boven verdieping en de muren bestaan uit steen, net zoals op de hele boven verdieping. Belicht door fakels net zoals elke kamer op deze verdieping.

12. halletje met trap en everbright latern

13. Zithoek met groot haardvuur.

14. Donkere kamer waar niets in staat

15. Hal met 4 deuren en trap

16,17 en 18: slaapkamers, net zoals nummer 11 behalve dat ze kleine raampjes hebben waar geen glas in zit

19. donkere kamer waar niets in staat.

20. Terras met prachtige exotische bomen en een organische stenen ballustrade. 21. Hal met trap en 2 deuren.

22. hal met veel deuren enluik waar trap uit keuken op uit komt.

23.Eetruimte voor de bedienden.

24. slaapkamer voor de bedienden, één kamer is in gebruik.

25. Ondergrondtse kelder vol met wijnrekken waar geen wijn in zit. En ook met een reusachtige stapel hout en kolen om op te branden.

Yelfis: Een jonge mens bediende die rondloopt in het huis en alles in orde houd. Hij heeft lang blond haar en draagt mooie kleedij (pag 11 five nations book)hij is vriendelijk en staat altijd klaar om de helden te helpen. In zijn vrije tijd studeert hij om bard te worden.

De trein vertrekt al om middernacht dus echt veel valt er niet meer te doen. Buiten misschien een bad te nemen of eens een duik te nemen in het zwenbad.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.