The Dragon Below

Session II: Travel to Darguun

The real adventure begins

Op eigenaardige manier zijn jullie allemaal tezamen gekomen, de centraale persoon hierin was Elaydren d’Vownvan van het huis Cannith Van haar hebben jullie vernomen dat het huis Cannith en verschillende fracties ervan op zoek zijn naar oude creatie patroonen. En zij heeft jullie ingehuurd om het 2de creatie patroon te vinden. Het eerste hadden jullie gevonden in het dagboek dat jullie bij een dode man hadden gevonden. Een van de reden dat jullie in dit avontuur verzeild zijn geraakt. Elaydren heeft jullie opgedragen om naar Rhuhkaan Draal te gaan en een man op de Bloody market te vinden die luisterd naar de naam Failin. Hij kan jullie naar Rose Quarry brengen. Van daaruit moeten jullie reizen naar de Mournlands om Whitehearth en de tweede schema te vinden. Dit zou een adamantine plaatje in de vorm van een diamand moeten zijn, ongeveer de grote van een palm.

Na het vernemen van deze missie zijn jullie naar het huis gegaan van de warforged silver lens een huis dat net gelegen is voor Tavick’s Marketplace, een groote ronde open plaats waar er elke dag een markt is met versse groenten en nieuwe magische en niet magische voorwerpen.

De lightning rail trein die jullie moeten nemen vertrekt deze nacht om midder nacht en jullie zitten eigenlijk een beetje te wachten tot wanneer het tijd is.

Het is nu 9 uur s’avonds

Jack intro Je zit gezellig te genieten van je bad. Het is heerlijk. Lavendel geur overwelmd je helemaal en het warme water laat je wat indommelen. De witte muren zijn gedekoreerd mer blauwe organische vormen die je aan golven doen denken. De witte marmeren vloer is helemaal bedamd.

In het water tussen je benen voel je iets glibberen… en oppeens komt er een glibberig doorzichtig paars wezen boven water en grijpt je met zijn tentacels. Octopus:

2 rondes later komt er een man in een zwarte mantel naar je toe met een krom zwaard in de hand. Je ziet dat het een half elf is in een lederen uitrusting.

Als Jack hard roept Listen 10 hoord de warforged hem en kan hij gaan helpen.

Voor de rest is er niemand in het huis.

Jullie gaan s’nachts naar buiten en Khyber schijnt helder aan de hemel. De markt is afgebroken en jullie zien een groot leeg plein jullie gaan door straatjes en over bruggetjes wat jullie ondertussen al zeer gewoon beginnen worden( als ze te voet gaan). Jullie kunnen ook met de skycoach gaan 1sp per man.

Jullie dalen af naar de lower districts en komen uiteindelijk aan bij Terminus. Dit district is net een bijenkorf vol met activiteit ondangs het late uur. Een Orien lightning trein staat klaar om te vertrekken en handelaars en werkers zijn de hele tijd bezig met het af- en aan vullen van kratten. Skycoaches en magische liften zijn de hele tijd in beweging.

Terminus is bekend omwille van zijn Terminus station, de reusachtige House Orien enclave dat dient als eindpunt van de Orien lightning trein. Daardoor komen meer Brelish reizigers door Wroann’s gate, terwijl reizigers uit andere landen vian Terminus gaan. Het is een plaats vol met activiteit en ondangs de Guardians of the Gate en de City Watch word er hier veel gestolen.

Jullie worden nagekeken door de Guardians of the Gate en zijn ze vrij om rond te wandelen. Jullie wapens zijn hier verboden om te gebruiken. Er zijn hier herbergen, tavernes en andere basis servises voor reizigers die Sharn niet willen in gaan.

House Sivis heeft hier een klein Message station en er s een kleine House Deneith plaats waar mensen bodyguards en andere bewaking kunnen kopen.Er is een grote House Lyrander Enclave die er vooral is om de handelen met House Orien, maar zorgt er ook voor dat er via de lucht kan gehandeld worden. House Vadalis heeft een grote stal en hotel waar bezoekers hun paard kunnen achterlaten terwijl ze door de stad reizen.

De lightning train staat in het midden van deze bijenkorf, het is een reusachtig ding uit metaal, het zweeft meer dan 1meter boven de grond en blauwe golven van electriciteit verbinden de wagons met de grond. (Knowledge arcana Dc.10 om te weten dat dit conducter stones zijn: stenen die electriciteit gelijden).De wagons zijn gemaakt uit stevig ijzer en hebben een beetje een ronde vorm langs de bovenkant. Er zitten verschillende ramen in de wagons die de verschillende soorten van wagons aanduiden. Van de voorenste wagon die de Coach word genoemd komt er een sterk licht vandaan. Er hangt een ronde ring van electriciteit rond.

Er is maar 1 plaats waar je kunt opstappen op de trein en daar moeten jullie je letter of passage laten tonen. Zonder problemen worden jullie doorgelaten, maar er word gevraagd jullie wapens weg te steken een maal jullie in de trein zijn.

En de reis begint…

jullie kunnen gewoon slapen

7uur later komen jullie aan in Wroat de hoofdstad van Breland.
  • Wroat: Het is nog maar net licht en in de verte doemt een reuzachtige stenen omwalde stad op. Hoog boven de muur steekt Brokenblade Castle uit. Dit is het paleis waar de koning Boranel verblijft. Het kasteel is gemaakt uit grijszwarte stenen die door de lucht snijden als een zwaard. De lightnight train begint trager te gaan en komt aan in een klein ommuurd stationionetje, dat aan de stadsrand ligt.

De trein rijd door Yedan’s expanse, het centrum van Breland. Yedan’s expanse is een groote open vlakte met boerengemeenschappen op die ongeveer 1 derde van van de natie inneemt. Het bestaat vooral uit ongetemde wildernis met daartussen groote groene vlaktes met af en toe een klein dorje of boerderijtje op. Eigenlijk is het vrij saai op de trein en jullie pokeren nog een beetje. Ooppeens gaat de deur open een man in een blauw jasje vraagt jullie vervoerbewijs. Wat in orde is en dan vertrekt hij weer.

1 day 9.5 hours komen jullie aan in nog een stad (Dc.10 geography: Starilaskur) Vanop een afstand zien jullie een aarde omwalde stad en de trein begint weer trager te gaan. Er zijn geen grote gebouwen die boven de aarde omwalling uitsteken en het enige wat jullie te zien krijgen van deze stad is het kleine sttionetje aan de rand van de stad. De trein maakt een bocht naar Sterngate en gaat weer verder door het landschap van Yedan’s expanse.

13.20 uur later zien jullie sterngate in de verte opreizen.

Sterngate is een reusachtig ommuurt fort dat zich bevind aan het einde van de Marguul pass. Dit fort staat hier vooral om aanvallende goblins tegen te houden. En is ontzettend indrukwekkend. De trein begint te vertragen maar oppeens versneld hij weer. Hij gaat als maar sneller. Stergate komt als maar diechter en de trein gaat altijd maar sneller. Wat doen jullie?

De trein word gekaapt door een groep gnomes die tessamen werken met een van de goblin clans. De bedoeling is de trein voor bij stergate te laden rijden en daar verder tot stilstand te brengen zodat een goblin clan vandaaruit de inzittenden tot slaven kan maken om in hun kerkers te werken.

Een half leger van kleine mannetjes met moss achtige huid donker haar en bruine ogen met in het ene hand een morningsstar en in het andere een schild valt jullie aan op commando van een nog groter mensachtig beest dat achter hun staat. Deze kleine mennetjes hebben een vleermuisachtige kop en dragen een lederen uitrusting.

Hoe gaat alles te werk? Helden lopen uit de cabine en zien mensen in andere kotjes die schrik hebben. De trein begint weer op te trekken en langs de voorkant van de trein hooren jullie geschreeuw. 3/4 rondes om tot daar te lopen, onderweg zien jullie mensen die verschrikt hun hoofden uit de wagons steken. Als jullie in de steerage cart komen zien jullie mensen die tegen de muuren geplakt zijn en schreeuwend kijken naar wat er allemaal gebeurt verder in de trein. De helden zien een half orc die net iets lostrekt en dan verdwijntverder kunnen jullie wel nog 2 gnomes zien vechten met één bewaker die net doodvalt.

Ruthgar. Een Groote en zeer gespierde half orc staat boven jullie op het dak, een van zijn tanden steekt uit zijn mond, zijn neus is een beetje plater en zijn huid is een beetje grijs/bruin. Zijn haar is lang zwart en gevlochten en hij draagt een lederen uitrusting. In zijn hand heeft hij een stok met aan elk uiteinde een bijl. Wild en kwijlend staat hij te zwaaien van boven op de trein.

(insert epic music)

Twee kleine manetjes in malien uitrusting staan voor jullie in de andere wagon, Hun schouderbladen blinken mooi alhoewel er al een beetje bloed op zit, net zoals hun helm. Deze helm is niet volledig dicht, de voorkant van hun gezicht is nog te zien, een dikke neus, groote kwaad kijkende ogen en een blond sikje. Ze dragen een groen gestreepte broek en lederen botten.In hun een hand hebben ze een groot zwaard met bloed eraan en in hun ander hand een klein schild. Naast hun zie je nog twee van deze mannetjes op de grond liggen en voor hun liggen er drie dode wachters die deze trein bewaakten.

What to do?

Eenmaal dat ze hier voorbij geraaken en verder gaan zien ze dat er geen gang is naar het voorenste deel en komen tot de coclusie dat dit alleen berijkt kan worden via de buitenkant. Ze moeten terug lopen naar de lader daar op klimmen en langs de buitenkant de deur openen en naar binnen gaan.

Als alles goed gaat overleeft iedereen het en brengt de overlevende treinbestuurder de trein naar Stergate het grote fort.

Jullie komen aan in een stationetje dat aan de rand van stergate ligt. Het ziet er net hetzelfde uit als dat van Wroat.

Een half peleton van manenen in blinkende harnassen staat jullie op te wachten met een bezorgd gezicht. De passagiers worden af geladen en de trein kapitein waar jullie bij zijn neemt jullie mee naar de Kapitein van de wacht. Er heerst grote chaos want niemand weet waar hij eerst mee moet beginnen.

De kapitein van de trein (Skip) brengt jullie naar een reusachtige brede man in een harnas die bevelen aan het geven is. Hij tikt op de schouder van de man en legt uit wat er allemaal gebeurd is, de kapitein luiserd geboied en geeft ondertussen af en toe nog wat bevelen.

De kapitein van de wacht is een reusachtige brede man, hij heeft een breed gezicht met ronde kaken, een grote zwarte snor en kort zwart haar en hij heeft bruine ogen. Hij draagt een ijzeren uitrusting van uitstekende kwaliteit en er hangt een lang zwaard aan zijn riem.

“Ik breng jullie direckt naar kapitein Toris.” en hij begint zich een weg maken door al het volk. “Ze zal dit zeker willen horen want er heerst een beetje chaos omdat niemand goed weet wat er gebeurd is.”

Jullie komen buiten het station in een drukke winkelstraat, de zon brand op jullie voorhoofd en jullie zien dat er heel druk heen en weer word gelopen. Iedereen is precies aan het praten over wat er net gebeurd is. Deze stad bestaat uit een groot fort dat in het midden van de stad op een heuvel staat. Rond het reusachtige fort zijn er overal huisjes, maar niet zoveel. Jullie denken dat deze waarschijnlijk vooral dienen om de soldaten te huisvesten. De reusachtige man wenkt jullie om verder te lopen en hij gaat richting het grote fort.

Het fort word als maar groter naarmate jullie dichter gaan en uiteindelijk doemt een reusachtige constructie voor jullie op (Knowledge architecture Dc. 10 om te weten dat Breland speciaal voor dit fort Dwergen uit Mror Holds naar hier heeft laten komen om dit ijzersterke bouwwerk te maken. De stenen zijn bovendien van Dwergse makelij, dit is te zien aan de perfecte hoekige afsnijding van de steen.) Hij neemt jullie mee door een grote poort en in het fort. Hij brengt jullie naar een kamer waar drie mannen met lang bruin haar en een bruine cape staan die met kruiden bezig zijn.

“Ik zal Skip eerst zijn verhaal laten den aan de kapitein, daarna kunnen jullie binnen gaan. Ondertussen zullen deze wijsheren julie genezen.”

De grote man komt terug binnen en na deze genezing worden ze verder geleid door een paar gangen in een kantoor.

Achter een groot bureau zit een menselijk vrouw die er nog zeer jong uit ziet , ze verwachte jullie precies. Haar bureau ziet er nogal slordig uit en ze verzoekt jullie te gaan zitten. Ze heeft lang blond loshangend haar en kort neusje en heldere groene ogen. Ze draagt een blinkende zilveren borstplaat en praat met een zachte maar toch krachtige stem.

Weer een tragisch ongeluk dat zich voordoet, het gebeurd meer en meer dat de Orien treinen worden overvallen en soms zelf gestolen. Waarschijnlijk was het de bedoeling om iedereen op die trein tot slaaf te maken. Ik dank jullie voor het redden van van de vracht die aanwezig was op de trein maar vooral omdat jullie al deze passagiers van een verschrikkelijk einde hebben gered. Er zouden meer van deze helden moeten oprijzen in deze verschrikkelijke tijden. Mag ik vragen waar jullie naar op weg zijn en wat jullie naam is? Als jullie naar Rhukaal draal gaan kan ik jullie alleen maar de tip geven om zo weinig mogelijk op te vallen. Ze houden daar helemaal niet van Valenar elfen (kijkt naar tim) dus ik raad je aan je gezicht niet teveel te tonen. In dat land van woestelingen en ongedierte gelden geen deftige wetten of regels, ik hoop dat jullie daar veilig door geraken. Ik zal een vlag laten klaarmaken die jullie zal vergezelen. Dan is er minder kans dat jullie worden aangevallen onderweg, maar zoals ik al zij deze woestelingen deinzen nergens voor terug. Ze hebben geen hersenen maar komen wel in grote getallen. Spijtig dat ze 3000jaar geleden niet uitgeroeid zijn. Het is een zeer lange weg, ik denk dat het ongeveer 12 dagen reizen is naar Rhukaan draal, maar eenmaal jullie voorbij de Marguul pass zijn word het veiliger. Haruuc (Knowledge history Dc:15) probeert het toch zo veilig mogelijk te houden in zijn land maar sommige stammen herkennen zijn macht ook niet. Houd jullie wapens en geld verborgen en probeer vooral niet te lang in die stad te blijven. Hier is een beloning van 500 goud stukken voor het redden van de trein. Nog eens 500 goud stukken wachten op jullie in de Kundarak bank in Sharn. Momenteel hebben we hier niet genoeg geld over maar we zullen ervoor zorgen dat het geld klaar ligt. Als ik jullie achternamen ook mag hebben zet ik ze op dit papier en dat moeten jullie dan maar afgeven tezamen met jullie identiteitspapieren in de bank.

Ze schrijft de namen op en met een harde dreun drukt ze een stempel op het papier. Nogmaals bedankt, ik zal ervoor zorgen dat jullie genoeg eten meehebben voor de reis. De caravaan vertrekt morgen vroeg aan de Oost poort. Ik zal ze daar verwittigen van jullie komst. Als jullie willen kunnen jullie in dit fort overnachten maar er is ook een herberg in de stad, The gathering, niet ver van het station.

Ik heb nog veel werkt te doen dus als jullie mij nu kunnen excuseren.

De helden gaan naar buiten en kunnen nog wat rond lopen in de stad of naar de gezelige knusse herberg gaan waar er vooral veel soldaten zijn. Die met de helden beginnen te praten over de overval op de trein. Ze mogen er gratis overnachten van de waard. (Improvise)

De volgende ochtend moeten jullie vroeg opstaan. Er hangt veel mist in de lucht en jullie begeven zich naar de Oost poort. Het geluid van paardengetrappel en mensenstemmen komt jullie tegemoet aan de Oostpoort. Tientallen caravaans, sommige overdekt andere niet staan voor jullie volgeladen met goederen. In houten kisten en vaten. Er komt iemand naar jullie toe en stelt zich voor als “Bore” een breede dikke man met lang bruin haar op een staart en bruine baard met wat grijze haren. Hij draagt een lederen uitrusting.

“Wat ben ik blij avonturiers als jullie mee te hebben op deze reis. hij slaat een van jullie op de rug. De berg goblin klans gedragen zich nogal raar de laatste tijd, we kunnen wel wat extra staal en spieren gebruiken om veilig aan te komen in de goblin stad. Ik geef jullie elk 25gp als we er veilig aankomen.” Zijn adem ruikt naar bier, zelfs al op dit uur van de dag.

Jullie vertrekken niet veel later door de Oost poort van de reuzachtige vestiging.. Na enkele uuren reizen begint de mist op te trekken en zien jullie dat jullie aan het rijden zijn op een breed pad dat over het laagste deel van twee reuzachtige bergen loop. Rond jullie zijn er allemaal rotsen en stenen, niets meer behalve af en toe eens een boom . De uuren verstrekken en het word als maar kouder naarmate jullie hoger gaan. Na 2 dagen beginnen julie weer af te dalen en word het weer warmer. 5 dagen na het vertrekken uit Sterngate zijn jullie over de reuzachte berg heen en komen jullie het goblin rijk binnen

(Dc. 15 history: Darguun. Lord Cail of House Deneith leide honderden jaren geleden expedities naar de Seawall Mountains en hij bracht goblins en hobgoblins mee vanuit die bergen die hij gebruikte om uit te huuren als lijfwachten. Toen begon de laatste oorlog en Breland en Cyre hadden troepen nodig, het huis Deneith gaf hun duizenden bewapende goblins en hobgoblins en dit was het begin van een nieuw rijk. Haruuc een charismatische en sterke leider bracht in het geheim andere goblin leiders bij elkaar en tezamen spraken ze af om de mensen legers aan te vallen en een nieuw land te stichten. Dit gebeurde en ze noemde dit nieuw lanf Darguun. The high Warlord Haruuc of the Scarlet Blade zit nog altijd op zijn troon.)

Eigenlijk is het gewoon een reuzachtige open vlakte, nergens zijn er dorpen te zien. Jullie passeren af en toe wel patrouilles van Goblin rijders op wolven die jullie doorlaten. In totaal na 10 dagen reizen doemt er in de verte voor het eerst een dicht bevolkt gebied op. Jullie zijn al een paar heel kleine dorpjes van een paar huizen tegengekomen, maar dit is veel anders..

Het is midden op de dag wanneer jullie aankomen in Rhukaan draal. De stad is gebouwd rond wat ooit een Cyran voorpost was en is gegroid tot een indrukwekkende goblin stad. De stad is een allegaartje van verschillende architectuur stijlen: houten en modder hutten die gebouwd zijn rond de oude huizen van steen, overdekt met tentdoeken. In van alle vormen. De wegen zijn van gewone aarde, helemaal niet te vergelijken met sharn. Er is een gebouw dat jullie aantrekt en dat is een toren die ver uitsteekt boven alle andere gebouwtjes. Deze toren bestaat uit rode steenen die oprijzen in het midden van de stad. (Dc.15 architecture Dit is het koninklijk paleis. ook het Rode huis genoemd en het paleis van de Goblin Koning Haruuc.)

Jullie komen langs honderderden kleine grijsgroene wezens die jullie bekend zijn als Goblins, Maar ook grotere Bugbears en hobgoblins lopen hier rond. Buiten deze griezels zijn er niet veel andere rassen te zien.

Jullie nemen afscheid van Bore en hij weist jullie de weg naar de Bloody market.. Jullie wandelen verder door de modderige straatjes en langs de honderden goblins en goblin tentjes en komen uiteindelijk aan bij een grote modderige plaats ergens in de stad. Rond deze open plaats staan overal tentjes waar goblin rassen hun goederen verkopen. Jullie zien dat er hier op de markt ook nog andere rassen rondlopen. En nu op zoek naar Failin.

Vragen naar failin of goblins omkopen: dit lukt niet, als ze de goblins omkopen sturen ze hun gewoon de verkeerde kant op.

Gather info Dc.10: jullie komen aan bij een goblin handelaar (Skakan), hij heeft lange ooren en een lange neus. Op zijn hoofd draagd hij een bril en er staat een bos roste haren op zijn kop, voor zijn mond draagt hij een doekje en hij draagd afgesleten kleren, als je hem vraagt waar Failin is negeert hij jullie en wijst naar zijn goederen:

“Ik heb zeep, maar gedeeltelijk gebruikt., voor maar 60 koper of misschien moet je wel dit prachtig wollen deken hebben. Maar 39 koper. Of een stoofpot van geklookte rat voor maar 5 zilver? Maar ik heb ook iets zeer speciaals goodberry wine for only 250 gold, it is said that it is the only healing that works beyond the grey mist. I have 5 bottles only 1200 for all of them.

Op jullie weg naar de Clenched fist komt een vrouw met reusachtige borsten uit een van de steegjes, “Hey Pussycat, want some sweet lovin!” Ze heeft redelijk scherpe tanden, een breed gezecht en wilde haren, een beetje een kruising van een bugbear en een mens.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.