The Dragon Below

Session IV: Into the Mournland

Brother Garrow reveals himself

Rose Quary

R3 Cannith Refinery Een van de minder zwaar beschadigde huizen in het dorp. Dit is een grote stenen constuctie, gemaakt uit rode marmer. Boven de deur hangt het symbool van huis Cannith een gorgon en een aanbeeld. Buiten de buitenmuren blijft er bijna niets meer over van het gebouw, het dak, de deur en de andere verdiepingen zijn verwoest door het vuur. En vanuit het deurgat komt er licht.

Als jullie binnen gaan zien jullie een kamer van 15 m breed en muren van 9m hoog bedekt in glas. De grond daarintegen is niet meer bedekt met glas, de grootste stuken zijn hier verwijderd. Doordat het glas verwijderd is van de grond zien jullie rood marmer dat versierd is met een prachtig ontwerp. doen.

In de kamer staan enkele reusachtige grote blokken uit rode steen, dit was waarschijnlijk de plaats waar het marmer werd bewerkt om te verschepen. In de kamer staan drie openhaarden in een verschillende kleur, rood voor het noorden, witte steen voor het zuiden en zwarte steen voor het westen. Naast de openhaard in het noorden staan een draak en een leeuw in het rood,marmer, in het zuiden een wolf en een valk in wit marmer en in het westen een gepanserde soldaat en een griffoen.. Op de vloer staat een gedetailleerde kaart van Khorvair met Aundair, Cyre, Karrnath, Thrane en Breland op. Er staan ook steden ,grote mijnen en belangrijke plaatsen op de kaart.

Als de helden de standbeelden onderzoeken vinden ze vanachter op de hoofden deze zinnetjes (Dc.20search) Rode Draak:”whitehearth, witte zegel, NE 9” Rode Leeuw: “Tallis, zwarte zegel, E 4” Witte wolf:”Cabblen Hall, rode zegel, SW 15” Witte valk:”Blackhearth, zwarte zegel, SE 12” Zwarte Soldaat:”Kronu Hall, witte zegel, N 6” Zwarte griffoen:”Redhearth, rode zegel, SE 7

Bij de openhaard aan de west kant staat een zegel van het huis cannith in het zwart op de grond voor de open haard(dit is bij de andere ook zo maar daar moet er puin opgeruimd worden).

Al deze plaatsen die op de achterkant van de hoofden staan zijn van verborgen huis Cannith onderzoeks plaatsen. Alleen whitehearth is belangrijk voor de helden. Om dit te berijken moeten ze vanuit de witte haard negen stappen naar het Noord oosten doen. Als ze het stof op die plaats weg doen zien ze dat ze uitkomen in de bergen in zuid-west Cyre, er staat daar een tekentje van een schop en pikhouweel (mijn) Dit is zo een 22km achter de grijze mist die Cyre omringt.

Wanneer de helden gevonden hebben waar Whitehearth is stapt er vanuit de schaduw een grote figuur gekleed in een prachtig ingelegde zwarte mantel van zijde. Naast hem staan er nog enkele andere mensen en dwergen. Deze figuur heeft een witte huid, geen haar en puntige oren. Vanuit een van de rood gloeiende ogen naar zijn oor is er een groot litteken. Hij lacht: “And what do we have here?” Sist hij met een strakke blik. Hierna vallen ze jullie aan

Brother Garrow

R4 The ruined church

In het kerkof achter de kerk zien julle 2 glasdwarfs die het glas aan het weghakken zijn boven een graf, 4 andere graven zijn al opengebroken en de resten van de doden liggen er naast.. Garrow zit verschuild onder de boom bedekt met een glaslaag (Dc.18 spot om hem te zien als ze hem nog niet eerder tegengekomen zijn) De glasdwarfs zijn niet opgedragen de helden aan te vallen dus doen ze gewoon verder, als de helden aanvallen laten ze hun gereedschap vallen en verdedigen ze zich.

Terug bij Failin zullen ze hem moeten overtuigen om hun naar whitehearth te brengen. Met meer geld of een Dc.20 diplomacy

Jullie zijn veilig weg geraakt uit Rose Quarry, de reis naar Whitehearth zal ongeveer 4uur duren, maar jullie zijn eigenlijk niet zo zeker naar wat jullie op zoek zijn en naar waar jullie gaan: Dc.10 history: Cyre/Mournlands, Dc.15:bardic knowledge Whitehearth:

Cyran vroeger bekend als het land van de magische dromen was een natie waar schoonheid en magie heerste, maar tijdens de Last war werd het volledig geplunderd en bestolen, en alsof dat al niet erg genoeg was eindigde de pracht en praal van Cyre met The day of The mourning. Het enige wat hierover bekend is, is dat er die dag iets gebeurde in the city of making wat zich nu in het centrum van het Glass plateau bevond en dat zich verder uitbereide en zo de hele natie vernietigde. Nu is Cyre the mournland, een gemuteerd land omringd door de dead grey mist. Niemand weet wat er die dag gebeurd is en velen zijn op zoek naar antwoorden. Het land van Cyre is nu gemuteerd, planten zijn giftig geworden, beesten zijn moordlustig, het water straalt een ongezond licht uit. Het land is vervormd, en spreuken die genezen werken niet meer

Whitehearth was een plaats waar House Cannith tijdens de Last War magische wapens creeerde om te verkopen aan de andere naties. Magische wapens die te krachtig waren om dicht bij veel mensen te gebruiken werden daar getest. Niemand weet of Whitehearth verandwoordelijk was voor de Day of The mourning, maar Whitehearth is allesinds veranderd na dat dit gebeurde. Er word gezegd dat er recente expedities gezonden zijn naar whitehearth en geen daarvan zijn veilig terug gekeerd.

The Mournland The dead grey mist Op jullie hele reis naar de Mournland zien jullie de dode grijze mist, naarmate jullie dichter komen zien jullie een grijze kolkende massa die er gelijkertijd ook zeer stevig uit ziet. Eenmaal jullie in de grijze massa terechtgekomen zijjn lijkt het wel alsof jullie op een andere planeet zijn, al het licht word gedemt en geluid word hol en doods alsof jullie in een andere tijd zijn. Hoe dieper jullie gaan hoe meer jullie zich geisoleerd en slecht voelen. Uiteindelijk rijden jullie uit de mist en voor jullie opent zich een verlaten en kaal landschap. Overal zitten er barsten in de grond en er zijn bijna geen planten. Alles lijkt hier grijs alsof er mist in jullie ogen zit en soms zien jullie dezelfde gesmolten glazen substantie uit barsten komen, net zoals in Rose Quarry. Jullie reizen verder in in de verte zien jullie kolkende massa’s van zwarte rook waar electriciteit uit schiet, gelukkig moeten jullie niet die kant uit. Het is hier precies een wonde die nooit geneest en naarmate jullie vorderen zien jullie een reusachtig slagveld dichterbij komen, de landcart beweegt zich tussen iets wat een open begraafplaats lijkt, overal liggen lijken die er nog liggen zoals 4jaar geleden tijdens de Day of the Mourning, alsof de tijd hier stil staat. Alleen hangt de dood hier niet in de lucht, wat dit nog angstvalliger maakt. Jullie zien soldaten met open wondes en afgehakte ledenmaten nog vers naast de landcart liggen. De landcart komt tercht op iets wat ooit een weg geweest moet zijn vol met lijken.

Iets verder op de weg zien jullie dode paarden, halflings en valenar elfen liggen, en naast de weg op een grote hoop liggen er nog meer. (Spot Dc.19) het lijkt wel alsof deze hoop van lijken zes crabachtige poten heeft.. En voor je goed weet wat er gebeurd vliegt de hoop omhoog, lijken vliegen in het rond en voor jullie staat een reusachtige crab bedekt met lijken. Zijn meerdere flubberige ogen kijken jullie aan en haken vliegen uit zijn mond waar bubeltjes uitkomen.

(insert epic song)

Op de rug van de crab zien jullie allerhande dingen liggen een prachtig zwaart fonkelt hier in dit gedempte licht. -Talean Kara:+1 valenar double scimitar: CG;int 10 wis:12, Cha 12, emphaty, 30ft vision and hearing EGo score:5. Lesser power: Bless 3x/Day, additional +1 enchantment bonus when on horseback. Personality: De naam Talean Kara staat erin gegraveerd, het wapen is intelligent, het heeft de gedachte van een paard en kan pure emoties doorgeven aan de drager: geluk, schrik, kwaadheid, verdachtheid. Allebei de Scimitar zijn kanten zijn gegraveerd, aan de ene kant staat het hoofd van een paard en aan de andere kant een staart het handvat bestaat uit zwart leer met zilveren draad en is een beetje in de vorm van een paardenlichaam. Wanneer het wapen word gebruikt in een gevecht beginnen de symbolen van het hoofd en de staart te gloeien in een zilveren licht.(4925gp)

Dit zwaard vinden jullie op een elf die een half plate armor draagt. Voor zijn mond heeft hij een doekje en in zijn voorhoofd zit een steentje (tim weet dat dit een Zaelshin Tu is, een relikwie die verwijst naar de voorvader van de elf. Hieruit kan Tim afleiden dat deze man een Revnant Blade is, een van de doodelijkste krijgers die Valenar heeft. Deze krijgers gebruiken de krachten van hun voorvaderen om hun te helpen in de strijd, ze zijn meesters van de double scimitar. (new prestige class)

Het duurd 2uur om al dit gerief te verzamelen

Jullie zetten de reis door door dit vreemde magische land en reizen verder op de weg in de richting van de plaats waar jullie denken dat whitehearth zich bevind. Een lage berg komt dichter naarmate jullie vorderen en uiteindelijk komen jullie aan bij een plaats dat op een verlaten mijnschacht trekt. die gegraven is in de lage berg. Boven de mijnschacht staat het teken van het huis Cannith.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.