The Dragon Below

Session III: Rose Quarry

first encounter with the Emerald Claw

The Clenched Fist

De clenched fist ligt ongeveer 1 blok verder van de markt, als jullie daar aankomen zien jullie een stenen gebouw dat uitgebreid is met een tent gemaakt van dierenvellen. Op een bordje boven de deur staat een gemumificeerde oger hand dat vastgehouden word door een hand dat aan de muur genageld is.

Als jullie binnenkomen zien jullie 1tallen goblin ogen naar jullie keren en dan weer verder drinken. Er hangt veel rook en het stikt er verschrikkelijk. Sommige goblins zijn gekleed in vodden andere dragen uitrustingen en wapens. Als jullie aan iemand vragen waar Failin te vinden is wijzen ze jullie de weg naar een hook waar een man alleen aan een tafel zit..

Als jullie dichter komen zien jullie een man met rost gekruld haar en blauwe ogen met wallen eronder. Zijn afgesleten gezicht contrasteerd zeer erg met zijn moeie kleding. Jullie denken dat deze man al redelijk oud moet zijn. Hij kijkt naar jullie als jullie dichter komen maar spreekt niet. Zelf spreekt hij bijna niet maar als jullie uitleggen dat jullie naar Rose Quarry willen gaan zegt hij snel:

Rose Quarry? Zeer ver weg, tegen de grenzen van de grijze mist. Mijn dorp. Ik kan jullie brengen, 60gp per persoon, 40 op voorrand en jullie brengen jullie eigen voorraden mee.

Als alles afgesproken is word het oppeens donker. En al het bloed in het gezicht van Failin trekt weg.

Een reusachtige bugbear staat in het licht. Zijn gezicht ziet er een mengeling van een beer en een vleermuis uit. en staat vol met kleine littekens en de helfd van zijn rechter oor is er af. Zijn hele lichaam is bedekt met een zwarte breast plate waar er veel deuken in zitten en waar pinnen op staan. In allebei zijn handen draagd hij schilden met pinnen erop. Een andere bugbear staat achter hem. Deze heeft 2 grote littekens die vanuit zijn mondhoeken vertrekken en dicht genaaid zijn. Het haar in zijn gezicht is voor de helfd verbrand waardoor hij er zeer raar uitziet deze draagt een zwarte breastplate. Met beide handen heeft hij een zeis vast die met doodskoppen versierd is.

Spot Dc: 10 om te zien dat er nog een paar andere bugbears met zwarte uitrustingen in de herberg staan.

LEIDER MORGRAATH VAN DE KALKOR CLAN EIST EEN SCHADE VERGOEDING. schreeuwd de grote bugbear met zijn twee schilden.

De oppeens is het doodstil in de herberg, met daarna het geluid van metaal dat word opgeraapt of uit de schede word getrokken. De hele herberg vol met goblins zet zich recht.

Geen goed idee om deze naam in een Ghaal’dar herberg te noemen…

Let the party begin… 3 tribes: Ghaal’dar clans of the lowlands volgelingen van Haruuc, the Dhakaani clans who rule the mountain depts (deze hebben zwaarden ingebrand in hun voorarmen) and the highlandclans of the Marguul (vb: kalkor: bugbears: leider Mograath: veel scars in het gezicht)

Tijdens het gevecht vraagd Failin aan jullie om hem te redden en dan zal hij jullie gratis brengen.

Als jullie levend buiten geraken loopt Failin snel naar de Bloody Market slaat daar een paar steegjes in en komt uiteindelijk aan bij een ruinie van een oud huis. waar er in het midden een grote rare rotsblok ligt. Failin rolt zijn mouw op en zijn dragonmark word zichtbaar (house orien Dc:15 nobility) (Dc15 arcana: least dragonmark of passage). Hij raakt de steen aan en zegt een woord dat jullie niet verstaan (travel:draconic). De steen begint te schudden en er komt een raar ding tevoorschijn. Een machine die eruit ziet als een kleine ships kajuit met een plat dak van 9m lang en 4,5m breed, voor de opening vanvoor staat er een ijzeren tralis, vanachter is er een open ruimte. Jullie zien twee hendels aan het besturringsspaneel. “Mijn land wagen, werkt met een earth elemental. Kommaan ga binnen, we hebben niet veel tijd en het is een lange weg.

Knowledge history Dc.15. Je weet dat deze earth sleds tijdens de Last War werden gebruikt om troepen die op moeilijk berijkbare plaatsen zaten te bevoorraden.

De land wagen begint met bulderend geluid te bewegen, de wielen glijden voor de helfd in de grond en de land wagen gaat vooruit. Zo te zien kan elke hindernis zonder veel moeite genomen worden. Jullie zweven precies over de grond. De land wagen zijn wielen vermengen zich met alle objecten onder hun. Het gaat niet echt snel, maar sneller dan tevoet (10km /uur)

Failin kan hun dit zeggen over Rose Quarry: Het dorpje Rose Quarry behoorde tot Cyre voor de oorlog. Nu ligt het in het rijk van de goblins. Het dorpje werd gesticht toen er een ader van rood marmer werd ontdekt op die plaats. Overal waar er Cannith architectuur te vinden is is er ook rode marmer, in Sharn, Flamekeep, Korth zelf Rhukaan draal, waarschijnlijk komen zelf de helfd van die rode stenen uit Rose Quarry.

3 dagen later en zonder problemen komen jullie aan in Rose Quarry

De zon gaat naar beneden in het land van Darguun wanneer de land wagen aankomt bij Rose Quarry. De muur van grijze mist is vanaf hier te zien. Failin beweegt zich nogal nerveus en er is een droevige blik op zijn gezicht te zien. Jullie rijden op een kleine heuvel top en failin vraagt of jullie gezelschap verwachte. Jullie zien dat deze steengroeve strekt zich zeer ver uit en op het bovenliggende plateau staat het dorpje met aan de Oost kant grote bergen. Of wat er van overschiet, alles wat van hout was is verbrand waardoor er alleen nog maar half afgebrokkelde stenen gebouwen rechtstaan. Olhoewel het warm is buiten is de hele stad bedekt met een laag ijs waarop de opkomende maan weerspiegeld. Jullie zien ook dat in het zuiden van de steengroeve een groot vuur in een put brand en rond het vuur staan 4 tenten en bewegende figuuren zijn te zien.

Listen Dc:12: je hoord een schrapend rinkelend geluid uit het noorden van het dorpje komen. Alsof er met pickhoiwelen op steen en ijs word geslaan.

Failin zegt dat hij daar een dag zal wachten op de helden, maar dat hij na een dag terug gaan naar Rhukaan Draal.

R1. Emerald Claw Camp Het kamp staat op een recht stuk grond, de gedeeltelijk ingevallen muren geven een beetje bescherming. 9soldaten staan in het kamp tussen de 4 tenten die opgezet zijn rond het vuur (Bright light 30ft), Een necromancer een cleric en 4skeletten zijn er ook nog. Listen Dc 16: je hoort iemand die aan het bidden is DC 15 Religion: Rite of the blood of vol. Knowledeg religion Dc 15: The blood of vol: Deze cultus trekt mensen aan geintereseerd in de dood en de ondode. Deze mensen aanbidden een Lich die haar Vol noem, Koningin van de doden. Vol en haar volgelingen zien de ondooden als een pad naar het goddelijke. Door middel van bloed proberen ze te achterhalen wat de dood is.

Order Of the emerald claw. (Dc.15 History): Ooit was the order of the emerald claw een groep van Ridders die de koning van Karrnath plechtig zweerden. Maar door verraad werden ze weg gejaagd, en er word gezegd dat ze Karrnath willen overnemen door middel van terroristische aanslagen. Als een van de helden onopgemerkt tot aan het kamp kan komen:

Van hieruit zie je het kamp goed, Zes mensen staan rond het vuur en vier skeleten met zijsen staan bij de tenten. De mensen dragen een chainmail met een groene klauw erop (order of the emerald claw). In het noord westen staat er een man met een baard en een chainmail gebukt met een dolk in zaijn hand en zingt of bid. R2. Molten Glass Ruins Als jullie dichter komen bij de stad zien jullie dat alleen de stenen muren nog overeind staan, alles van hout buiten een paar afgeblekerde bomen is blijkbaar verbrand. Wat vanop een afstand ijs leek blijkt gesmoten en verhard glas te zijn dat helemaal versprijd is over het dorp soms in rare vormen verhard. Het maanlicht shijnt helder op het glas.. Dc 10 listen: de helden horen geschraap op het glas. Listen Dc 18: Iets dat op regelmatige basis op het glas staat en het komt van R4.

Als de helden bij vakjes waar R2 staat komen: Het helle dorp is bedekt met het gesmolten glas, jullie zien hoe dichter naar het centrum van het dorp, dat de gebouwen intacter zijn. Onder het gesmolten glas zien jullie dode dwergen die het precies uitschreeuwen van schrik en pijn bij sommige is het vel verschroeid van de hitte. Ook zien jullie overal gebroken glas, alsof iemand aan het graven was naar iets.

Dc.10 balance smijten als de helden aan het vechten zijn op het glas. Fail:fall prone.

R2: Jullie horen geschraap van glas dat tegen glas wrijft en 2 afschuwelijke wezens, dwergen waarvan het vlees verschrooid is en de oogballen verwijderd zijn, compleet bedekt met een glas laag, kijken jullie aan met holle ogen en vallen dan aan.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.