The Dragon Below

Session VI: The Golden Dragon

Who is this Lucan?

Sessie 6

Na het vinden van de tweede schema in Whiteheart in het verre Mournland kwamen jullie terug in Sharn, daar stond jullie een verassing te wachten. Jullie bediende was vermoord, dit kwam doordat Silver Lens de Warforged banden had met de duistere organizatie Daask, een organisatie bestaande uit mosterlijke wezens, die illigale en zeer verslavende drugs verspreiden over Sharn. Na de aanvaring in de wounded dragon diep beneden sharn, hebben julie hulp gekregen van Castar van de boromar klan. De boromar klan is de revaliserende clan van de Daask en zorgt voor een stabiele zwarte markt in Sharn. Na het doden van Keshta en Cask, twee belangrijke figuren in de Daask organizatie had Castar jullie aangeraden uit Sharn te vertrekken, hij regelde een afspraak met Viorr Maelak. Jullie auditie, het levend gevangen nemen van de reusachtige aap verliep goed. Hoewel jullie niet goed begrepen waarom jullie het moesten doen. Viorr begon net met het uitleggen van wat de bedoeling van de test is en wat er van jullie verwacht wordt:

Ik representeer een element van de citadel van de koning die bekend staat als de Dark Laterns. Wij doen bepaalde missies voor de koning. En wij hebben avonturiers nodig met ervaring om een agent van ons terug te brengen, en liefst levend. Vandaar deze test, ik wou kijken of jullie deze taak zouden aankunnen.

Ik zal jullie meer vetellen als jullie zweren hierover te zwijgen. En hij kijkt jullie aan.

Een van onze beste agenten Lucan Stellos is twee dagen geleden verdwenen. Gisteren is er in een van onze hoogst beveiligde opslagplaatsen binnen gebroken en er is een zeer waardevol en magisch zwaard gestolen. Een zwaard met ongekende krachten.

Deze ochtend is Lucan gezien toen hij aan boord ging van The Golden Dragon, blijkbaar heeft hij enkele machtige vrienden op dat schip waar wij niets vanaf wisten. The golden dragon is het grootste luchtschip van heel Khorvaire dat op dit moment hier in Sharn ligt en klaar is voor zijn eerste grote reis naar Xen’drik. Het probleem is dat de koning van Breland zeer veel geld gestoken heeft in dit project, moesten wij, een organizatie die voor de koning werkt iets mis doen op dit schip zou dit wel eens voor een politieke explosie kunnen zorgen. Er zijn immers zeer bekende mensen aan boord van het schip en de koning mag geen gezichtsverlies lijden. Daarom hebben wij buitenstaanders nodig en dat zijn jullie. Jullie missie is om aan boord te gaan van het schip en Lucan gevangen te nemen zonder voor problemen te zorgen. Het is van uiterst groot belang dat niemand op het schip opmerkt dat dit gebeurd, moest dit wel gebeuren moeten jullie elk contact met de dark laterns verzwijgen. Ik heb daarnet gezien dat jullie snel een sterk wezen tot stilstand kunnen brengen, maar dit was niet geruisloos. Maar ik vertrouw erop dat jullie deze missie tot een goed einde kunnen brengen, zonder het koningshuis tot schande te brengen.

Zoals ik al zei is de Golden Dragon op weg naar Xen’drik, eenmaal het daar aangekomen is vrees ik dat we Lucan en het magische zwaard nooit meer terug zullen zien, en dit zwaard is een belangrijk onderzoeksobject van enorme waarde. Moest Lucan niet te overhalen zijn moet hij gevangen genomen worden, dood of levend. Liefst levend zodat we hem kunnen ondervragen. Jullie missie is: hem terug te brengen tezamen met het zwaard.

We betalen jullie 2000 goudstukken als jullie Lucan levend terug brengen en 2000 extra wanneer jullie het zwaard terug brengen. Als jullie hem dood terugbrengen met bewijs van zijn dood krijgen jullie 1000 goudstukken. Lucan mag ons zeker niet verraden.

Voor jullie vertrekken, er is nog een probleem: Ooggetuigen bij de opslagplaats die de aanval overleefden hebben gezegd dat Lucan krachten had die hij voordien nooit gehad heeft. Blijkbaar kon hij op muren lopen.

Ik heb hier een portret van Lucan geschilderd door iemand aan het hof van de koning. Lucan is een man met blond haar, gespecialiseerd in vechten en spionage.

Hier zijn de ticketen om aan boord te gaan van de Golden Dragon en een brief van 1000 credits, moesten jullie onvoorziene uitgaven hebben, dan kunnen jullie deze omruilen in gelijk welke huis kundarak bank. Maar bewaar deze voor als het echt nodig is, Koning Boranel houd er niet van om zijn geld rijkelijk te zien verdwijnen. Het zwaard dat jullie zoeken heeft een grote paarse edelsteen in het handvat, het straald iets sinister en donkers uit, dus wees voorzichtig

De golden Dragon vertrekt om 7uur deze avond. Het is zijn eerste reis en er zijn veel bekkende en rijke mensen aan boord, zorg ervoor dat jullie gepast gekleed zijn.

Het is ongeveer 4uur als de helden buiten komen, ze moeten zich haasten om op tijd te zijn.

Knowledge history/engineering check dc 20: om te weten dat de Golden Dragon een schip was waar aan gewerkt werd toen the last war bezig was. Het was origineel bedoeld als gevechtsschip, maar de oorlog was voorbij voordat het schip afgeraakte. Alleen het skelet van het schip was klaar. Na vele jaren niet gebruikt te zijn, investeerde Koning Boranel in dit schip en maakte er een luxe cruise schip van dat over de hele wereld gaat reizen.

De helden kunnen hun tijd gebruiken om eerst nog iets te gaan kopen op Tavicks market, daarna naar hun huis te gaan, alles bij elkaar te rapen en daarna te vertrekken naar de Golden dragon. Jullie moeten een skycoach nemen naar Lyrandar toren, waar het grote schip op jullie ligt te wachten.

Als jullie dichter komen met de skycoch zien jullie een reusachtig schip dat honderden meters boven de andere torens uit zweeft. Rond het schip hangen er twee grote gloeiend rode ringen waar er vuur vanaf komt. Het schip zelf is bijna 100 meter lang en 20 meter breed op de dikste plaats. Het schip bestaat uit prachtig hout bewerkt met goud, in de vorm van drakenklauwen en schubben. De voorkant van het schip bestaat uit een enorm gouden drakenhoofd met rijen scherpe tanden. Jullie landen op Lyrander toren, na enkele trappen opgelopen te zijn komen jullie uit op een open plaats, “Er steekt een zware wind op wanneer jullie boven op de toren aankomen” dit is het hoogste punt van de Lyarandar toren. Voor jullie ligt het reusachtige gouden schip, er is een brug gemaakt om naar de ingang van het schip te gaan. De ingang is het reusachtige gouden draken hoofd. Als jullie dichter komen kijken de 2 gouden ogen jullie aan, daarna lopen jullie tussen de rijen gouden tanden. Aan de ingang staan enkele bewakers en een man in een mooi costuum, aan het costuum hangen enkele medailes en aan de strepen op zijn schouderzien jullie dat hij kapitein is. Het is een half elf die zich voorsteld als Alistair d’Lyrandar de kapitein van het schip, hij ontvangt jullie ticket en laat jullie binnen. En zegt nog.: “ morgen om 7uur is het een groot buffet, alle gasten zijn uitgenodigd.” Hij overhandigd jullie ook 3 sleutels voor jullie kamers op het schip (14,15 en 16) En zegt nog, over 3 dagen zijn we in Xen’drik.

Paarden en catboy zijn steed worden weggeleid naar een plaats in het schip.

1.deck, laboratory, bridge, luxury suite, quarterdeck, observation deck

Als jullie verder stappen gaan jullie een kleine trap op en komen dan op het dek terecht. De railing bestaat uit gouden draken die elkaars staart inslikken. Vanop dit dek hebben jullie een prachtig uitzicht over Sharn, zo ver als jullie kunnen zien zijn er toppen van torens. Op het dek staan er twee vierkante torentjes van twee verdiepingen. De achterste toren is hoger dan de eerste en is de brug vanwaaruit het schip bestuurd wordt. Er is een trap die naar beneden gaat en helemaal achteraan het schip is er een verhoging waar drie harpoenen op staan. Een man met kort blond saat naast de harpoenen: “Deze harpoenen kunnen gebruikt worden eenmaal het schip vertrokken is als sport wapen om vogels te vangen.”

Als jullie vragen wat de eerste huisje op het dek is zegt de man. Een laboratorium van de hoogste qualitet, het beste dat er is. Voor 100gp per dag kunnen jullie dat afhuren. De andere verdieping is een luxe suite die momenteel door Torren Blackfingers wordt afgehuurd. Als de helden naar beneden gaan zien ze:

7 Reception hall

Jullie zien een ruimte met allemaal tafeltjes waar overal en mooie lange paarse kaars in het midden op staat. In de tafels en stoelen zijn drakenfiguren ingekerft. De muur en het plafond zijn bedekt met paarse doeken die als watervallen naar beneden glijden. Er is een bar .

8 staterooms

Als jullie naar jullie kamer gaan komen jullie voorbij een kamer vanwaar jullie stoom horen komen. Jullie kamers hebben elk twee bedden die er zeer comfortabel uit zien, een douche en een toilet. Alles ziet eruit alsof het nog nooit gebruik is. Door twee raamjes in de kamer kunnen jullie naarbuitenkijken naar de prachtige en reusachtige stad sharn, waar de zon aan het ondergaan is.

Als de helden teruggaan naar de cafetaria kunnen ze iets eten en drinken, momenteel zit er niemand te eten, maar van de kamer daarnaast horen jullie stemmen. Dit is een gokplaats.

9 House of chance

Als jullie deze kamer binnengaan zien jullie verschillende mensen in mooie kledij die rond verschillende tafels zitten, jullie horen het geluid van dobbelstenen en geld dat op tafel gesmeten word. Aan de muur hangt er een reusachtig wiel in de vorm van een draak die zijn eigen staart achterna zit, vanaf zijn schubben komt er licht in verschillende kleuren. Op het podium staan er drie elfen vrouwen, met lang blond haar die elk de andere in schoonheid overtreffen, ze staan te zingen en te dansen. Achter de bar staat er een halfling met kort haar, bakkebaarden en een grote glimlach (Kilbar Jenks). Goblins in groene pakjes lopen heen en weer en bedienen mensen van drank en eten.

Het draken wiel is een speciaal betting game. En een soort van vogelpik. Je moet met speciale darts naar de drakenbekken gooien AC: 22 coin x 3 AC: 20 coin x 2 AC:18 coin x 1, onder 18ac en je bent je geld kwijt. Je kan tot en met darts gooien die 10gp waard zijn

Er kan 21gen, dice games en poker gespeeld worden.

10 private office van Kilbar jenks

Dit is een klein bureau met een bed een grote houten koffer en een bureau. Search Dc.25 om in de bureau om reporten te vinden van vermoedelijke vijanden van Breland, en ook materiaal om te vervalsen. In de koffer (Dc.20 openlock) zitten er kleren, een dobbelsteen, 20gp en een m. Silver dagger.

11 Kitchen

Dit is een grote keuken die door fire elementals word vewarmd. Jaeden Kovane is de hoofd kok met een slecht humeur.

12 water elementals chamber

De meeste van de bound elemental technologie bevind zich in deze kamer. De deur naar deze kamer is altijd dicht (Dc.30openl, str Dc 18) Alleen de capitein, de eerste matroos en Bosun hebben een sleutel. Aura: Conjuration aura.

Stoom spuit uit de pijpleidingen die doorheen de hele kamer lopen. Er hangt een dichte mist. Centraal in de kamer staat er een ronde ijzeren bal met runes op. Vanboven in de bol zit er een dragonshard die blauw licht afgeeft.

Mensen aan de andere kant van de pijpleiding krijgen +4ac

13 Crews mess

Dit is waar alle mensen van de bemaning eten.

14 crew quarters

Deze kamer is gevuld met 9 dubbele slaapbedden. Doorheen de kamer staan er kleine houten kistjes.

15 storage

Een kamer waar er extra dekens, water, tools liggen. Er is ook een koffer waar 10 m.longswords en heavy crosbows in liggen.

16 sentry above the clouds

Dit is waar Zan voor relaxatie zorgt. Er word massage en meditatie gegeven.

Deze kamer straalt rust uit, op de achtergrond is er een zacht gefluit en de geur van jasmijn zweeft in de lucht. De grond is bedekt met bamboo matten en kussens. Boven een massagetafel vol met kussens hangen er doeken met arcane symbolen op. Zan is een jonge elf met lang lichtbruin haar op een staart. Hij draagt een cape en een monks outfit.

17 Cargo bay

Dit is waar het overgrote deel van de lading word opgeslaan. In de grond zijn valluiken ingebouwd, waardoor de Skiffs naar beneden kunnen gelaten worden (met een hendel). Er is ook een een ander luik waar vroeger de emelental power carts werden ingeladen. Deze is bijna onzichtbaar. Aan het einde van de kamer is er ook een ophaalbare brug, langswaar de goederen naar binnen gedragen worden. Beneden aan de ronde trap staat een Medani sentry ( schildwacht van het huis Medani )

Aan elke kant van kamer zijn er 5 kleine bootjes waar 6 personen in kunnen, aan het einde van deze kleine bootjes ligt er er een groot plat groen kristal (skyboard, kan geactiveerd worden door fly te roepen Dc.14 int, dan kan er mee gevlogen worden. Als iemand speciale manouvers wilt doen of sneller gaan moet die voor Ballance Dc.10 smijten, of valt hij ervan, te pletter in de zee. De skiffs gaan even snel dan the golden dragon. De skyboards kunnen sneller gaan. Schip= 30km/u per balance check gaat de skyboard 10km/u met een maximum van 50 km/u. Dc balance gaat elke keer met 2omhoog.

19 vault

Deze cell van 20cm dik staal werd gemaakt om gevangen op te sluiten. Nu word ze gebruikt als veilige safe voor de kostbaarste bezittingen van de gasten. Het is uitgerust met het beste slot dat er te vinden is en er is een antimagic field dat alleen door de kapitein of de eerste matroos uitgeschakeld kan worden.

In de kluis zitten er diamanten, goudstaven en ander geld ter waarde van 150.000gp + nog wapens en andere dingen ter waarde van 50.000gp.

Hp:240 hardness 20 Break Dc 45, open lock Dc. 40

Part One Dragons Fall.

De helden kunnen die avond niet veel meer doen, ze kunnen op onderzoek uitgaan, maar meestal worden ze tegen gehouden door house medani sentry’s die eenmaal het schip onderweg is niet vriendelijk meer zijn

Deze house medani senty’s hebben een chainmail aan met daarover een paarse doek. Ze dragen een helm die op een punt loopt en die de neus en zijkant van het hoofd bedekt. Aan hun riem hangt er een zwaart waar hun hand op ligt, en aan hun arm hangt er een groot schild waar het wapenschild van het huis medani op staat. Dat is een leguaan draak achtig beest met onder hem goud, daarond versierd met 2zwaarden en ogen.

Die zelfde avond nadat ze hun gerief uitgepakt hebben en in de receptie hal komen (de drinkplaats)

Een grote man met zwart haar die een prachtige gewaad draagt met het teken van de Silver Flame slaat met zijn vuist op de tafel waar een knappe Karnatthi edelman met blond haar zit te genieten van zijn maaltijd van bloedworst en kaas. Oppeens zijn alle ogen gericht op de tafel en wordt het stil. Geen van beide mannen ziet er imposant uit. Maar de man en vrouw in fullplate die naast de Thrane priest staan zien er wel imposant uit.

Achter de Karnathi edelman zetten 5 mannen in uitrusting zich recht, een van de mannen doet het visier van zijn helm open, en jullie zien een schedel met roodgloeiende ogen.

“The Karnathi make their dead fight their wars for them”, de andere lacht. “Better than burning them for some rediculus god” en de discussie gaat verder.

Na de discussie vraagt Kardinaal Avadarn of ze bij hem aan tafel willen komen zitten als de helden zich mengen.

Buiten stormd het en regen vlagen beuken zich tegen het schip.

Om 5uur in de namiddag komt de kapitein beneden van de brug en zegt dat om 7uur iedereen verwacht wordt voor het grote buffet dat om 6uur zal beginnen. Jullie zien dat alles in orde gezet wordt voor het banket, een grote lange rechthoekige tafel word geplaatst in de eetkamer deze tafel word ook versierd. Om 6uur kunnen alle gasten aan tafel gaan. De tafel is helemaal bedekt met lekker uitziend eten.

Reuzachtige gebraden everzwijnen met appel in de mond liggen voor jullie, de schotel rond de everzwijnen is versierd met sla en tomaat, waar een heerlijk romig sausje op ligt. Naast de schotel met everzwijn liggen er schotels die gevult zijn met pastijtjes en andere gebakjes gevuld met allemaal exotische dingen. Bier en wijn word ingeschonken door de drie prachtige elfenvrouwen met lang blond haar die nu in het wit gekleed zijn en bijna over de grond zweven. Rond de tafel zit er al wat volk als jullie gaan zitten en er komen er nog meer bij, tegen dat jullie je bord gevuld hebben zit de tafel bijna volledig vol, alleen recht tegenover jullie zijn er nog 4plaatsen vrij. Als jullie rond kijken zien jullie vele mensen, allemaal gekleed in prachtige kledij. De kapitein zit aan het hoofd van de tafel en bedankt iedereen voor de aanwezigheid op zijn schip, en is de burgemeester van sharn zeer dankbaar dat het schip vanuit Sharn mocht vertrekken. Andere mensen zijn:

Alistair d’Lyrandar de kapitein van het schip, half elf.

Lieutenant Mazzia d’Lyrander, eerste matroos van het schip. Deze mooie half elf vrouw heeft opgestoken bruin haar en draagt een pak waaraan te zien is dat ze een bemaningslid is van de golden dragon. Ze kijkt altijd stiekem naar de half orc die voor haar zit.

Velgram Linntorm, een half orc met kort zwart haar. Als bijna enige aan tafel heeft hij een enorme lach en is vriendelijk tegen iedereen die hem aanspreekt.

Lord Mayor of sharn Cathan ir’Demell, Een van de belangrijkste mensen op het schip, de burgemeester van Sharn. Dit is een dikke man, een burocraat die er verveeld uit ziet. Hij draagd mooie kleren en het zweet druipt van zijn kaal hoofd. Hij heeft felle blauwe ogen die star kijken en in zijn hand draagt hij een zware gouden scepter.

Logar Vericrosst: een huis Orien courier die een belangrijke boodschap heeft voor hun Stormreach enclave, Dit is een half elf met vuur rood kort haar, met een opvliegend karakter, jullie hebben hem al eens in de gokplaats gezien. Hij draagt een pak in dezelfde kleur als zijn haar.

Cardinaal Menasos Bethenade: Thrane’s amassadeur voor Breland, dit is een man van rond de 30 jaar met zwart haar als dat van een raaf, hij gaat gekleed in een wit pak waar het teken van de silver flame op staat

Sir Gedavin Brant en Lady Hollia Keln, veiligheidsagenten van Cardinaal Menasos, Geldavin heeft goudblond haar dat totop zijn schouders rust, hij is gekleed in prachtig blinkende uitrusting waar het teken van de silver flame op staat, hij heeft coole grijze ogen. Hollia is een vrouw met een lang gezicht en kort zwart haar. Ze is breed geschouderd en er is geen lach te zien op haar gezicht. Ze draagt ook een prachtige uitrusting met het teken van de silver flame. Ze zitten elk aan een kant van Menasos.

Halas Martain: legendarische zoeker naar schatten, een egocentrische man die naast de helden zit en de hele tijd over zichzelf aan het praten is, het is een half elf met half lang bruin haar en een spits gezicht. Hij gaat gekleed in een groene leren uitrusting.

Sea Baron Paldrith Malinko, een piraat die aan de macht wil komen in de lhazaar principialities, deze man is een arrogante man, die op de kont slaat van de vrouwen die hem drank brengen. Hij gaat gekleed in een prachtig nieuw capiteins pak in het rood, waar gouden verzieringen op zijn, aan zijn riem heeft hij een rapier. Hij heeft een snorretje en een sik, zijn haar is lang en bruin in een staart die vertrekt vanuit de bovenkant van zijn hoofd. Hij zit niet ver naast de kapitein en geeft altijd sarcastische opmerkingen over het schip. 3 van de 4 mannen naast hem lachen elke keer.

Jackrin, Skrates en Meldin, zijn de lijfwachten van Malinko, ze draggen alledrie hetzelfde pak als Malinko, maar minder versierd, ze hebben alledrie kort zwart haar en lijken wel broers te zijn. Een ervan heeft een lapje voor zijn oog.

Azango, een man volledig gekleed in het zwart, met zwart haar, hij zegt niets en lacht ook nooit, en zit naast Malinko.

Als iedereen neerzit en wanneer de helden een peetje uitgepraat zijn met de gasten, of als er boel op komst is roept de kapitein oppeens “Aha, de heer Avadarrn, ik vreesde al dat u niet zou komen.” Er komen 4 personen naar de tafel die zich op de plaatsen voor jullie zetten. Een nogal onsmakelijk zicht.

Ambassador Sedge Avadarrn, Karnatthi ambassadeur in Breland, Sedge is een grote man met lang blond haar en koude blauwe ogen. Hij heeft een stoppelbaardje en draagt een zwart pak. Aan zijn riem draagt hij een zwaart met een paarse edelsteen in, jullie krijgen een nogal ongemakkelijk gevoel als jullie er naar kijken.

Skarad een karnatthi skelet, voor jullie komt een skelet zitten in een zwarte fullplate, in zijn oogkassen zitten 2 gloeiend rode bollen. Het spreekt met een vrouwelijke stem.

Gunther is lid van de emerald claw, als hij voor jullie komt zitten en eens goed gekeken heeft schrikt deze man een beetje op, Het is een kleine man met grijs haar, hij heeft een smal gezicht en brilletje, en praat met een geitachtige stem. Hij draagt een zwart gewaad.

Lucan, voor jullie komt de persoon zitten waar jullie naar op zoek zijn, Lucan, een man met lang blond haar, die trekt op het schilderijtje dat jullie gezien hebben van hem. Hij gaat gekleed in een zwarte lederen uitrusting.

Voor de rest zijn er nog een stuk of 15 andere mensen die van veel minder belang zijn.

Wat doen de helden? De kans dat er iets verkeerd loopt aan tafel is groot, de Karnatthi gaan in discussie met diegene van de Silver flame. En wat doen de helden. De kapitein.

In totaal zijn er 8 medani senrty’s op het feest.

Op het moment dat de hel losbreekt aan de tafel breekt de hel ook los op het schip, oppeens horen jullie een knal, en hobgoblins en minotaurussen stormen de kamer binnen en nemen mensen gevangen:

Een grote hobgoblin met een rode huid, rost haar en vuur rode ogen staat voor jullie, in zijn hand draagt hij een grote hamer en doorheen zijn neus zit er een rode ring. Naast hem staat een kleinere man met een bleke huid die vol met littekens zit, deze man draagt een leren uitrusting met overal zakjes in zijn ene hand heeft hij een kruisboog, in het andere draagd hij een gereedschapskist. De hobgoblin begint in het ruw common te spreken.

“Iedereen op de grond en wapens laten vallen! (Spot DC.15 om te zien dat het magiscehe wapen waar ze naar opzoek zijn ook afgelegd word) Of die gegijzelden gaan er aan. Wij hebben dit schip overgenomen, in ons bezit is een bom die dit hele schip kan opblazen, hij kijkt naar de man met het bleke gezicht en knikt, deze verdwijnt om de hoek en jullie horen een deur opengaan en het geluid van stoom. Iedereen naar het dek. Als door veel gestuntel iedereen uiteindelijk op het dek is dalen er vanuit de lucht twee walgelijke vrouwelijke wezens. Ze hebben het hoofd van een vrouw en ruw rost haar en het lichaam van een reptiel. Hun magere borsten hangen totaan hun middel. En hun reptielvleugels gaan op en neer. De hobgoblin legt uit dat hij alles van in de kluis wil en dan iedereen zal vrijlaten eenmaal ze in Xen’drik aangekomen zijn.

Op het dek staan nu 12 hobgoblins, 3 minotaurussen 2 harpies en Brimstone bakker. En ongeveer 20 mensen zonder jullie erbij.

De hobgoblins beginnen iedereen hun handen en voeten aan elkaar te binden. De helden kunnen discussieren, de meeste gegijzelden gaan akkoord en overleggen. Terwijl de discussie aan de gang is.

Opeens komt er een hobgoblin de trappen opgelopen naar Bakker “ Telgin is up to somtin, he dont care about no randsom, says you’ll be spendin’ it in Dolurrh. He’s gonna blow up the ship”

De vrouwelijke paladin Lady Hollia Keln springt opeens op. Een fel licht schijnt vanuit haar ene hand en in het andere heeft ze een Zwaard van licht. Ze legt haar hand op één van de hobgoblins die in brand vliegt, achteruit strompeld en in de zee stuikt.

Opeens breekt er paniek uit.

Spot dc 18 om Skarad en Lucan te zien die zich een weg proberen te banen naar beneden terwijl ze de 2 andere personen beschermen. springen naar voren en er breekt een gevecht uit.

Het is aan de helden om de bom tegen te houden. Ze moeten zo snel mogelijk naar beneden gaan naar de kamer. Voor de deur staat er een minotaur

De minotaur gromd luid als de helden aankomen. Nadat ze hem vermoord hebben moeten ze door de deur geraken, deze is gesloten. (sealed door Open lock Dc.30 str DC 18) vallen 2 hobgoblins hun aan.

Telgrin schiet pijlen naar de buizen waar hete stoom uitschiet(Ac.12). 3d6dam Ref 14 half. Als hij gewond geraakt of in de hoek gedreven word drinkt hij een potion of gaseaos form en verdwijnt door een rooster. Naar de cargo bay bij Kray. Als iedereen dood is moeten ze de bom disabelen.

Search DC. 15 om de bom te vinden.

De bom bestaat uit een mithraal paneel met in verschillende gekleurde edelstenen op de lichtjes zijn aan het draaien naar het midden toe. Dc.12 int DC 16 use magic device om te zien dat er nog 6 rondes resten voor het ontploft.

Disable device en knowledge arcana check maakt duidelijk dat als de bom word verplaatst, ze 1 ronde later verdwijnt. Disable device check Dc.25 laat de bom 1d6 rondes langer draaien

Dc 20 knowledge arcana om te weten dat als de bom verplaatst word naar de bound water elemental sphere en op de juiste plaats word gezet. Dan zal de water elemental de klap absorberen.

Als de helden dit doen is er 1 ronde later een wit licht dat flitst en het geluid van een water basin dat openklapt. Alle pijpen in de kamer springen open en er is overal hete stoom. = 1d6fire dam per round.

Als de helden uit de kamer lopen zien ze een dwerg met vurig rood haar op hun aflopen (Dramgrin). “Nice job on’he disarmin fellas. But it wont be lung till te water elemental breaks free. We need to get after them bom planters first and come back for the elemental in a wee bit o time”

De helden moeten nu naar de Cargo bay gaan. Daar staat Kray op hun te wachten. Op de achtergrond zien jullie Telgrin die in één van de bootjes springt en roept “Kray, snap their bones” , daarna trekt hij aan de hendel en vliegt weg. (1ronde om tot bij hem te geraken)

Een menselijke berg van admantine en ijzer staat in het midden van de kamer, zijn ogen branden wild een ijzeren klauw aan zijn arm gaat open en dicht . Met het metalige schreeuw stormd een warforged op jullie af.

Ze kunnen nog achter Telgrin aangaan met de skykiffs: Aan elke kant van kamer zijn er 5 kleine bootjes waar 6 personen in kunnen, aan het einde van deze kleine bootjes ligt er er een groot plat groen kristal (skyboard, kan geactiveerd worden door fly te roepen Dc.14 int, dan kan er mee gevlogen worden. Als iemand speciale manouvers wilt doen of sneller gaan moet die voor Ballance Dc.15 smijten, of valt hij ervan, te pletter in de zee. De skiffs gaan even snel dan the golden dragon. De skyboards kunnen sneller gaan. Schip= 30km/u per balance check gaat de skyboard 10km/u met een maximum van 50 km/u. Dc balance gaat elke keer met 2omhoog.

Comments

Master_of_the_Dreaming_Dark

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.