The Dragon Below

Session V: Whitehearth

What secrets lie beneath the molten earth

whitehearth

Wanneer jullie dichter komen zien jullie een donkere holte. jullie trekken verder de donkere holte in van iets dat Whitehearth zou moeten zijn. Als jullie verder gaan komen jullie in een grot die helemaal donker is. Als jullie verder gaan in de grot zien jullie verschillende ijzeren deuren gemaakt admantine. In een blauwe cirkel in het midden van de deur zit er een opening in de vorm van een ruitje.

Alle deuren gemarkeerd met a op de kaart hebben een val: 3d6 dam shoking grasp. Als ze de deur b openen komen zien ze iets verder in de gang een metalen buis in de grond zitten met een ladder. Deze ladder gaat 10m naar beneden.

W2 Rotator Room One Jullie komen terecht in een 8hoekige kamer, deze is gemaakt uit metaal en ongeveer 2m hoog. In het midden van de kamer staat er een 8 hoekige sokkel met verschillende openingen in 4blauwe langs de zijkant, 1 blauwe van boven,en nog 2groene en 2 bruine langs de zijkant. Als ze de blauwe sleutel in een van de 4 andere gaatjes steken en aan de sleutel draaien begint de kamer te rommelen en te draaien jullie moeten zich stevig vastzetten aan de grond anders vallen jullie omver (Dc5 balance).

W3 Laundry Er komt een opening in de 8hoekige kamer, en jullie zien een gang met aan het einde een deur. Als jullie de deur open doen, zien jullie kasten vol met gewone witte kleren, witte handdoeken, bedovertrekken en dekens. Er ligt geen stof in de kamer en het ruikt er naar vers gewassen kleding. In in de linker hoek zien jullie een basin waaruit er een witte doek komt, die opgevouwen word en aan een droogrek gehangen word.

De basin heeft een permanente prestidigitation en unseen servant spreuk op zich, die alles wat er ingelegd word schoon maakt

W4 Researcher wing Dit kan ook geopend worden met de blauwe keycharm. Het leid naar een plaats waar onderzoekers konden uitrusten en relaxen. Dc.15 Listen om het geluid van sidderend vuur te horen uit de kamer aan het einde van de gang. Het is er pikke donker.

De deur gaat open en jullie ruiken verbrand hout en verbrand vlees. Er ligt overal roet en de metalen deur aan het einde van de gang is gesmolten.

Dc 15 spot om te zien dat er vanuit W5licht komt alsof er een vuur brand. Dc.18 spot om te zien dat er ook versmeulde mensenbotten tussen de as ligt. Als de helden stil zijn kunnen ze tot aan het einde van de gang geraken, als ze niet stil zijn verschijnt er een vuurbal in de opening van de deur die op hun af komt gerold.

W5 Burnt out Barracks Deze hele kamer is bedekt met as en verbrande en halve mensen lijken, alles in de kamer, wat ooit bedden en kastjes waren zijn tot as veranderd.

Een Bal van wit vuur en rood/Oranje likkende vlammen komt op jullie af. Living Flaming sphere

W6 Bath In deze kamer zien jullie een groot vierkant zwembad, dat nog verder gaat naar een kamer daarachter. de hele kamer bestaat uit wit marmer, tegen de muur ligt een vrouw in een wit kleed, aan haar riem hangt er een groote buidel (4gp+ brown keycharm). Ze draagt een ring met het teken van huis Cannith erop. Ze licht daar roerloos alsof ze nog maar net dood is, maar zonder enige wonde.

W7 Emergency stores Deze kamer kunnen ze berijken door de brown keycharm te gebruiken. Als de deur open gaat zien jullie aan het einde van de gang een ijzeren deur (gesloten) Dc.25 open lock. Als de helden binnen gaan zien ze een kamer met rekken waar gewoon alledaags gerief, kleren slaapzakken en touwen liggen. Er staat ook een grote kist in de kamer 3 potions of cure moderate wounds en 3 potions van lesser restoration een zak met precies stenen erin (Blasting pellets: moet in vakje gelegd worden en wanneer iemand erop gaat staan (Dc.15 ref) ontstaat er een chain reaction die 1d6 sonic damage doet) en een rod of metal en miniral detection.

W8 Support wing Dit is berijkbaar men de blauwe keycharm. Listen Dc.15 jullie horen water dat spatcht en gegrom. Als de pc’s teveel geluid maken verschijnt Rosa in de deuropening.

Een gang van gewone grijze steen ligt voor jullie. Door de schemerende everbright laterns kunnen jullie een bloedspoor op de gang zien, alsof iemand weg gesleept is om de hoek van de eerste kamer links. Aan het einde van de gang is er een open zwart gat en aan het einde rechts een gesloten ijzeren deur.

W9 Support barracks Deze kamer diene als barak voor de bedienden er staan 10 bedden in de kamer met elk een kist ervoor. Dit is de den van de wolven.

Rose een awakend dire wolf houd hier de wacht. Als de Pc’s dichter komen en zij hoort hun dan begroet ze hun met common. Als de Pc’s berijd zijn te praten, praat ze met hun.

Ze verteld dat ze voor 4 jaar geleden niet veel meer weet, dan is ze ontwwakt. Alle mensen die ooit om haar gegeven hebben waren dood. Ze heeft ontdekt hoe ze de keycharms kon gebruiken en de rotator room kan laaten draaien, zo kon ze aan vers water en vlees geraken. Ze eten de dode mensen die hier liggen, maar alles wat ze op eten groeid gewoon terug. Rosa wilt over de wereld buiten horen en ze verteld de helden voor die informatie dat er een levende vuurbal in het noord oosten zit en stenen wolven in het zuiden (ze weet niet hoeveel. Ze zegt dat er nog andere wolven zitten in dat gedeelte en dat ze die wilt bevrijden, maar dit niet kan. Als ze die wolven bevrijden zal ze hun de groene keycharm geven en haar pearl of power (lvl2)

In de chests in de kamer zijn er nog masterwork artisants tools, kleren en 40gp te vinden.

W10 Bath Zelfde als andere kamer (W6) Alleen liggen er 2 wolven op de grond. Ze beginnen te huilen en te blaffen als de helden binnen komen en alarmeren Rosa.

W11 Captain of the guard Deze kamer kan open gedaan worden met de brown keycharm. Jullie komen binnen in een kamer waar er een bed staat met een kist ervoor en een massieve houten kast staat (hardness 10, 40hp, break Dc 26, Open Lock Dc25) in een wapen rek staat er een mw greatsword, mw longsword, mw shortsword, mw shield het het huis cannith teken op, en een mw blauwe chainshirt.

Als ze de kast open krijgen zien ze gewone kleren en botten (raar dat er zo een goed slot op zit) Dc.15 search om een losse plank te vinden in de kast waar een kistje zit met 50 pp, two vials of oil of magic weapon en een redkeycharm en een magische ring van Animal friendship)

W12 Office Deze plaats kan berijkt worden met een bleu keysharm, dit is precies een studeer ruimte, er staan boeken in de kasten en er staan 2 bureaus et schuiven. In de schuiven zitten papieren over hoeveel voedsel en components dat er aan gekocht zijn. En wie wat heeft besteld. Maar ook scrolls Dc. 15 search: Er ligt ook een dode vrouw op een scroll van resist energy. Ze draagd ook een ring van het huis Cannith en in haar oog zit een monocule met rare inkervingen erop: Artificers monocule. Als jullie de documenten goed onderzoeken vinden jullie nieuwe artificer spells en feats (players guide to eberron en magic of eberron.

W13 Dinning Hall Deze kamer kan berijkt worden met de brown keycharm en leid naar de eetkamer. Hier is er normaal licht. Er staan twee grote tafels waar 10 mensen rond zitten, 7mannen en 3 vrouwen, allemaal liggen ze op hun bord met eten. De lijken zijn nog warm en het lijkt alsof ze slapen. De kamer verder is de keuken, met vers water en een wijn rek, de keuken is ingelegd met rare runes van mithraal, deze doen allemaal een prestigitation effect: opwarmen, verkouden, kruiden toevoegen.

Bij de mensen vinden jullie 9bleu keycharms, 2 brown keycharms 20sp en 10gp

W14 Rotator room two

Normaal licht.Deze kamer is ook een rotator kamer, maar met andere kleuren.

W15 Kennel wing

Deze kamer kan berijkt worden met de green keycharm. Het licht hier is dim, af en toe flikkert er nog eens een everbright lantaarn aan. Jullie horen het gegrom van wolven verder op de gang.

W16 Kennel

In deze kamer is er ook dim licht van everbright lantaarns die af en toe aanflikkeren. In het midden van de kamer is er een soort van zwembad gevuld met een grijze substantie die bubbeld, af en toe stringt er een belletje open en komt er een kleur uit. (Knowledge arcana Dc.15 of andere knowledge) Dit is Cyrite een magische substantie die opgeslorpt kan worden door andere metalen die die zo magische eigenschappen geeft, normaal gezien komt dit wel niet voor in vloeibare vorm, blijkbaar waren ze hier mee aan het experimenteren. (wapens=magisch en armors+1on all resistances, spells and spell like abilities). Aan de randen van de kamer zijn 11 kooien, 7 zijn er gevuld met 1 wolf. Vanzelf opvullende containers van water en eten hebben de wolven levend gehouden.

Als de helden de kamer binnen komen en de pool onderzocht hebben komen er 2vormen boven “water”.

Uit de pool komen twee wezens even groot als wolven, ze hebben ook de vorm van wolven, alleen zijn hun ledematen bedekt met zwarte ijzeren platen met lichtgevende aders. Als ze hun bek open doen zien jullie een rijen van vlijmscherpe tanden gemaakt van Obsidian.

In de hoek zien jullie een lichaam liggen van een man, hij draagt een orange keycharm bij hem.

W18 Rotator room three Deze kamer zier er hetzelfde uit als de andere, in het midden staat een pedestal waar een red keycharm in gestoken moet worden. Als dit niet gebeurd voor dat de oranje keycharm gebruikt word dan begint de kamer de draaien en de everbright laterns gaan uit, opeens kantelt de kamer en de opening wijst naar een put met water Dc.7balance om recht te blijven. Als ze vallen, belanden ze in een put met water 30ft beneden (3d6dam), de put is 20ft diep en ze moeten dc.5swim maken om niet de verdrinken.

W19 Room of Broken light

Hier geraken jullie door een orange keycharm te gebruiken. Na door een lange gang gewandeld te hebben die naar beneden gaat komen jullie in een kamer die verlicht word door een levende color spray spell. Deze spreuk valt aan als de helden de kamer willen oversteken. De kamer is bedekt met spiegels, en een helder licht word overal weerkaatst, als jullie in de kamer komen word alles stil (jullie zijn deafend)

Living color spray

W20 Scrying room Als de helden binnen komen zien ze wat ze zouden zien moesten ze kamer W22 binnen komen,

Als jullie de kamer open doen, strekt zich voor jullie ogen en grote kamer uit. Twee bewegende vlammen dansen door de kamer een groot de andere klein. In het centrum van de kamer is er een ruesachtige pool gevuld met bubbelend gesmolten glas. Vijf lange slangachtige koppen gemaakt uit ijzer en koper steken er uit, alsof het een ijzeren waterslang is. Tegen de zuidermuur, staat een kristalachtige, door het doorzichtbare materiaal zien jullie dat er verschillende objecten in zitten, waaronder de kristalvormige schema die jullie zoeken. Dan komen de krakende vuuren in beweging en hooren jullie het gesis van vuur.

het duurd een tijdje voor ze door hebben dat ze geen warmte voelen of vlammen ruiken.

Tijdens de illusie kunnen ze met een Dc.18spot de kist met de schema in zien en 2 vials met een vlam erop (Dc.15arcane vials of resist energy resist 10fire dam for 40min)

Als jullie de kamer doorzoeken zien jullie een red keycharm aan de muur hangen

W21 entryway Na door een lange gang gewandeld te hebben die naar beneden loopt, komen jullie aan een deur met een groote stieractige kop op die stoom uit zijn neus blaast, daarboven staat er een aambeeld met een hamer erop, het teken van het huis cannith jullie voelen de hitte van achter de deur komen als jullie dichter komen.

W22 machine chamber

Als jullie de kamer open doen, strekt zich voor jullie ogen en grote kamer uit. Intense hitte schemerd door de lucht. Twee bewegende vlammen dansen door de kamer een groot de andere klein. In het centrum van de kamer is er een ruesachtige pool gevuld met bubbelend gesmolten glas dat een intense hitte afgeeft. Vijf lange slangachtige koppen gemaakt uit ijzer en koper steken er uit, alsof het een ijzeren waterslang is. Tegen de zuidermuur, staat een kristalachtige kist, door het doorzichtbare materiaal zien jullie dat er verschillende objecten in zitten, waaronder de kristalvormige schema die jullie zoeken. Dan komen de krakende vuuren in beweging en hooren jullie het gesis van vuur.

De doorzichtige kist heeft een average slot Dc25 open locks, hardness 10 hp40 break Dc 26 bevat twee diamand vormige schemas (een vals een echt), 2potions of resist energy (10points of fire dam), 2 potions of cure modrate wounds, 1scroll of resist energy en her creation pattern, een grote schijf gevormd uit admantine en versierd met mithraal runes en symbolen.

Als de helden de fire elementals verslaan en terug keren naar buiten, rijden ze terug te paard of met de elemental powerd land cart en geraken ze zonder veel problemen terug in Darguun, Een paar uur na dat de helden in de stad zijn krijgen ze bericht dat ze Elaydren kunnen ontmoeten in de Clenchet Fist. Ze overhandigd jullie 2000gp (+500 als ze binnen de maand terug zijn) En ze zegt met een fonkeling in haar ogen dat als jullie haar veilig terug brengen jullie elk nog 500gp krijgen.

Als jullie vernoemen dat jullie de emerald claw soldiers zijn tegen gekomen zegt ze dat ze gehoord had dat zij op zoek zijn naar de 3de creatie patroon en dat ze die misschien zelf al gevonden zouden kunnen hebben.

De terug reis duurt 6dagen, jullie reizen eerst door de Ghaal rivier naar Kraken Bay, en daarna zo verder langs de kust. Na 5 dagen slecht weer komen jullie aan in de hilt. Het begin van de dagger river. Sharn met zijn reusachtige torens doemt voor jullie uit in de mistige ochtend. Ondertussen is het al wat aan het opklaren. Jullie horen het geschreeuw van mannen dichterbij komen. De half-elven zeelieden van op jullie schip beginnen commando’s terug te roepen. De touwen worden uitgesmeten en de boot word tegen de kade getrokken en vast gemaakt. Jullie stappen af en Elaydren gaat jullie voor. Jullie wandelen over een doolhof van houten constructies. Een booten dorp met vlotten, drijvende huisjes en veel zeelieden. Jullie zien goederen die omhoog en omlaag worden gelaten door magische liften, de lichtgevende kabels schijnen in de ochtend. Elaydren brengt jullie naar een platformpje waar een paar Skycoaches staan.

“Ik dank jullie voor alles wat jullie gedaan hebben. Ik zal dit verder onderzoeken en op zoek gaan naar de lokaties van de andere creatie patronen. Als ik meer weet laat ik jullie iets weten. Maar moesten jullie zelf iets ontdekken geef dan een brief af aan het kleine postkantoor in tavick’s market met Elaydren er op. Ik zal regelmatig kijken en een boezoek brengen aan jullie als dat nodig is na de brief gelezen te hebben. Neem deze skycoach naar jullie huis. Tevoet zijn jullie daar maar over enkele dagen en ze lacht. Huis Cannith is jullie dankbaar en ze overhandigd de rest van het geld en bedaalt de man die op de skycoack staaat om hun naar Tavicl’s market te brengen. Tot ziens” zelf gaat ze naar een andere skycoach en verdwijnt tussen de torens.

Jullie skycoach stijgt op en vliegt omhoog tegen de wand van de klippen, jullie zien allemaal woningen tegen de rotswand gebouwd. Uiteindelijk komen jullie aan bij de torens en de skycoach vliegt er doorheen, het lijkt wel een heel verkeer hier in de lucht, jullie overal vliegen er kleine schipjes rond. Uiteindelijk zet de skycoach jullie af, niet ver van de achterkant van jullie huis waar er een landings platformpje is. Jullie dalen af met de trap die rond een toren zwengelt en gaan over het brugje naar de achterkant van jullie huis waar de letters BA…H P..CE zichtbaar zijn (bath place).

Wat niet normaal is, maar wat jullie wel zien is dat er een groene meten op jullie achterste deur hangen. En een papier waarop staat. “May the owner of this house report as fast as quickly to the watch at travick’s market” De deur was kapot maar is nu verzegeld, met een slot (Dc.25)als jullie dit openkrijgen komen jullie in de badkamer waar het pikke donker is.

Opeens denken jullie er weer aan hoe jullie het huis achtergelaten hadden. Jullie werden aangevallen, door ninja’s en hun lijken hadden jullie ergens versleept naar de kelder. Als jullie binnen zijn en het licht aan doen zien jullie de opgedroogde ploedstrepen die naar de binnenkoer leiden. In het zwembad ligt er ook veel opgedroogd bloed op een plaats.. Als jullie verder gaan naar de koer zien jullie dat de organische fontijn van zwart marmer, met de zilveren draak erop hangt vol met kettingen. Als jullie dichter gaan kijken zien jullie dat er nog restjes verdroogd bloed op de fontijn en de kettingen zitten. Op de plaats waar jullie de andere ninja die in het raam zat gedood hadden en waar hij op de grond gevallen was staan er ook aanwijzingen die ernaar leiden dat de watch overal onderzocht heeft. Jullie denken dat het misschien wel een goed idee zou zijn om naar de watch te gaan. Als jullie langs de voordeur gaan is deze verzegeld met een soort van lint, maar als jullie de sleutel hebben gemakkelijk te verbreken. Op jullie voordeur hangt hetzelfde briefje als op de achterdeur. Op de markt zijn de marktkramers hun kraampjes aan het opzetten en enkele kijken raar op als jullie de verzegelde deur uitkomen. Maar niemand durft blijkbaar iets te zeggen. Jullie begeven zich naar de toren van de watch op de markt. Jullie komen aan een grote grijze toren waar Sharn Watch op een bordje staat. De deuren en ramen zijn verstevigd met ijzeren tralis. Maar jullie kunnen gewoon binnen. Achter een bureau zit een jonge man niet veel ouder dan 20jaar achter een bureau. Als jullie zeggen dat jullie de eigenaars van het huis zijn, slikt hij even en vraagt jullie wapens hier af te leggen.

Hij leid jullie door wat gangetjes en af en toen zien jullie mensen van de wacht in donkergroene outfit. Jullie komen aan een deur waar hij op klopt en een ruwe stem roept “Come inn” achter een bureau zit een sterk gebouwde en kale dwerg met een bruine in vlechten gewoven baard, in een donker groene lederen uitrusting.“Olladra’s bloody nose!” Its you again (kijkt naar catboy en umbragen) “What they do this time?” de jonge guard zegt dat ze de eigenaars zijn van the great bazar.

“I’m Sergant Dolom and i would like you to explain what happend in your house, three dead people in one house explain yourselfs!” Als de helden hun verhaal vertellen, en eerlijk zijn en niet weten wie de derde dode man is vertelt sgt dolom Dat de moeder van een zekere Yelfis Undren bezorgd was toen haar zoon op een dag niet thuis kwam. Dit was ongeveer 2 weeken geleden, na 1week was hij nog niet terug en hebben we een onderzoek ingesteld, we wisten dat hij bij jullie werkten, maar er was niemand thuis. Met een huiszoekingsbevel besloten we het huis te doorzoeken en in het midden van jullie koer vonden we iets verschrikkelijk. Yelfis, de jongen met het lange blonde haar was vastgeketend aan jullie fontijn, zijn ogen waren uitgepikt door vogels en de helfd van zijn lichaam was opgegeten. In de zijn buik stond ingekrast: “PAY” een aan de wonde in zijn hoofd was duidelijk dat hij neergeslaan was en aan de wondes aan zijn armen en benen was duidelijk dat hij nog proberen ontsnappen heeft aan de kettingen. Er zat een prop in zijn mond zodat hij niet kon roepen. De”ze jongen zal zeker enkele dagen geworsteld hebben voor hij dood ging. AND YOU DONT BLOODY KNOW WHAT THATS ALL ABOUT!! Murder is a seriuos crime. SO EXPLAIN YOURSELFS!! De rest hangt af van wat de helden vertellen en hoe ze reageren. Als ze verkeerd reageren vliegen ze in de gevangenis en na 1dag worden ze vrijgelaten. Als ze goed reageren kunnen ze diezelfde dag nog naar huis.

Als ze s’avonds thuis zitten staat Castar aan de deur. Een gnome gekleed in mooie kleren met een zwarte mantel vraagt of hij mag binnen komen. Hij kan jullie wat informatie geven over de moord in hun huis. Hij heeft zwart kort haar en een zwarte sik. Hij ziet er redelijk jong uit.

Ik ben lid van de Boromar clan, een organizatie die zeer veel invloed en macht heeft. Ons familie lid zit in de council of sharn. Moest onze clan verdwijnen zou de hele onderwereld instorten en zou er anarchy heersen. Wij houden alles in hand en regelen alle praktijken die achter de schermen gebeuren. Op het eerste zicht lijkt dit misschien zeer kwaadaardig, maar dat is niet zo. Wij hebben een zwarkte markt maar wij zijn geen moordenaars. Behalve dan als we eerst aangevallen worden. Sinds twee jaar is er de Daask clan, een organizatie bestaande uit monster geimmigreerd vanuit Droaam. Ze zijn een zeer verplaatsbare organizatie die guerillia taktieken gebruiken om onze warenhuizen te vernielen en onze mensen te doden. Zonder enige reden. Wij hebben hun nooit iets verkeerd gedaan en de reden waarom ze dit dan ook doen is onbegrijpelijk. Zij houden hun vooral bezig met geweldadige overvallen, huurmoorden, en het binnen brengen van illegale drugs in Sharn, die zeer schadelijk is en waarvan de gevolgen niet te voorzien zijn. Maar wat heeft dit allemaal te maken met jullie?

Silver lens een arme warforged word door hen gebruikt zonder het zelf te weten. Toen hij hier eerst aankwam hebben ze van zijn ontwetenheid gebruik gemaakt en hem smerige jobs laten doen in de naam van de goden. Dit is informatie die wij verzameld hebben. Enkele weken geleden hebben wij van de Boromar Clan grote sommen geld van Daask in beslag genomen eigenlijk bijna per toeval toen we een vracht onderzochten, ik heb vernomen dat Silver Lens dit huis moet afbetalen aan hun. De reden dat ze dit gedaan hebben met je bediende was waarschijnlijk omdat je niet betaalde. Waarom je niet betaalde weet ik niet zeker, maar ik vermoed dat je gewoon niet in de beurt was, want je bent de laatste weken niet gezien door onze mensen. Wij hebben een gemeenschappelijke vijand zo te zien en kunnen elkaar misschien wel helpen. Silver Lens weet waarschijnlijk een van hun schuilplaatsen zijn. Moesten jullie daar naartoe kunnen gaan, en de man of vrouw uitschakelen die daar de touwtjes in handen heeft zou dit uitstekend zijn. In ruil daarvoor zullen wij mensen op wacht zetten en jullie informatie verschaffen, moesten jullie die nodig hebben. In de toekomst zou onze samenwerking nog van groot belang kunnen zijn.

Ik wil jullie wel waarschuwen, Daask is een ontzettend sterke organizatie waar minotaurs, gnolls, ogers en andere monsterlijke wezens bij horen. Hun leider een vrouwelijke ogre mage is niet te onderschatten. Buiten haar is er nog een vrouwelijke harpy van groot belang haar naam is Cazha. Maar ook een mannelijke medusa Harash, een donkerharige minotaur Torarg, en een mannelijke gnoll Keshta. Hun belangrijke status is te merken aan een rode ring die ze ergens opvallend dragen.

Ik raad jullie wel aan eerst nog te genieten van enkele dagen hier in Sharn eenmaal jullie deze contact persoon hebben uitgeschakeld en ze er achter zijn gekomen wie dat gedaan heeft zullen ze zeker maatregelen nemen. Ik zal een ontsnappingsroute voor jullie regelen. Over 2 dagen laat ik meer weten. Maar jullie moeten iets laten weten aan onze contactpersoon als de job gedaan is.

Onze contact persoon hier in tavick’s market is “Torandro the Great” iemand die op de markt met zijn kraampje van magische goederen staat, julie zullen hem zeker en vast al gezien hebben. Als jullie mij iets willen laten weten, zeg het aan hem. Ik zal hem verwittigen dat jullie boodschappen kunnen doorgeven.

Maar ik zal jullie verder alleen laten, ik kan jullie enkel verzekeren dat een samenwerking met de Boromar clan jullie zeker van pas kan komen en ik kan jullie ook verzekeren dat als jullie binnen de paar dagen geen 14000 goudstukken afgeven dat er enkele ogers aan de deur zullen staan. Moesten ze weten dat wij samen werken zullen ze minder snel iets durven proberen. Maar ik raad jullie zoiezo aan voorzichtig te zijn, ook zij hebben spionen en eenmaal ze weten dat jullie hier zijn zal er snel iemand aan de deur staan. En het is hier niet echt goed beveiligd. Ik raad jullie ook aan de lift in de kelder te vernietigen na jullie aanval op hun schuilplaats. Anders kan dat nog gevaarlijk worden. Ik hoop nog van jullie te horen… goedenacht.

Knowledge local Dc:15 om te weten wat hij zei over daask en boromar dat dit juist is.

The wounded Dragon

Silver lens weet waar de winkel ligt, maar dit is extreem gevaarlijk. Om daar naartoe te gaan. Als hij alles uitlegt komen ze te weten dat de plaats waar ze naartoe moeten de wounded dragon is, vlak naast een bar Shamukaar.

Dc 20 knowledge local Om te weten dat shamukaar een bar is waar daask bij elkaar komen en dat de wounded dragon in een steegje daarachter ligt. Maar ook dat de enigste beetje veilige plek in khyber’s gate Shamukaar is. What to do? Als de helden beslissen deze “opdracht” te aanvaarden kunnen ze best zo snel mogelijk naar de wounded dragon gaan. Best via de lift in de kelder.

Jullie gaan binnen in jullie kelder, ook hier zijn er nog enkele bloedsporen te zien, jullie kunnen niet allemaal tezamen in de lift, maar in twee keer lukt het. De lift daalt eerst recht naar beneden af en dan vrij schuin naar beneden. Het duurd redelijk lang tot hij stopt (ongeveer 20min) het enige wat jullie gezien hebben was steen. Als de lift stopt schuift er iets opzij en een intense hitte komt jullie tegemoet. Jullie zijn in khybers gate, de lift zit goed verstopt om de hoek aan het einde van een steeg. Jullie zijn nu ondergronds, khybers gate is de enige plaats in de cogs waar er huizen zijn, het is een stad onder een stad uitgegraven uit de stenen muren. De straten zijn ier relatief breed, maar het stinkt hier naar ongedierte en vuilnis, en de lucht hangt vol met rook.. Rond jullie zien jullie vooral goblins en andere mosterlijke rassen Jullie haasten jullie naar waar jullie moeten zijn, silver lens weet de weg. Na een 10tal minuten lopen door het doolhof van stratjes met huizen uitgekapt uit de rotsen zien jullie een groot bord tevoorschijn komen boven een groot huis uitgehakt in de rotsmuur. Het plakaat is in de vorm van een minotaur hoofd en er staat Shamukaar (betekend neutral rounds) op. Jullie zien kleine ramen waar ijzeren tralis voor staat en een grote brede houten deur. naastr deze “inn” is er een steegje van iets meer dan een meter breed. Dit is waar jullie moeten zijn. Vanuit de steeg komt het geluid van lachende hyena’s. Voor de deur waar jullie moeten zijn staan twee Gnols, rechtopstaande hyena achtige wezens.

Ja staat voor De wounded Dragon. Het logo van de winkel, een draak met een bloedend been hangt boven je hoofd. Aan de deur is er geen klink, vroeger geraakte je altijd binnen door op de deur te kloppen. Als je dat doet gaat na een tijdje het luikje open. En je ziet de donkere ogen van Cask. “Ah je hebt het bericht duidelijk gekregen, ik hoop voor jou dat je een goede uitleg hebt”

Als de deur opengaat kunnen de helden binnenstormenj jullie komen binnen in een donker hol, overal staan flesjes en drankjes, verschillende experimenten met alchemie worden hier blijkbaar uitgevoerd, in zetels tegen de muur liggen er hyena achtig wezen, een ervan heeft door zijn oor heeft een rode ring.

Tijdens het gevecht zijn er sommige flesjes omver gevallen en dingen zijn in brand gevlogen. Als jullie Cask vermoorden zien jullie als hij op de grond valt dat zijn gezicht veranderd naar een vlak grijs gezicht, het oor van de gnoll kunnen jullie ook afsnijden.

Rond jullie laaien de vlammen hoog op, in een rek dicht tegen de uitgang zien jullie nog potions (12) rool 1st table potions and oils en scrolls (1lvl0, 4lvl1, 2lvl2, 1lvl3, 1lvl4 roll table) liggen die kunnen jullie nog meegrabbelen voor alles in vlammen opgaat.

De helden kunnen best zo snel mogelijk terug keren en de lift vernietigen, dit gaat door de kabels door te snijden, de lift raast dan met zo een snelheid naar beneden dat hij beneden de snenen wand venietigd en een instorting veroorzaakt.

Eeloy the ashworm dragoon

Als Eeloy informatie vraagd aan Castar over een ashworm dragoon in sharn krijgt hij de volgende dag een brief toegestuurd: “Vissit the Clawfoot Inn at little plains around 2p.m tomorrow. Look for Jorasca Halpum”

Als Eeloy de volgende dag naar daar gaat via skycoach (anders weet hij de weg niet) zet deze hem af in little plains.

Op het eerste zicht lijkt het alsof de torens hier van binnen naar buiten zijn gemaakt, ipv grote open centrale plaatsen waar die omringd zijn door gebouwen die aan de buitenkant van de torens hangen. Lopen de straten hier in little plains rond de torens en in de torens bevinden zich kleine deurtjes die leiden naar de grotachtige binnenkant van de huisjes. Halflings lopen op de smalle randjes en veel rijden er op dinosaurussen. In de lucht vliegen gevleugelde reptielen met halflings erop.

Na een tijdje zoeken vind je Clawfoot, de deur is nogal klein en in het kleine interieur lijk je wel een reus. De inn is uitgehakt uit de toren, het lijkt wel alsof je in een grot zit, de tafels en bankjes bestaan ook allemaal uit steen net zoals de bar.

Als je naar Jorasca vraagt weist de kleine barman een beetje raar kijkend naar jou naar een tafeltje waar een vrouwelijke halfling aan zit. Dit is Jorasca Halpum, het is een vrouwelijke halfling met donker bruin haar op een staart, haar huid is een beetje gebruind en ze heeft een mooi smal gezicht. Ze draagt een lederen uitrusting en aan haar riem heeft ze twee dolken.

Als hij de informatie van Castar heeft gekregen is ze in begin vrij vriendelijk, zoniet is ze vrij vijandig. Ze vraagt hem uit waarom hij een ashworm dragoon wilt worden en als ze tevreden is zegt ze. “Ik vraag je alleen maar uit om zeker te weten dat de persoon aan wie ik mijn ashworm haar jongkie geef een goed persoon is” Dan zegt ze dat haar ashworm dit jaar nog gejongerd heeft en dat ze zeer gesteld is op haar jongkies en niet zomaar aan iedereen verkoopt.

Ze zegt dat hij moet meekomen en met de skycoach reizen jullie naar de skyways.

“De skycoach steigt op en begint in rondraaiende beweging naar boven te klimmen, boven je hoofd word een reusachtig vliegend eiland zichtbaar dat tussen de wolken verstopt zit. Jorasca zegt dat skyway de enige plaats is waar exotische rijdieren te koop zijn en dat dit dus ook de beste plaats is om je rijdier te laten verzorgen. Jullie vliegen verder naarboven en vliegen uiteindelijk uit tot boven het vliegend eiland in de lucht. Jullie beginnen langzaam te vertragen en af te dalen, en de skycoach zet jullie af aan een rijkelijk versierd gebouw.

Als je rond je kijkt lijkt dit wel een paradijs, overal liggen perfecte straten met perfect geplante boomjes ernaast. De huisen hieer zijn allemaal reusachtig en prachtig afgewerkt. Met voortuinen waar prachtige fontijnen uit opspringen. Bediendes lopen binnen en buiten uit deze prachtige villas en op de straten zie je veel rijkelijk gekleede mannen en vrouwen die op grifoenen rijden, in de lucht vliegen er vanalle exotische reusachtige dieren, met mensen gekleed in prachtige kledij. Ook lopen de straten vol met wachters gekleed in blinkende uitrusting. Jorasca zegt tegen jou dat het volk hier niet zo aangenaam is, maar dat de verzorging uitstekend is. Ze neemt je mee tussen de rijkelijk versierde straten en jullie komen uiteindelijk uit bij een groot gebouw, het heeft grote zuilen die leiden naar een grote houten poort die openstaan. Het dak bestaat uit glas en er schijnt helder licht door dat gereflecteerd word op alle exotische vogels dat daar rondvliegen. In dit groot gebouw zie je overal grote kooien waar prachtige paarden, grifoenen, pegassusen en groote aarenden in zitten. De kooien zijn zo groot dat de dieren vrij kunnen rondvliegen. Voor elk verschillend dier is er een aanpassing van decor gebeurd, met rotsen beekjes gras en andere dingen. Jullie zien hier veel mensen rondlopen die de dieren te eten geven en ze verzorgen.

Jorasca loopt naar een man met 1 oog en begroet hem als Born, het is een grote brede man in lederen uitrusting, hij heeft een breed gezicht en een kale kop, met een litteken dat door zijn rechter oog loopt, aan zijn riem hangt een zweep en een zwaard. Hij omhelsd de kleine halfling die geplet word. Ze bespreken een paar dingen met elkaar en ze zegt dat eeloy hier een ashworm wilt kopen. “Ha ha, ik waarschuw je de dieren zijn nog niet getrained, maar je ziet er wel een stevige knul uit misschien kun je het zelf wel” hij loopt met jullie door de kooien naar de grote poort vanachter die open staat. Hier vanachter in de tuin lopen er ook veel exotische dieren die blijkbaar beter getrained zijn en al klaar zijn om uit te laten. Vanop een afstand zie je al een grote vierkante ommuring hij lijd jullie daar naartoe, jullie lopen een trap op die tot ongeveer 4 meter boven de grond gaat en daar is er een deur. Hij doet de deur open en je ziet dat jullie uitkomen in een reusachtige zandbak, er is een terasje dat uitsteekt boven het zand en een ladder om naar beneden te gaan. In het zand zie je geen beweging. Jorasco daalt de trap af ze blaast op een fluitje en niet veel later komt er vanuit het zand een grote worm

“Now its Your turn” zegt ze, er zijn twee wilde nog vrij jonge ashworms die hier in het zand zitten, als je een ashworm dragoon wilt worden moet je er 1 vangen. Er is één met een licht paarse en een met een donker paarse huid. Eenmaal je een tijdje hebt kunnen rijden op de ashworm zal hij jouw zien als zijn baasje. Ashworms zijn beesten die normaal in groep leven en er is altijd 1 leider, jij moet gewoon die leider zijn en je ashworm volgt je wel. Born geef hem de haken maar. Uit een houten kast die op het verhoogje staat haalt Born 2 ijzeren haken “gebruik deze om achter de voorenste schubben van de ashworm te slaan, op deze plaats is hij heel gevoelig en hij zal rustigger worden, net zoals het  nekvel van een kat en hij lacht een keer naar jou.

Als eeloy het beest heeft kunnen temmen neemt Born hem tezamen met het dier mee naar de achterkant van de “zandbak, daar staat er een grote ijzeren kooi daar word het beest ingeplaatst om mee te nemen. Dat is dan 150 goudstukken voor dit prachtig exemplaar, zo goedkoop omldat je het zelf gevangen hebt.

Hij neemt je mee terug naar binnen in het grote huis, waar je Jorasca ziet aankomen vanuit de voordeur, deze ben ik voor jou gaan kopen, zorg ervoor dat je ashworm gewoon word aan het geluid zodat hij er op af komt als je hem nodig hebt. Rond je nek hangt ze een belletje.

Gambling De enige gambling place in sharn die Eeloy weet zijn en de enige plaats waar je om veel geld kunt wedden is Chance in Dragoneyes

-Dit district varieert van straat tot straat, sommige straten zijn luidruchtig, andere zijn vol van amuzement en nog andere zorgen ervoor dat al je wensen uitkomen voor de rijkste bezoekers.

Net zoals de changelings (die bijna alle bordelen beziten) veranderd dragoneye van uitzicht naar de wensen van het moment. Dragoneyes is een zware buurt vol met tavernes en gok plaatsen. Maar het westen van het district is meer gericht op de rijkere klanten met handelaars en het genot dat daar verkregen kan worden is veel gespecializeerder. Dragoneyes heeft herbergen, tavernes en restauranten die gericht zijn op reizigers die door Sharn trekken. Maar er is geen enkele reden dat de reiziger alleen zou slapen. De straten staan vol met mensen van alle grotes en rassen die je maar al te graag gezelschap willen houden. De slimste mensen negeren deze, want dit zijn meestal dieven op zoek naar iemand om te bestelen. Het is beter om gewoon naar een bordeel te gaan

Chance Dragoneye heeft enkele ruwe gok tenten maar Chance is de meest gesofisticeerde casino. Buiten de gewone casino spelen, de kans spelen en de races door de stad kan er ook op gelijk wat gegokt worden. Chance staat erom bekent om bijna elke weddenschap te kunnen regelen.

Chance maakt de kansen, neemt de weddenschappen aan en regeld alles zodat de weddenschap door kan gaan. De Casino word geleid door Chance (CN doppelganger adept 12/rouge 2). Bijna niets is bekent over Chance; de doppelganger ziet er elke avond anders uit. De enige manier waarop je hem kunt herkennen is aan de amulet rond zijn nek.

Jullie komen binnen in een plek waar overal volk loopt van alle rassen en soorten, rijke mannen met vrouwen rond hun nek. Overal schijnt er magisch licht in alle kleuren en overal hangt er rook van mannen met dikke sigaren en pijpen in hun mond. Overal zijn er gokspelen, een chaos van ongeordend gokken. Jullie banen zich een weg door het volk naar de lokketen waar je geld kunt wisselen in chance coins en war de grote weddenschappen van vandaag te bekijken zijn. Achter de lokketten zitten er 1 dwarf en 1 gnome.

*Who will accept the bet for a battle with Groum the slasher, the first one one the ground and unable to move is the loser? *place your own bets and we’ll figger out the odds

Izimashu-Groum Orc

Voor jou staat er een grote orc met een groengrijze huid, zijn hele lichaam is bedekt met een oosterse fullplate en aan zijn riem hangt er een katana en wakizachi. Op zijn hoofd staat er een dot haar, zijn gemene ogen doorboren je lichaam.

Gambling thingy’s

Blackjack Passe-dix Threes Pig

Velvet’s Deze luxe herberg is erin gespecializeerd om fantasien te vervullen. Metgezellen van elle rassen kunnen hier gevonden worden (alhoewel meestal doppelgangers en changelings zijn), een bezoeker kan van elk gezelschap dat hij wenst genieten. Een portret word meestal gevraagd, maar Velvet (CN femele doppelganger illusionist 5) kan gedachten uit iemand zijn hoofd halen, om zo de gewenste persoon te creeren. De kamers kunnen van uitzicht veranderd worden naar gelang de wensen van de bezoeker. Maar het kan ook dat de bezoeker geen genot wentst, maar een gewone bruilaft of een avond tezamen eten met de familie. Alhoewel het allemaal maar fantasie is. Het is er zeer duur, maar Velvet’s brengt wel elke fantasie die je maar hebt tot leven.

Warforged birthday Hangt af van hoeveel dagen ze al terug zijn, maar op een van de dagen dat de helden terug komen en op de verjaardag van silver lens staat er een halfling courier aan de deur met een pakje voor silver lens.

In het pakje zit een houten kistje dat rijkelelijk versierd is met zilver. In het kistje zit een briefje en een wand en een wand sheath.

Good job and happy ceation day, Father M

Wand sheath, een ijzeren constructie om rond de arm van een warforged te doen, ent zoals een bracer. Een gedeelte kan opengeschoven worden en dan zie je een blauw doorzichtig scherm, hier kan een wand in gestoken worden. De warforged hoefd dan alleen te denken aan de wand en te wijzen en dan word de wand in actie gezet. Totdat de wand helemaal op is kan hij niet verwijderd worden. Wand: wand of shocking grasp (1d6 dam) 50 charges.

Als je de wand sheath en wand aan doet zie je electriciteit door je zilveren aders stromen. You can now choose the shocking fist feat.

kundarak bank and kundarak tower De kundarak tower bevind zich in uper central plateau in korranath. De helden kunnen hier alleen naartoe met de skycoach de skycoach zet jullie af niet ver van de kundarak tower. Ale mensen die hier rondlopen zijn precies rijk, jullie bevinden zich in het districr van financien, overal horen jullie geld rinkelen. Jullie begeven zich naar de kundarak toren dit is een reusachtige vierkante toren, met op elke hoek een grote gouden draak. Jullie gaan binnen en een dwerg achter een van de kassa’s vraagt waar jullie moeten zijn. Hij verwijst jullie naar verdieping 17 voor det departement beveiliging en de kundarak bank is de hoogste verdieping. Verdieping 17: als jullie de lift uitstappen kommen jullie in een gezellige ruimte overal lopen er dwergen rond en velen zitten achter hun bureau te knutselen aan slopten en magische vallen. Een dwerg achter een bureau vraagt waarmee hij jullie kan helpen. security:500gp per slot=overal goede sloten beveiligd tegen magische opening, +300gp per slot: gevaarlijke val erop,+400gp versteviging van de hele deur op magische manier =+20dc break, Ondoordringbaar magisch veld=1000gp per 10ft

Kundarak bank: Bovenop de kundarak toren staat er een prachtige bank, eenmaal binnen zien jullie een rijkelijk versierd gebouw, er zijn veel loketten waar elke keer een dwerf achter zit. Als jullie de letters of credit afgeven gaat hij even weg en komt na een tijdje terug met het geld.

The new adventure

2 dagen na hun ontmoeting met Castar komt er een brief toe bij de helden s’avonds. Een courier staat aan de deur en zegt dat hij van een zekere Castar dit aan jullie moest geven.

Er zitten 2 papieren in, aan het ene hangen 5platina stukken met was vastgemaakt. Op de andere brief staat een tekst.

“These coins have many friends who would like to meet you. Come to the northeasts stairs of Myriad Tower, upper city next noon. Bring travel gear and those you thrust. Also bring your sense of urgency and knack for discretion. Give this parchment to the guard near the stairs, and he will let you ascend.”

Julie weten deze toren helemaal niet zijn, dus moeten een skycoach nemen, die jullie naar daar zal brengen. Myriad tower bevind zich op Highest tower op central plateau.

Als de skycoach dichter komt reisd deze toren hoog op de rest van van de stad. De skycoach zet jullie af voor de ingang en jullie zien trappen die leiden naar een grote ijzeren poort, achter de poort zien jullie de hoge toren.

Spot Dc.15 om the beggar te zien waar ze het document aan moeten geven. Als de helden een mundstuk in zijn kom leggen zegt hij “Wrong key” met een bruuske stem, als ze het perkament er in leggen staat hij op en doet de poort open.

Via een stijle stenen trap moeten jullie naar boven gaan en komen uiteindelijk aan in een soort van serre. De kamer heeft een glazen dak en het is er vochtig. De hele kamer ziet er uit als een jungle behalve dan de open plaats voor jullie. Waar aan een houten tafel een man zit.

“Een oude man zit aan de tafel, aan de rand van deze jungle. Hij heeft een grijze baard en ziet er bleekjes uit. Hij zit een orchidee te verpotten. De tafel ligt vol met tuingereedschap en met een schorre stille stem zegt hij: Ik ben Viorr Maelak. Welkom in mijn stukje wild”

Als de helden vragen wat dit allemaal betekend zegt hij:

Ik heb een job voor jullie, een die een gewone man rijk maakt en een job die jullie voor een tijdje uit de stad brengt, ik heb gehoord dat dit nodig was. Uit een zak haalt hij 5 potions en zet ze op de rand van de tafel. Maar er is eerst een soort van auditie die jullie moeten doen. Er zit een wilde aap in mijn tuin, ik zou willen dat jullie deze verslaan zonder hem te doden. Maar wees voorzichtig deze aap eet vlees en is hongerig.

Als de helden hem iets vragen zegt hij “Ape first”

In een van de bomen zien jullie een reusachtige aap zitten, ongeveer even groot als een oger, op zijn borst staat er een dikke zwarte huid en zijn lange gespierde armen met scherpe klauwen hangen langs zijn zijde.

Nadat de helden het beest gevangen genomen hebben begint hij zijn uitleg.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.